Aj

Imorse blev jag avkastad av min spralliga 4åring Hermione, det var inte snällt! Följden av fallet är en lätt hjärnskakning som jag har fått drass med hela dagen samt ett skrapsår på vänstra armbågen som antagligen inte kommer att matcha min nyårsutstyrsel alltför väl...
 
image81
Busunge!

My treasures

image80
I LOVE YOU. I LOVE YOU. I LOVE YOU. I LOVE YOU.

Sound of music mm

Den här dagen har verkligen sprungit ifrån mig. Började klockan åtta med att ta tag i stallet och därefter vid halv tre bar det av in mot Södermalm. Jag och mina sistahs skulle se Sound of music som började klockan 15.
Som vanligt var vi sena och till råga på allt hade inte Ida tankat bilen (mjo det var hennes fel för hon körde sist) så det tog extra lång tid eftersom vi var tvugna att tanka.
När vi äntligen var framme skulle jag bara köra ner i parkeringsgaraget på medborgarplatsen, MEN istället för att hålla till vänster och köra ner i garaget hamnar jag i högerfil och åker ner i tunneln mot Hornstull istället... Haha ibland undrar jag hur jag lyckas.
Tillslut är allt i sin ordning och vi går in på Göta lejon. En människa som jobbade där visade oss vart vi skulle sitta, rad 1 i mitten. Va kul, precis vid scenen så ingen kunde undvika att se oss komma intravandes i salongen en halvtimme för sent... Hej hopp här kommer vi!

Nu har jag precis kommit hem från Micki, där man vart bjuden på en klassiker, Micki-wraps, nice ;)
Tog en sväng förbi Piggis påvägen hem, fick med mig en baileys och en flaska hårspray därifrån woho snart kööör vi girligirls!

Haha

Igår var jag hos Anna och chillade. Som vanligt orkade vi inte laga mat så vi åkte till kolgrillen i Kempetorp. Hejhopp studsar in där och Anna frågar mig om vi ska ta "det vanliga". Innan jag hinner svara säger mannen i kassan "två kycklingsallad" med frågande ton. Hahahaha herregud värsta stammisarna lixom, det värsta är att vi inte äns är där såå ofta.
När vi sedan satt oss ner kommer mannen förbi bordet där vi sitter. "Va fina ni var i håret idag, tjejer!" Haha ja tittar på Anna som ser helt förskräckt ut, jag hade inte inbillat mig, han hade sagt sådär på riktigt.
För det första, känner vi honom? För det andra, hade jag ens borstat håret? NEJ.....
Kanske tio minuter senare kommer han förbi bordet igen och frågar om maten smakar bra, inget konstigt med det förutom att han sedan fortsätter och frågar om vi haft det bra i jul.
Haha asså enough is enough.....

image79
Tuffa Anna

Blond?

Igår fick jag en idé. Mitt hår växer helt sjukt fort så jag måste färga om det hela tiden, det fulaste som finns är verkligen folk som har en tydlig utväxt! Jag kom på att om jag slutar att färga håret och istället tonar det så kan jag vara blond i sommar. Mickans lådsasfar Leffe sa i sommras att det är finast om man har sin naturliga färg och det ligger kanske någonting i det.


image78


Mobilerna

Igår fick jag ett lyxigt problem eftersom jag helt oväntat fick en musikmobil i julklapp! Problemet är att jag älskar min nuvarande mobil men den nya är ju såå häftigt. Ska fundera på hur jag ska lösa det här...

Vi fick ett lite otrevligare problem igår oxå. När jag och Ida skulle springa ner till stallet och ge hästarna lite julklappar vid sisådär halv 10 på kvällen så möts vi av en stallplan full med vatten. När vi öppnar stalldörren ser vi att stalletgolvet är översvämmat. Idas mest dryga häst har satt på vattenslangen i sin box, trixit men jävligt osmart gjort av den. Det var bara att reda ut situationen, inte ett jättetrevligt slut på julaftonskvällen 2008.


image74
?


23e

Nu är jag nog klar med julstöket. Sitter framför datorn med ett glas champagne i ena handen och lite musik från high school musical i bakgrunden, kvällen dan före dan kan inte bli mycket bättre. Julmusiken känns ganska överskattad då mamma har spelat carolas "jul i betlehem" hela eftermiddagen ååå jag orkar inte...
Snart kommer Ida upp från stallet och då blire fiiiiiiilm! Moa hade visst inhandlat några nya idag, spännande. Känner jag henne rätt så blir det highschoolfilmer, om vi skulle ha missat någon enstaka i vår stora samling av filmer i den genrern....  

Jag hittade föressten en klänning att ha på nyår idag, tyvärr passar den inte till de skor som jag tänkte ha så jag måste nog hitta ett par nya skor oxå, så det kan bli....


image72
Min baby boo är laddad inför morgondagen.

Dan före dan

Nu är jag precis hemkommen från Älvsjö. Morbror fyllde 45 så det har varit lite chill där under kvällen. Jag skippade utgång och agerade chaufför till mina föräldrar istället. Alltid bra att få lite plusspoäng, speciellt eftersom jag förhoppningsvis får låna pappas bil när vi åker till fjällen. Skulle ju vara kanon att ha den, då kanske till och med jag skulle kunna undvika att köra fast i eventuella snödrivor där uppe. Jag älskar min bil, men när det blir snö så är den inte alltid min bästa vän eftersom den gärna fastnar på olämpliga ställen, speciellt när jag själv kör den av någon konstig anledning... Vill tillägga att  på sommarn, då går den som på räls!

Jag kollade föressten på 1408 med mina kusiner. Ganska psykisk film, inte riktigt min favoritgenre. Det värsta var att två av mina kusiner som kollade går i mellanstadiet och det ser kanske inte jättebra ut om de sitter avslappnade i soffan meddans storkusinen ser helt skräckslagen ut. Ne, här gällde det att hålla masken, vilket var lättare sagt än gjort...

NU ska jag avsluta kvällen med att kolla mastershoppning på tv!

wish

Santa can you hear me? I have been so good this year and all I want is one thing, tell me my true love is near. He's all I want, just for me, underneath my christmas tree. I'll be waiting here, Santa that's my only wish this year.

Snö?

Det verkar som om vi får en snölös julafton i år igen... Jag vart chockad förra året när vi var tvungna att fira jul utan snö, det var inte hundra procent jul lixom. I år bryr jag mig inte lika mycket, det är ganska behagligt väder nu med sol och blå himmel så varför klaga? 
Jag var ute i skogen och red med Hanna imorse, det var jättemysigt! Faktist vitt överallt av frost eller vad det nu är, så det glittrade sådär sjukt fint överallt.

Nu ska jag åka över till min tränare och ge henne en julklapp, sen blire till att göra julgodis med Idafida...

image71
Tom Ford & Ray Ban lekte häftiga på Östersjön i sommras

Debatt

Sista skoldagen innan jullovet är avklarad, känns bra! Vi fick dock en uppgift som ska vara klar innan skolan börjar igen, den 10 januari ska vi debattera mot varandra.
Vi delades in i grupper om 4. Jag hamnade av någon konstig anledning tillsammans med tre män, faktist de enda män som vi har i klassen. Men män funkar för mig, problemet är bara det att dessa män var eniga om ett ämne, nämligen pornografi är nödvändigt. Jag kan vara ärlig och säga att ämnet kändes sådär i mina öron då jag är lite pryd.
Eftersom vi inte vet om vi ska debattera för eller emot måste vi ha argument för båda delarna. Naturligtvis hoppas jag på att få debattera emot, men å andra sidan skulle det nog bli ännu mer intressant om jag fick debattera för och någon av mina 24åriga män fick debattera emot mig i frågan. Haha det här kan sluta hur som helst!

Fortsättning följer... 

Dream a little dream...

När jag ridit första hästen imorse var tanken att jag skulle ha åkt till skolan och övat lite med min grupp inför talen imorrn. Men när sedan en av tre gruppmedlemmar ansåg sig sjuk ville jag oxå stanna hemma, vilket jag sedan gjorde.
Istället för att ägna min helt plötsligt lediga tid åt något vettigt, så somnade jag på soffan. När jag någon timme senare kom på att min pappa hade varit och jagat idag och hade tillsammans med jaktlaget skjutit åtta stycken älgar så förstod jag att det var någonting som inte stod helt rätt till. Finns det ens så många älgar..?
Kan ju säga det att jag har en konstig relation till mina drömmar, då jag kan tro att saker som jag drömmt om verkligen har hänt på riktigt. 
I förrgår drömmde jag att det låg en skadad mus i min säng. Jag vart livrädd och hoppade ur sängen. Även min stackars katt vart livrädd eftersom han av misstag fick sig en känga på grund av mitt hysteriska beteende. Sjukt korkat av mig att tro att det på allvar skulle ligga en mus i sängen när jag har en katt där, ganska orimligt.

   


all I've ever learned from love

Well, maybe there's a god above, but all i've ever learned from love was how to shoot somebody who outdrew you. And it's not a cry that you hear at night, it's not somebody who's seen the light, it's a cold and it's a broken hallelujah
hallelujah...

Det är den sorgligaste låten jag vet, troligtvis en av de absolut bästa jag vet också.

deadline

Jag skulle skrivit ett tal till en kille i min klass tills idag. I fredags kom vi överens om att vi skulle ha deadline idag. 00.07 skickade jag över haha men jag räknar det som att jag klarade ;) Känns bra, nu är jag sådär lagom trött bara. Tänk att det kan ta tre timmar att fylla ett A4 med text.... Jag känner att min hjärna redan tagit jullov även fast jag har en vecka kvar i skolan. Imorrn blir det till att bita i den vetenskapliga texten som jag är försenad med, uuuuuuuusch va tråkigt, jag vill ju skriva kreativa texter inte vetenskapligt skit!

Ida flyttade hem igår efter några månaders vistelse i V-ås. Det är kul att ha henne hemma om hon är på bra humör och jobbigt att ha henne hemma om hon är på dåligt humör.


image70
IDA

nyktert var det.

Det har varit en nykter helg för mig. Tror att det har varit en bra grej eftersom jag inte är helt frisk. Måste ju vara fit for fight tills vi åker till Lindvallen!!! Det kommer ju bli grymt ;)

image68
.lita på att vi ska köra som fan.

Kista

NU har jag precis kommit hem. Har varit med Bridget i Kista. Shopping, middag och bio = mysig fredagkväll! Det enda som var jobbigt var det att vi lämnade jackorna i bilen så alla trodde att jag jobbade i affärerna jag var inne i, haha ganska komiskt att folk frågade mig om saker jag inte hade en aning om. Time to sleep, g-night.

image67
me like you

Lucia


Trevlig Lucia på er gott folk. Kom och tänka på hur det var vid den här tiden i 9an. Jag blev klassens Luciakandidat och skulle tillsammans med 5 andra tjejer tävla om att bli Johanskyttesskolans Lucia 2001. Alla fick rösta och slutligen var det tjejen från 9A som blev Lucia. Hon backade sedan ur eftersom folk kanske röstade på henne av fel anledning då hon var av den lite grövre sorten... Istället blev miss 9C Lucia. Tyvärr pallade hon inte pressen och kastade upp middagen frammför en hel ljushall full med åskådare. Såhär i efterhand ska jag nog vara glad att jag inte blev något mer än 9Bs representant.


image66


charterkillen igen

Jag höll tal i skolan idag, för 3e gången. Varje gång man håller ett tal ska två andra i klassen ge feedback till en, vilket kan vara bra. Men det jobbiga är att alla tre gångerna har jag fått charterkillen i klassen.
Tänk er vita gympaskor, lite halft pösiga jeans, linne (mitt i vintern, men viktigt att visa upp de vältränade armarna!!), dolce & gabbana skärp samt ett halsband av träpärlor. Attityden är "coolaste killen i 9an" med ständigt leende på läpparna och charm i blicken, pratar gärna och högt med inslag av skämtsamma kommentarer. Toppa sedan det med en solariebränna och charterkillen är ett faktum. 
Han är så jäkla kritisk men ändå försöker han se snäll och charmig ut precis som "men lilla gumman du måste ju tänka på det här bla bla bla". Jag blir så irriterad eftersom han inte är speciellt duktig själv, vilken han verkar tro. Det värsta av allt är att han trots charterstilen ser skitbra ut, om han hade varit ful hade det iallafall kännts lite bättre, men icke... 


 


Bullerbyn


Jag kom en dryg timme för tidigt till skolan idag, tog fel på tiden igen... Skittrisst och inte ha någonting att göra, men i vårat bibliotek finns det skönlitterära böcker och inte bara tråkigt tunga läroböcker. Jag hittade hyllan med några av Astrid Lindgrens verk. Vilken fantastiskt kreativ människa hon var, hennes böcker är verkligen mästerverk! Tog en bok om Barnen i Bullerbyn och läste mig igenom hela, ganska lättsmällt och alldeles lagom för mig som var irriterad för att jag var för tidig...

image64






stökiga strumpbyxor

Jag är så dålig ibland.
Det hela började i lördags när vi var ute. Jag och Tessan sitter på golvet på golden hits och vilar oss (kanske märkligt men det var mjukt på golvet, typ en röd matta). Det går en tjej förbi där vi sitter och precis frammför oss tappar hon någonting, greppade aldrig exakt vad det var som tappades men iallafall. Jag kastar mig fram för att ta upp det tappade och riiiitch, jag fastnade med ringen i mina svarta strumpbyxor som repades upp kanske en dm. Va fiiint det blev ;) Nog om det.
Idag när jag skulle iväg tog jag ett par strumbyxor som jag trodde var rena. När jag ett par timmar senare glider in i ett omklädningsrum ser jag maskan på baksidan av strumbyxorna. Jag hade visst tagit fel, haha herregud. Det roligaste är att jag verkligen kände hur folk tyckte synd om mig för att de tänkte:
-"Men gud hon vet inte att hon har en maska på strumbyxorna."
Nu åker dem iallafall soporna!


skitsyster!

Idag är jag seg seg seg seg seg. Men kanske med all rätt efter en lång natt. Sjukt kul var det igår iallafall :) Tyvärr har jag en jobbig syster som ställde klockan på ringning kl. 09.00 imorse, hur jobbig kan man bli?!?!?!?!??!?!?!?!?!?! Jag som inte får sovmorgon så ofta och nu när jag äntligen har det så får jag inte sova. Sen hetsade hon att hon skulle ta bilen och åka hem själv om jag inte gick upp, åå va arg jag var. Sånt där är inte okej. 

 

girls night out

Sitter just nu hos Bridget där kaoset är ett faktum. Det springs mellan mc donaldspåsar och speglar. Tessan är lika stressad som vanligt, hon är inte bara stressad, hon är skör oxå (tror skörheten kan bero på håret...). Mickan tar det med ro, hon har ju trotts allt fått en vodka-lime av mig nyss!! Cicci tittade precis in, har inte hunnit växla några ord med fröken än men hon såg fräsch ut så det här blir nog kanon. Själv sitter jag och chillar i mickans soffa med en stark drink, the laptop och fergies clumsy i bakgrunden, eller kanske inte i bakgrunden, vi spelar ju så högt så det säkert hörs i hela fastigheten... trevligt trevligt. Tessan syrra Marre har fixat vip på golden, TACK MARRE! Så vi ska snart bege oss dit. 
NU är det nog dags att jag byter ut voicemusiken mot lite schlager innan den långa damen med kort hår får spader här ;)  

Picasso

Jag har precis kommit hem från min gamla vän miss Palm! Vi har kollat på idolfinalen...

Patricia höll på Amanda - Jag höll på Marie

Marie vann - Jag vann

Godnatt!

image63


Jullunch

Imorrn ska jag och Hanna gå på jullunch mmmm! Tycker lite synd om Hanna, för hon är ju vegeterian, hoppas det finns vegitarisk mat där.. Annars får det väll bli pepparkakor och lussebullar för hennes del :) Själv har jag inge problem med sånt, frossar gärna i julskinka, köttbullar och prinskorv. Haha gud vad jag låter okvinnlig, men vadå det är ju sant...



poäng

Tankarna kretsar just nu runt Italien i mars. Det skulle ju vara grymt att ta med stjärnan och åka dit! Frågan är om det är realistiskt bara, tål att tänkas på.

Någonting som jag skulle behöva tänka lite mer på är uppgiften som jag har tills imorrn. Jag ska berätta en berättelse för klassen. Låter ju inte så svårt, nej. Prata kan jag ju faktist, utan problem. MEN kruxet är att berättelsen måste ha en poäng.. hallå poäng lixom, det känns lite överkurs för mig. Jag har faktist ingen aning om vad jag ska berätta. Att ställa sig där framme och lixom klämma fram en skum berättelse för att sedan avsluta med en klatchig poäng känns inge vidare, ne jag måste försöka hitta någonting som kommer från mig, men vad?

Cedrino - Fantastiska yrväder!

Kan man ärva saker av syskon som är yngre? Jag har iallafall fått ärva en ponny av Ida, eller egentligen är det den 3e ponnyn jag har fått efter Ida. Först fick hon ärva Tulipe av mig sedan fick jag ärva tillbaka henne eftersom Tullan inte ville hoppa med Ida. Windy fick jag också ärva av Ida, men hon var verkligen underbar så det gjorde inte så mycket :) Nu har jag fått ärva stallets prins, han är bara sååå häftig!

Titta och njut säger jag bara:
http://www.youtube.com/watch?v=3QQmF55UXiU

image62
tuffingen






en olycka kommer sällan ensam.



image61

Until the end of time

RSS 2.0