SEMESTER!


SEMESTER!!!!!!

Äntligen ledig! Att de spelade en av de bästa låtarna genom tiderna när jag för 30 minuter sedan satt i bilen påväg hem från den sista arbetsdagen på ett tag, gjorde inte saken sämre. Westlifes - World of our own hör liksom sommaren till och passade perfekt som start på kanske den bästa sommaren ever?!

Summer of 09 starts noooooow

ROC


If I wrote a book about where we stand
The title of my book would be "Life with Superman"
That's how you make me feel
I count you as a privilege
This love is so ideal
I'm honored to be in it
I know you feel the same
I see it everyday
In all the things you do
In all the things you say


Uppdatering!

Bloggen kan inget annat än att komma i kläm nu när den svenska sommaren är som allra bäst. Att sätta sig inomhus och blogga känns ganska långt borta. Skulle ju i och för sig kunna ta med laptopen med ut i solen, men nej, den kan nog drabbas av solsting då (han kan vara rätt känslig...).

Men nu befinner jag mig i alla fall inomhus. Har tagit plats på den högra sidan i den lite mindre soffan, det som normalt sätt brukar vara just min plats. Anna brukar ligga i den stora soffan. Hon är inte hemma nu, så jag skulle kunna välja den stora om jag ville, men jag tror ändå att jag sitter kvar i den lilla, jag trivs i den lilla...

Eftersom middagen fick en fridag idag så sitter jag och äter kellogs K direkt ur paketet, fan va oseriöst. Ett typiskt student-beteende skulle jag gissa. Men jag tycker att det är okej, bättre än att dricka direkt ur mjölkpaketet, för det är absolut inte okej! Man får inte dricka direkt från juicen heller! Jag skulle kunna sträcka mig till att det är okej att dricka ur en 1,5 liters-flaska, men då ska man vara 100% säker på att ingen annan har druckit ur den innan eller kommer att dricka ur den efter!
 
Bara en grej till, imorgon jobbar jag min sista dag för att sedan ta semester, underbart ! ! ! ! ! ! !


Kanondag!

Det går bra nuuuu!!!

Moa och Goose vann ett wildcard till Falsterbo idag! Jag är sååå stolt (och tar åt mig lite ära för trimmningshjälpen i veckan och bangången imorse ;))! Skönt för Hijo att få sällskap ner till Skåne om två veckor :) Jag läääängtar verkligen till Falsterbo nu, det ska bli så grymt kul!

Hijo har föressten kännts fin i helgen, har dock fått ett nedslag i varje klass men är trots det nöjd med rundorna. Bus-Hijo, som tänkte hoppa ut genom fönstret på lastbilen imorse... Det kunde slutat riktigt illa men eftersom han är stencool i situationer där vilken annan häst skulle få panik så löste det sig. Han fastnade med båda fötterna i krubban framför sig på lastbilen och slog i huvudet i taket så att en lampa gick i bitar. Även om han oftast är världens bästa,  vore det skönt om han ibland kunde inse att han faktist inte är en odödlig superman...

Imorgon blir det tävlingsledigt för mig. Ska bara mingla runt på Runsten, fota lite och skriva till lokaltidningen och TT. Blir chilligt det ;)



Duuuktiga!! (Observera den fräsiga skylten på domartornet!)

King of pop!


RIP Michael Jackson



Runstenshoppet!



Imorgon börjar Runstenshoppet där jag ska starta 6 klasser. Det är första gången tävlingen går så det kommer nog finnas mycket att göra, jag ska agera som tävlingsryttare, funktionär, pressansvarig och prisuttelare för unghästpotten (om jag inte själv får ta del av den såklart!!) . Hoppas jag inte får värmeslag bara, ska tydligen bli riktigt varmt i helgen!



 

Vilken härlig dag!

Vilken bra dag det har varit idag!!

Har avslutat kvällen med middag på Söderby och Pingisturnering med Moa och Pappa. Inte helt otippat kom jag sist... Tog dock igen det på golf som jag inte suger riktigt lika hårt på... Ska ner till unghästhagen och plocka in 4isarna nu för att sedan se film med mina sistahs!


Pappa vann pingisen...




Best friends?

Jag fick ett "trevlig midsommar-sms" från ett nummer som jag inte kände till på midsommarafton. Jag och Anna försökte lista ut vem det var ifrån, dock utan resultat...
Fick sedan reda på att smset var ifrån Andreas, vilket jag berättade för Anna idag. När ändå Andreas var uppe på tapeten passade hon på att berätta att han besökt Lab för två veckor sedan. De hade snackat lite i entrén varpå en av hans tjejkompisar hade bett honom sluta stå där och flörta med Anna. Han hade då kontrat med att han inte alls stod där och flörtade utan att Anna var hans bästa kompis kusin!

Sista ponnyn såld!


Idag har sista ponnyn lämnat stallet! Känns superbra eftersom jag tror att Pricken kommer att få det minst lika bra hos Pedersens :)


Poetic Shano <3

Midsommar i backspegeln.

Haha okeeej. Sammanfattningsvis kan jag se tillbaka på midsommarafton 2009 som regnig och kaosig. Landet... Landet som klingar så fint när man säger det. Låter bara så fridfullt? Lugnt och fridfullt? Eeeeh ne!

Trafikolycka med fyrhjuling - cross i bagaget spårade det på Ekeby igår runt midnatt, eller till och med tidigare. Bönder mötte Stockholmare och ingen ljuv musik uppstod vad jag kan minnas... Slagsmål? Fylla? Gråt? och såklart regn regn regn. Jag och Anna höll oss dock lugna, rutinerade som vi är ;)

Avslutade kvällen med "Vi hade i alla fall tur med vädret - Igen". Tror att Anna såg klart den, men själv somnade jag som en stock i soffan eftersom klockan då passerat 03?

Mycket står fortfarande oklart vad gäller gårdagen, men det var i alla fall god mat och stundtals väldigt trevligt! Nu har jag bara stallsysslorna kvar innan jag kan åka hem till Piggis och ta igen mig. Bjussar på några pics :)



Besökte min Farfar påvägen ner <3


Jag och Chili



Spela spela spela, tävla tävla tävla. Alltid!


Fredrikssonshuset


Medan festspårning var ett faktum utanför posade Anna på toaletten.


MIDSOMMARAFTON!

Har precis anlänt till Ekeby och sitter vid Annas dator (nördig som hon är släpar hon med den, och jag är inte sen att låna... Storstadssjuka?). Vädret är okej, uppehåll och stundvis solsken så det känns bra det här... Blir tydligen stor fest ikväll, trodde nog att det skulle bli hyfsat lugnt men vad man kan läsa sig till på roomies blogg blir det mer livat än väntat. Kusinerna är galna! Men det är okej ;)


Happy Midsummer!

Mickiiiii


Sitter och väntar på att Mickibajsen ska komma! Vi ska äta kreeemig pasta och sedan promenera bort den haha, typiskt oss... I Halmstad förra sommaren skakade bara grabbarna på huvudet då vi efter tunga partykvällar bytte klackar mot joggingskor och tog en runda före varje frukost ;)


Hoes over broes!!

IDA 21


Happy Birthday big little Sistah!


TJUGOETT

Grill!


Ikväll blire familjemiddag i kvällsolen. Måste erkänna att jag är rätt bortskämd som kan äta hos mina föräldrar när jag vill även om jag flyttat hemifrån, så när det vankas grillat tackar varken jag eller Ida nej ;)


Familjen (minus mig och Moha) på Strömsholms ryttarläktare.

Nr 1



You lift me off the ground
I always want you around
I ain't gonna let nothing get in the way
I'll never let nothing get in the way

NUMBER ONE

Kaloribomber attackerar!

Äntligen en arbetsdag utan regn! Har precis kommit hem och sitter just nu och kollar SATC. Kan säga att det är livsfarligt att vistas i lägenheten just nu... En påse chips och en påse jordnötsringar på ena köksbänken. En munk på den andra och en godispåse med sjuuukt goda godisar på vardagsrumsbordet, kan inte vara Annas, måste vara Ina som köpt eller nått... KARAKTÄR!

(Anna, vad hände med godislöftet?)

Ska ta mig i kragen och löpa en runda sen men måste se klart SATC först :)

Regn regn regn å skittävling.

Gårdagen var ju ingen hit... Utomhus i spöregn hela dagen för att på eftermiddagen göra en start i 1,30 och få tvärnit på andra hindret. Haha, gör jag det här frivilligt?
Hijo ville inte alls vara med, han är lite för divig för att hoppa på en nerdränkt utebana i 10 graders kyla och ihållande regn verkar det som. Efter den lilla insidenten på hinder nummer två hoppade jag om det och sedan även hinder nummer tre innan jag tackade för mig och gick ut. Som tur var så fick jag i alla fall åka hem nästan direkt efter, Moa var bara tvungen att rida in och hämta sitt andra pris på sin andra start för dagen. På så sätt var det ändå värt det, tror att Moa och Goose kom på 13 placering i 1,20 och sedan på 4e i deras debut i 1,30 (det går bra nu kompis det går bra nu...). Kul att man ger bort en häst till lillesyrran och sedan får stryk av henne, va fan!


BUS!

!

Har precis kommit hem efter att ha slagit ihjäl några timmar hos Patty! Hennes granne var galen och smällde fyrvärkerier för fulla hackor. Kändes som om tiden var framskjuten ett halvår och vi stod inför stundande nyårsafton istället för midsommarafton (hemska tanke)... På vägen hem hämtade jag min 17åriga lillasyster från en fest. Nu ska jag utklassa henne i kortspel...

Tävling!

Juste en tävlingsuppdatering!!

Canon och Lina var felfria båda två idag i 1 meter. Dom är såå duktiga mina små fyraåringar <3 Imorgon ska Hijo ut på banan igen, han ska gå direkt in i en 1,30 och tävla med de vuxna hästarna i avdelning A. Det hoppas jag att han klarar, min superstar! 

Utgång eller inte utgång...

Anna har modevisning för mig just nu. Hon har storshoppat och har den obligatoriska visningen i vardagsrummet. Finfina grejer som blir perfa för mig att låna i sommar haha ;)

Själv sitter jag och skörar mig, hade tänkt mig en lugn kväll men när det nu kommit upp för mig att tävlingen imorgon börjar först på eftermiddagen blev jag plötsligt sjukt sugen på utgång!! Måste höra mig för lite, det här går inte. Moa har redan lämnat mig för en tonårsfest och Anna är på god väg att även hon lämna lägenheten... Va fan! Ska jag sitta här själv hela kvällen? Ååå måste tänka nu!

 

Det är dags för fredagsmyys..

Är hemma på Söderby nu, kanske egentligen inte borde kalla det "hemma" men det känns ändå hemma och låter bra när jag säger det...

I alla fall, tävling med 4åringarna imorgon så jag ska bara stanna här och ta det lugnt hela kvällen. Kanske låter som en skön kväll men alltså allvarligt, fy fan va tråkigt! haha...

Blir nog en film med Moa senare. Vi kollade på Gladiator härom dagen, sjukt bra film!! Ikväll skulle jag vilja se Troja för att hålla mig till samma tema, ska fråga Moa hur hon känner för det...





Canon och Lina ska hoppa i Märsta imorgon!


SISTAHS! ( - en sistah)

Skörgubbe!

Igår när jag satt på pendeltåget påväg in mot stan satt det en man bakom mig. Skulle gissa att han var i 50årsålder, kanske närmare 60... Han hade grått hår, glasögon och ingen direkt utstickade outfit. En vanlig gubbe helt enkelt (trodde jag iaf...). Han satt och pratade i mobilen och jag kunde bara inte låta bli att lyssna när jag hörde vad han pratade om...

Vi pratade hela vägen från Berlin till Köpenhamn... Jag menar det är kul med uppmärksamheten men det stämmer inte riktigt. Hon är ju söt och så men... Alltså det stämmer på det sociala planet men inte rent sexuellt så att säga... Hon är liksom virrig.. eller vad ska jag säga.. hispig, hon är hispig!.... Hon är ingen 9-poängare direkt, jag skulle säga en 4a, eller kanske 6a... Men det är ju kul att ha någon att smsa med... Hon vill att jag skickar pengar så att hon kan sms till mig... Det är ju kul att ha en 25åring som skickar kärleksbrev till en... Ja, jag klarar det här!

Haha herregud, blev ingen långtråkig 12minuters-resa till centralen i alla fall. Efter kärleksproblematiken fortsatte han att babbla om sina stresshormoner och sitt adrenalin som gjorde honom röd och stickig i ansiktet och efter det var han bekymrad över ett lättare alkoholberoeende. Skulle kunna sammanfatta honom som en jäkligt skör gubbe med andra ord!


Lite onsdagkväll!

Lite Pattie (lite skör),
lite Tessi (lite inte lika skör),
lite tapas,
lite storbildsskärm,
lite fotboll,
lite fotbollshunkar,
lite mål (typ 4!),
lite foton,
lite Café Opera,
lite Mickan,
lite Vera,
lite andra,
lite hemgång,
lite skjuts hem,

...Mycket trevligt!


Nästa: uppgång 06.00. Look forward too it......noooooot. NIGHT!

Satans träningsvärk.

Jag tror att jag tog mig vatten över huvudet igår när jag först löpte i 55 minuter för att sedan träna en häst hemma och två hästar hos Helena. Att jag avslutade med just Canon gjorde verkligen att den lilla styrka jag fortfarande hade kvar i låren försvann snabbare än kvickt. Behöver jag säga att det värker i benen idag?

Jag vet att det är självvalt att överanstränga mig på det här viset. En grej som även den är självvald och kommer göra det hela ännu värre är att jag ska upp på klackar redan ikväll... Ska nämligen på Björn Axéns hårvisning på Café Opera och din kan man bara inte gå med sneakers.

Tror ni ipren biter på träningsvärk?  

SOMMARLOV!

YES, sista tentan för den här terminen är avklarad vilket känns gryyymt skönt!!! Ska springa ett varv på militärens nu och sedan åka på hoppträning :D Bra dag det här...


Tal till nationen.

Sitter och kollar på Magnus Betner på 5an med Anna. Han är så sjukt jäkla het !!
Åå rätt rolig oxå såklart :)



Kråkslottet??

Gud va tråkigt det är att plugga... Pausade lite med facebook och såg då att allas vårat kära PIGGIS nu fått ytterligare ett namn. För oss är det och har alltid varit Piggis medan de förra grannarna kallade huset för studio 34, vilket var ett helt okej namn... Nu såg jag precis att även de nya grannarna har kommit på ett namn. De kallar nämligen Piggis för någonting så oglammigt som KRÅKSLOTTET! HAHA DET ÄT INTE OKEJ! Måste ta ett snack om det här....

V 24

Ny vecka framför mig och jag tror att även denna bjuder på roliga upptåg! Trögast blir det nog idag då jag har min sista tenta imorgon och måste sistaminutenplugga... Men gör jag bara det så kan jag unna mig sommarlov sen :D

Imorgon ska alltså tentan skrivas! Sedan blir det kvällsträning hos Helena... Måste träna Hijo och skulle även behöva ta med Canon (om de har någon muppgrupp som man kan platsa i med lilla barbiehästen). Tessi insisterar på kryssning på onsdag och om hon ordnar det är inte jag den som bangar! Vi får se hur det blir med den saken :) Till helgen blir det tävling för min del. Canon och Lina ska starta på lördag och Me Hijo på söndag! Det ska bli superkul :D

Nu måste jag beta av alla instuderingsfrågor som ligger och väntar på mig på skrivbordet, ju tidigare jag börjar desto tidigare borde jag väl få dem överstökade (?) BAH!



TV-SÄNDNING!

Ikväll kommer det på TV!! Missa inte!
TV4 SPORT 21.00


Moa Fredriksson - Mavrick Dica

Strömfest!


Precis hemkommen från hemmafest på Stockbergsvägen. Väldigt trevligt måste jag säga! Många nya ansikten och många gamla, grym musik och riktigt bra drag! Kan ju tillägga att det var typ 5 killar på1 tjej så det fanns absolut ingenting att klaga på ;)


Parapapapapapapa
Paparapapapapapa
Paraapapapapapa kla que bum
Parapapapapa

SM-BRONS!!!

Vilken underbar daaaag!!! Har spenderat hela på Strömsholm och njutit av Lag-SM i hästhoppning. Årsta Runsten sportryttares elitlag inklusive min tränare och min duuuuktiga lillasyster red idag hem ett SM-brons till haningeklubben! Lagledare var Emma från vårat stall. Jag är grymt imponerad av både ryttarna och Emma som lyft den föredetta skogsmulleklubben till skyarna genom denna otroliga prestation! Årsta Runsten sitter numera på ridsportskartan!



Emma Lenberg


Moa Fredriksson - Mavrick Dica
Zara Knutson - Itzy Bitzy Mena
Malin Nilsson - Prizilla
Helena Persson - Chamonix H


Nästa år tar vi guld ;)



Ska avsluta kvällen med fotboll och sedan fest!

  

EU-VAL

Tänkte påminna om att alla borde gå och rösta! Jag har faktist redan gjort det, man kunde göra det på Ica Maxi, vilket var sjukt smidigt! Det som också är bra är att man inte behöver kryssa för specifika personer om man som jag inte känner sig tillräckligt insatt... Räcker ju med att stödja sitt parti, så väljer de själva ut representanter :)


Lonely

Jag känner mig väääldigt ensam just nu. Familjen är på Strömsholm och Anna är på kryssning. Just nu är det jag, Dixi och katterna som livar upp stämmningen här hemma. Det går sådär...
 

Regn och hoppning!

Shiiit vad det har regnat idag!! Jag har redan blivit dyngsur typ 4 gånger och än är det inte slut... Regnet verkar dock hålla sig i luften just nu, säkert bara för att jag sitter inomhus nu och en kvart framåt, så om en sisädär 20 minuter kommer det antagligen stå som spön i backen igen...

Hur blöt jag än blivit och hur irriterande det än må vara så kan det inte få mig att tappa humöret idag. Har nämligen hoppat Hijo för första gången sedan Falun! Kommer fortsätta att ha ett stort smile på läpparna hela dagen tack vare de kanske 8 sprången jag tog nere i ridhuset för en timme sedan. Det är något visst med Hijo, han blir liksom bara bättre för varje gång han hoppar och jag läääängtar tills jag ska tävla honom igen, nästa helg!



  

Borttappat

Anna går igenom borttappningsmailen och blir bara mer irriterad för varje mail. Hon läser ett högt:

Hej. Jag var på sturekompaniet i lördags och tappade då bort mitt körtkort, visakort och mascara. Är mest intresserad av att höra om ni sett mitt körkort. Mvh, Carolina

Varpå Anna utbrister: Nähe, jag som trodde att du helst ville ha tillbaka mascaran...!



Skör föreläsare

Satt precis och pratade med Lars från sportredaktionen på tidningen Mitt i (nu jäklar ska det publiceras ridsport här!) då jag fick ett sms från Tessi:

"Min föreläsare har harmynta, kan inte konsentrera mig på vad han säger, ser bara det..."


Hahahahaha skönt att jag har lagt på luren nu och kan svara på det här sjöblomska smset!

Måndagkväll som känns som söndagkväll.

Känns helt klart som söndag idag eftersom jag var ute igår och jag är verkligen sjukt trött just nu! Har precis ätit grillat med familjen och mormor, ska bara gå en sväng i kvällsolen innan jag tackar för idag... Bah!


Moa och Mormor vid middagen.

Väsby.


Juste Vibbe tävlade ju igår! Han fick ett nedslag i omhoppningen i 110 och i sin debut i 1,20 fick han ett stopp och ett nedslag på ett och samma hinder, hinder nummer fyra som tydligen var vääääldigt läskigt eftersom det var en regnbåge under. Synd , för han var superfin på alla andra hinder och klarade till och med jokern ;) Goose var ju också med och nollade sina klasser i vanlig ordning, underbara häst!

Rolig vecka framför mig!

Ny vecka och massa kul att se fram emot!! Micki kommer hem efter ett halvår i Umeå, Moa och Årsta Runsten ska slåss om SM-medaljer på Strömsholm, vi ska försöka fira Patties födelsedag, på nationaldagen blir det Ström-fest och massa annat :D

Ska börja med att försöka få lite skola och jobb gjort. Är pressansvarig för Runstenshoppet och måste kontakta en del tidningar idag, lite läskigt men kul ändå. Sedan kommer mitt största fan Filippa och hälsar på ikväll tillsammans med Mormor som jag inte har träffat på flera månader! Ska försöka hinna med att kolla på en 5åring med Ida oxå idag, ganska fullt upp med andra ord. Skulle verkligen behöva åka till Söderby nu men Ida sover fortfarande och vi måste samåka idag, ååå.


RSS 2.0