2010 - Bring it!


Gott nytt år!

2010 kommer förhoppningsvis att bli lika bra som det nuvarande året har varit.
Med andra ord myyycket trevliga saker att se fram emot!


uppsatsskrivandets slutspurt!

Monday! Sitter på kontoret och sliter med uppsatsen. Det är faktiskt ganska roligt då jag känner att jag kommit fram till en del användbara slutsatser. Om en vecka har jag deadline för den slutliga inlämningen och jag kommer att hinna klart vilket känns kanon! Sedan är man journalistikvetare på riktigt ;)

Bjuder här på en mini-liten del:

Enligt vad jag har kommit fram till ligger den tidiga samhällssynen om kvinnor respektive män i sportsammanhang fortfarande till grund för den kulturella uppfattningen som finns i dagens samhälle. Denna slutsats drar jag då Lundbäck och Svanstedt framställs på helt olika sätt i framgångsartiklarna där Svanstedt hyllas till skyarna medan Lundbäcks seger istället tonas ner och materiella ting samt utseende hamnar i förgrunden. 

Julrea!


Idag har jag och Moa varit ute och flängt på julrean! Jag hittade flera fina grejer och är nu sjukt nöjd, shopping är verkligen högklassig terapi för själen! Framförallt när man är grabbskör... Jag hittade två klänningar på Vila, en kofta på Topshop, en topp på Tessie, en topp på Warehouse och en sjukt snygg sidenbolero på Oasis!

Ikväll blir det chill, ANNA HAR NÄMLIGEN FÅTT THE HANGOVER AV SIN PAPPA så det lär ju bli den ikväll. En fruktansvärt sevärd och otroligt rolig film!!!

Måste nämna min topp 5 just nu innan jag ger upp för kvällen och kastar mig i soffan:

Beyonce ft. Lady Gaga - Telephone

JLS - Everybody in love

Chris Brown - Crawl

Jay sean ft. Sean paul - Do you remember (tröttnar aldrig på den!!)

Black eyed peas - Missing you
 


Tjejtjusare botar skörhet.

Hälsotillståndet för mig i skrivande stund är aningens ostabilt. Psykiskt sätt är jag irriterad på mig själv, irriterad för att jag inte vet vad en viss person från igår heter. Detta är för mig psykiskt påfrestande.

Fysiskt sätt har jag träningsverk i benen, ni som varit på V förstår nog varför. Jag överdriver inte om jag påstår att jag gick upp och ned i en och samma trappa 70 gånger inatt. Mitt vänstra ben mår dock ännu sämre än mitt högra, det var nämligen det jag hamnade på när jag flög av Junior tidigare idag. Taskig balans och en lårkaka samt ett svullet knä som straff. Myys.

Just nu kollar jag på Sunes Jul samtidigt som jag väntar på att Moa ska komma hit. Sunes Jul är nästan tillräckligt underhållande för att dämpa både ångest och blåmärken. Det tackar vi för. 

Vill förresten tillägga att jag saknar min bästa vän jättemycket! Jobbigt att inte kunna ringa en person som man normalt sätt pratar med varje dag. Thank God for facebook.



  


Busunge!


Jul jul jul jul jul


Underbart att få en vit jul! Det blev en lugn jul för min del, lugn men mysig! Förmiddagen tillsammans med världens bästa hästar och eftermiddagen och kvällen tillsammans med min familj som även den är världens bästa :) 




Moa - Goose, Jag - Hermione. Bakom kameran: Ida - Fabio!
 


Home sweet home


Tandborste i toan.

Skulle igentligen tagit upp detta igår men dagen var verkligen proppfull med aktiviteter så jag hann inte... Men i alla fall, igår morse när jag klev upp runt 07.00 och pallrade mig till toaletten möttes jag av ett brev. Brevet låg på toalocket:

Hej!


Jag råkade på något sätt kasta ner din tandborste i toan igår :/
Mitt försök att rädda den i fallet från tandborstmuggen gjorde att den hamnade i toan istället.
Ta den här sålänge så köper jag en ny imorrn. Hahaha!!!


Sorry / Anna


Bredvid brevet låg det en ny tandborste så jag förstår i och för sig inte varför hon skulle köpa ytterligare en ny...? Men men kul var det i alla fall ;)




Hahaha tandborstsköra redan på högstadiet... Jag var även ögonskuggsskör då HAHA!


Fantastisk vinterdag

Min dag i bilder

LINA



HIJO



JUNIOR



HERMIONE



EN DEJT MED BRIDGET. VI KÖPTE EN JULGRAN OCH PLACERADE DEN I DAVIDS LÄGENHET, SÅ HAN KOMMER NOG BLI CHOCKAD NÄR HAN KOMMER HEM. MEN GLAD OCKSÅ HOPPAS JAG, DEN ÄR JU SJUKT SNYGG!!


(Glöm inte att vattna den nu B!)


Grattis B-Å

Plötsligt händer det. Våran gårdskarl Bengt-Åke vann 1,2 miljoner imorse, på TRISS!!

Här är han på TV:
http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1405115&selId=1.923808&currPage=0

Och här står det lite om honom på svenska spel.se, bland annat står det vad han jobbar med:
http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageId=253&newsID=123258



En nöjd Benke!


Lördag!





Tjihoo!! En rolig dag framför mig. Ska hoppträna med både Lina och LillJunior! Inatt blir det jobb igen, den här gången med Anna. Kanske ses vi i Stureplansvimlet... OKI BAH!


Underbara vinterdag!

VINTERLAND!!

Vilken underbar dag det har varit! Jag har verkligen utnyttjat den till max också, då nästan alla ljusa timmar har spenderats utomhus för min del... Det bästa man kan göra en sådan här dag är att rida ut i skogen. Det är så otroligt vackert när allt är täckt av ett kritvitt snötäcke som glittrar så fort solen tittar fram. Att få uppleva det från hästryggen är helt klart svårslaget!



Quintus Fabio


Snökaos

Jag hade tur som tog mig både till och ifrån skolan helskinnad imorse och jag är otroligt glad att morgonmötet var placerat på just morgonen då vägarna var relativt nypologade!

Nu sitter jag på Piggis. Skulle egentligen åkt till stallet direkt efter skolan då hoppningträning med mitt projekt Vibbe stod på schemat och därefter skulle jag hållit en träning. Detta blev nu framflyttat då snökaoset på gården är det dubbla jämfört med det kaos som äger rum i innerstan och i förorterna. Alla bussar är inställda och min pappas fyrhjulsdrivna jeep tar sig inte ens fram!! Om kvällspressen skulle sätta ut ordet snökaos på löpet skulle det för en gång skull inte vara en överdrift, med andra ord blir det till att stanna inne resten av dagen för min del då snön fortfarande praktiskt taget vräker ner!

Parantes: OM EXAKT EN MÅNAD ÅKER JAG TILL DUBAI!




Annas cykel mår såhär bra just nu...


Falsterbo 2010?

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=297914

Känns grymt att det nu öppnats en möjlighet för mig att få rida sjuåring i Falsterbo! Innan var man ju tvungen att ha tre felfria rundor på elittävling. Problemet för mig var det att jag inte fick starta elittävling då jag inte har placeringar i svår klass. Svårklassplaceringarna för mig kommer förhoppningsvis med mina fina 7åringar, men inte år 2010!

Enligt de nya reglerna kommer man kunna kvala i 1,35 och 1,40-hoppningar på nationella tävlingar. Jag kommer absolut att göra ett försök även om jag är väl medveten om att det kommer bli svårt, framförallt för mig som inte har hoppat 1,40-hoppning på jättelänge. Men jag litar på mina pärlor och anser det inte vara någon omöjlighet att kvala in. Nu gäller det att träna träna träna så kanske kanske det kan gå vägen. Vem vet...

Hijo de la Casa, Chelsea 51, Softline H kommer nu att förberedas inför Falsterbokval och har jag en jäkla tur så kanske jag får rida på den häftiga Falsterbobanan för tredje sommaren i rad. Det vore otroligt roligt!!!


Hijo 2009                                               Hermione 2008


Ärlighet

Jag förstår inte vad folk har emot sanningen. Varför förvränga saker och vinkla dem till ens fördel? Av erfarenhet har i alla fall jag lärt mig att ärliget varar längst även om jag kan hålla med om att en vit lögn inte alltid behöver vara någon big deal.
Men, en vit lögn som förvandlas till två, tre, fyra vita lögner får väldigt snart en mörkare ton. Hellre en ärlighet som vissa gånger kan få en att känna sig otroligt hjälplös än en oärlighet uppbyggd på vita lögner. Jag tror att de flesta ser igenom oärligheten, och när detta sker kan den förstöra vilken relation som helst. Jag tycker att de som ständigt använder sig av någon sorts förvinklad sanning borde fråga sig if its worth it...?      


Utan ärlighet försvinner tilliten och utan tillit försvinner allt.


ointressant kvällsblogg.

Har egentligen inte så mycket att säga idag. Kan bara tillägga det att även jag skäms för Idol-Eriks kamerakåta flickvän... Alltså vad kom hon ifrån liksom!? Fet dumpning är nog det ända rätta nu.


En helg i backspegeln.

En mysig helg har passerat mig. Idolfinal med sistah. Champagnemiddag hos Jenny A. Julstök med andra sistah. Sedan fick vi ju alla lite snö också, grymt ju. En annan som är rätt grym är Jenny J som igår placerade sig i GP i Danmark! Det var hon otroligt mycket värd då hon verkligen har blivit grymt duktig, och jag är övertygad om att resan inte slutar här för hennes del. Strongt J!!

 


Här tillsammans med middagsvärden Jenny A!


Tjuv och Polis.

De ringde mig ifrån Polisen idag. Jag blir alltid lite rädd när de gör det, inte för att det händer så ofta men när det väl händer så blir jag lite rädd. Får alltid en känsla av att jag är skyldig till någonting... Egentligen borde jag inte känna mig orolig då jag anser mig själv vara ganska laglydig, eller i alla fall inte värre än någon annan. Brott som fildelning, provsmakning av godis i mataffärer, enstaka svartjobb, fortkörning och liknande är nog saker, eller om man vill kalla det brott som de flesta har beblandat sig med. Vill dock poängtera att jag inte anser mig vara skyldig till någon av de ovanståeende händelseförloppen (framförallt inte punkten om godiset...).

Men det har faktist hänt att polisen har ring till mig förut i samband med att vi bland annat blev bestulna på en bil i våras. Det har även hänt att de brutit sig in i pappas bil och snott min typ 5 år gamla mobil som låg där inne, en mobil som var så gammal att jag inte längre använde den... Vilket kap ni gjorde där gangstas!! Det obehagliga med händelsen var bara det att jag sedan hittade en kniv i bilen som tjuvarna glömt. Faktumet att de var beväpnade känns ju såklart lite obehagligt... Men men nog om det! Idag ville polisen ha ett tydligare signalement om min Longchamp-plånbok som blivit bestulen... Så alltså inte allvarligare än att körkortet kan ha hamnat i händerna på någon partysugen 16-17 åring som tror sig vara en lik en 23åring vars körkortsfoto främst liknar en tolvårig kille...


Grattis på namnsdagen Anna!


Min lilla kusin har namnsdag idag! Hon firar dagen till ära med ett pressmeddelande på facebook:

Men baaajs va jag hatar o vara sjuk. Inget går ju: inte sova, inte äta... Två saker som ligger mig vääldigt varmt om hjärtat!


Stackars lilla Banana!!



Jullunch!

Årets första julbord är nu avklarat. Det är lite utav en tradition att jag varje år äter julbord på Långbro världshus tillsammans med kontorsfolket, försäkringskunder och stalltjejerna, vilka i år representerades av mig, Ida, Hanna och Sandra. Första året var även jobbargubbarna med men i år fick de en egen dag med ett eget julbord (tror att snickargrabbsen kan bli lite för stökiga för att blanda med övriga...).

Gott och trevligt som vanligt på Långbro, som utåt sätt mest är kända för sitt dragplåster i kändiskocken Fredrik Eriksson. Det märks verkligen att de är stolta över honom, inte minst när man ser den jättestora avmålningen ovanför julskinkan! Tavlan föreställer ju den poserande kändiskocken i egen hög person. Tillsammans med en stor hummer och ett tappert försök till en sexig look pryder han en stor del av den vita väggen ovanför julmatsbuffén. Man skulle dock kunna fråga sig vad herr Eriksson (som för övrigt ser minst 10 år yngre ut på bilden än vad han gör i verkligheten) och hummern gör för nytta på väggen nu när allt annat pynt går under temat JUL..?  Men det är väll ingenting man bör haka upp sig på, jag menar är man the master så är man! Vi hade dock svårt att hålla oss för skratt när vi först såg den kungalika idolbilden.

Efter en två timmars lång buffélunch tackade Hanna, Sandra, Ida och jag för oss och återvände till entrén. Precis innan vi skulle öppna den stora tvådelade dörren såg jag det som sedan gjorde att vi inte kunde sluta skratta. På insidan av entren i ett avlångt glasskåp stod det kokböcker uppställda, naturligtvis signerade the king of Långbro. Men det var inte kockböckerna som var det roliga, utan knäckebrödet, det stod ett runt knäckebrödspaket överst i skåpet och i mitten på paketet fanns självklart en rund bild föreställande Fredrik Eriksson!! Han måste verkligen vara something special när han till och med avbildas på knäckebrödspaketen ;) Fan att jag inte bad om en autograf...

  
Mysiga Långro kan rekomenderas!

Yeah 


 


Mandarinskal!

Nu har jag skalat två mandariner och båda skalen befinner sig fortfarande i komplett skick. Efter en sådan bedrift får man önska sig någonting (!) och eftersom jag var så hungrig att jag var tvungen att äta två, får jag alltså önska mig två gånger. Funderar på om jag ska lägga mina önskningar på två olika grejer eller om jag ska slå ihop önskningarna och på så vis öka mina chanser för att min största önskan just nu ska slå in?

Vid några sekunders eftertanke faller valet på alternativ nummer två. Jag slår helt enkelt på stort och gör en dubbelönskning! Oddsen borde hamna på min sida då. Vad jag önskar mig är däremot hemligt eftersom jag inte tror att önskningen slår in om jag avslöjar den... Men ni får gärna spekulera i det om ni liksom jag inte har någonting vettigare för er.

Hur som helst så hoppas jag att min önskning slår in eftersom jag verkligen skulle behöva den just nu. Jag hoppas även att dessa komplett-skalnings-önskningar fungerar och att det inte bara är någon tråkig vuxen människa som har hittat på den bara för att undvika nerskräpande i form av citrusfrukts-skalbitar! 


Look forward to 2010!

Moa har undanhållit en bild ifrån Breeders. En bild på när jag hoppar 4årsfinalen med Lina. Det är förresten bara en dryg månad kvar nu tills det är dags för årets första tävling. Jag längtar som tusan efter att få känna adrenalinet pumpa och känslan av nervositet blandat med beslutsamhet... Love it!

Jag kan lova att det inte bara är jag som är laddad inför vårsäsongen 2010, jag har även tre tävlingsälskande hästar hemma i stallet som ständigt står i startgropen. Och sedan har jag ju Lilljunior och Vibbe som kanske inte har tävlingsmomentet som favoritsysselsättning än, men det kommer kanske i samband med att rutinen ökar.




Softline H


extrajobb nattetid.

Otippat att se mig bland personalen på Hells Kitchen och Sturekompagniet igår... Anna behövde stand in då det krisade i personalstyrkan. Jag stod därför i garderoben på Hells för att sedan köra garderob på Sture och slutligen vandra tillbaka till Hells. Jag skrev ut mig 04.10 och var då helt slut...

Men det var ganska kul ändå! En otrolig bladning på folk måste jag säga, alltifrån turister och ghettostyle till svennebananer och brats. Roligast var nog den bratigaste braten av dem alla. Han såg egentligen rätt normal ut, men trots det var jag verkligen tvungen att dra efter andan för att inte släppa ut ett hysteriskt asgarv när han öppnade munnen. Tänk er den klassiska "hey baberiba"-bratläppen och med en röst som skulle lätta upp stämmingen var som helst! När han sedan förklarade att han skulle betala för sju och sedan skrek ut över hela garderobskön att -JAG TAR DET HÄR kanske tre-fyra gånger var måttet rågat och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta...  

Tillslut vill jag bara ge er som besöker krogen ibland några tips för att underlätta för garderobspersonalen:

1. Börja inte ta av er jackorna väl framme i garderoben, gör det innan.


2. Endast en jacka/ galje!


3. Ingen betalning med kort! Inte ens om ni står kvar och tjatar. 


4. Nej tack till mobiler eller leg i pant.


5. Svettiga lappar vid uthämtning uppskattas ej.





I love Annas job!

Imorse hade Anna skrivit en lapp till mig, en lapp som satt på en Nellypåse utanför mitt rum. På lappen stod det I love my job! ....och jag kan inget annat än att hålla med - I love Annas job!!

Förra veckan fick jag nämligen massa grejer ifrån Sthlms filmfestival, bland annat ett gymkort, mörk chocklad och typ 5 maskaror med tillhörande ögonfransserum. Igår var det dags igen, goodiebagsutdelning på Piggis. Loréal firade 100 år i fredags och jag fick hårvårdsprodukter och en ny maskara...

Imorse fann jag ju som sagt en Nellypåse utanför min dörr med massa fina grejer i, bland annat ett jättecoolt linne från Love Milly!! Behöver jag säga att jag fick en maskara också..? ;) Sen en massa annat fint från Nelly och Elle bland annat..

Tack tack tack världens bästa kusin med världens bästa jobb!!!



GoodieB.


Love Milly!


paperwork it is.


Har verkligen grävt ner mig i papper idag. Allt ifrån tävlingsplanering, vardags och helgschema inför våren och såklart.. arbetat med den ständigt påfrestande 15poängs-kandidatuppsatsen. Tugnt! Inte mycket till fredagsmys i mitt liv just nu! Letar konstant efter en bortförklaring som ger mig tillåtelse att bara stänga ner för idag och istället ägna mig åt någonting helt annat, någonting som inte kräver varken konsentration eller hjärnverksamhet... Desperate housewifes till exempelt. 
  


Hoppas Boxer-Robert inte tar illa upp att jag klippt bort honom från den här bilden...


Hej framtid.

Den värsta frågan man kan få som ung är nog frågan om framtiden som vad man ska plugga eller vad man ska jobba med. Jag pratade om det med Ida och våran kusin Marcus för drygt en vecka sedan. Ämnet kom på tal då jag frågade Marcus (som är fyra år yngre än mig) om vad han ska plugga nu såhär ett halvt år efter gymnasiet. Han hade ingen aning och var därför inte överförtjust i frågan. Men just den frågan är en fråga som man får räkna med, för det är en sådan som man frågar, jag ställde ju till och med frågan själv även om jag ärligt talat tycker att den är obehaglig...

Det är otroligt svårt att veta vad man ska plugga, och när man väl har träffat rätt där så vet man fortfarande inte om man kommer att bli antagen. Kommer man väl in vet man kanske inte hur länge man behöver läsa...  Vet man däremot både vad och hur länge så kan man glida med tills denna tid är slut, för då måste man söka jobb. Den stora frågan är nu vad man ska jobba med... Och vad man vill jobba med? Förhoppningsvis någonting i stil med det man har pluggat.

Framtiden är nog oviss för de flesta under 25, kanske till och med för dem som är ännu äldre? Jag tror dock att det är viktigt att ha visioner, att våga satsa på det man verkligen vill och även om det inte blir som man tänkt sig alla gånger så har man då i alla fall försökt! Tror inte att man behöver stressa alltför mycket inför framtiden, på något sätt känns det som om mycket kommer av en slump tillslut ändå. Jag litar på det i alla fall - The future will tell..!

Moore - Cosmopolitan

Det är hög tid för mittseminarerna. Jag hade tur den här gången. Jag skulle kunna fått opponera på vilka uppsatser som helst men fick en inte alltför långt kommen undersökning om hur politiskt aktiva kvinnor framställs i media, i detta fall är det Sahlin och Tobleroneaffären som ligger i fokus. Ärendet kan tyckas aningens uttjatat men ett ändå helt okej arbete att opponera på.

Mitt andra arbete kan beskrivas som en jämförelse mellan veckotidningarna Moore och Cosmopolitan, detta gillar jag! Det är så typiskt hur Moore lyfter fram det som de anser avspegla manlighet och Cosmo istället lyfter fram det som enligt dem avspeglar kvinnlighet. Generalisering när det är som sämst....

Sex är ett ämne som genomsyrar artiklarna i magasinet Moore. De flesta artiklar är kopplade till sex av något slag. Heterosexualiteten är som jag betonat tidigare den enda sexualitet som omskrivs. Dock är sex mellan två kvinnor ett ämne det skrivs om också, men inte som något homosexuellt utan bara som något naturligt. I artikeln ”Moore infiltrerar tjejtidningarna” finns det små rutor där det står budskap som läsaren uppmanas klistra in i sin flickväns magasin för att ändra hur hon tänker. Exempelvis budskap som ”Trekant – den hetaste trenden i Hollywood” och ”Ligg runt – bli lyckligare”. Detta är budskap som den manliga läsaren alltså ska hålla med om och vilja att sin flickvän också gjorde.

Sex är ett ämne som liksom Moore är vanligt förekommande i Cosmopolitan. Dock ska poängteras att ingen artikel som jag har analyserat från Cosmopolitan handlar renodlat om sex utan alla har ett relationstänk i grunden, samt att sex är mellan en man och en kvinna (inga trekanter eller liknande behandlas).  Av de tre slumpmässigt utvalda artiklarna handlar en artikel om sex.  Artikeln ”Den andra kvinnan berättar…” ur Cosmopolitan (november 2009) behandlar ämnet otrogna män. Otrohet är ett ämne man kan tycka är intressant att belysa men studerar man ordvalen närmre är det påverkan till sin målgrupp artikeln handlar om. I ingressen står det ”Varför är män otrogna? Vem gör de det med?” Detta är direkt riktade påståenden om att män i regel är otrogna och att denna artikel ska få fram vilka de är otrogna med. Påverkan har börjat redan här.

Bilder säger mer än ord. Dessa hälsar.. ryttargalan.



Hej.


De flesta var väldigt snygga!


Danne spanar in någonting... och Ida fokuserar på sin nya pose, avancerat pease-tecken med tre fingrar (dont try this at home..!!)


Jenny var väldigt brun och jag var väldigt blek. På något sätt så kompleterar vi varandra...


Två partyglada nissar som inte bangade på Village efter Ryttargalan.


En liten svängom. Ser stadigt ut Wille!


En glad man helt enkelt.


Jenny matchar klänning och entréband! Danne trivs. 




RSS 2.0