chillvecka!

Monday! Har jobbat idag och kommer att jobba även imorgon, men inget mer. Vilken skönt chillig vecka!! Ska hitta på massa kuuul. Bland annat fira Pattie som fyllt år, kolla lag-SM på Strömsholm och fira nationaldagen på Bridgets land :)


Mickans land förra året, blir dock några fler i år :)


Jag har världens finaste 5-åring!

Jag säger bara en sak - SOFTLINE H <3

Vilken otrolig häst jag har i henne. Hon är så fantastisk att jag har svårt att beskriva det med ord. Efter att ha haft dåliga blodvärden i kroppen under en längre tid, gick hon efter endast en veckas träning in och tog Vaggeryds unghästklasser med storm.

Hon har, sedan de nationella tävlingarna i Gävle i april, endast joggats på hemmaplan. Hon blev friskförklarad förra veckan och efter endast en hoppträning åkte vi till Vaggeryds nationella för att lämna in kvalpapper till Falsterbo. Jag visste att det var en stor chansning att ta med henne och hade beslutat mig för att inte pressa henne om det skulle kännas för tufft.

Nollade i fredags, nollade igår, OCH NOLLADE IDAG! Helt sjukt att efter över en månads lång sjukdomstillstånd kunna spika en Falsterbobiljett. Det var inte lätt heller, långa banor med två kombinationer i varje klass, idag var det till och med en trekombination med oxer in pluss en räcke - oxer-kombination. Jag är så otroligt stolt över henne <3

Hijo hoppade en 1,35-klass idag och slog tyvärr på en nit på ett regnbågshinder som inte tidigare stått på banan. Fuling!!! Förutom det så var han ändå fin men man blir ju ändå lite irriterad... Och Moa hade ett nedslag i en 1,25, det såg bra ut och med lite mer träning kommer det nog bli kanon med nya hästen :)




Fantastiskt fina Lina!


 

Lördag i Vaggeryd

Lyckad dag igen :D Linis felfri i 1,20 ocg Hijo 0+4 i 1,40. Dem är så fantastiska mina fina fina hästar <3 Mosi ramlade tyvärr av men tar nya tag imorgon :) Nu blire lite familjetime i lastbilen... Haha kan bli trevligt :P


Tävlingsdag 1 i Vaggeryd!

Duktiga hästar idag :) Både Hijo och Lina var felfria och placerade i 1,20, Lina i unghästklass med falsterbokval och Hijo i en ackumulator-hoppning. 

Moa hade ett tidsfel i 1,10 och ett nedslag i 1,20. Klart godkänt för en debut på ny häst. Nu ska vi åka och prova en häst innan det är dags för middag i lastbilen. Oki Bah! 

Påväg mot Vaggeryd!

Goda nyheter om Hermione, hon är fräsch efter operationen och får börja hoppa igen, fantastiskt!!! Lina är också frisk efter att ha haft dåliga blodvärden under en tid, så nu är det mycket att göra hemma i stallet. Har i och med Moas nytillskott även tagit tillbaka Goose och sedan har jag ju LillJunior och Hijo. Ska bara försöka hinna med att tävla alla nu oxå...

Vaggeryd blir det nu till helgen. Sitter faktiskt redan i lastbilen påväg ner... Lina och Moas nya (jag kallar honom Janco efter afro-krullet på Bolibompa haha, hon blir assur...) åker tillsammans med en av våra inackorderingar, Cosmic som liftar med oss den här helgen :)

Bråkstaken Hijo åker egen bil eftersom lastbilen som vanligt inte passar... Och sedan ska Spirit med oxå, men han åker ju ner med Malle, som även ska tävla honom.

Alltså fem hästar från oss. Jag ska rida två och det ska bli väldigt roooligt! KOmmer troligtvis ha mycket tid för bloggen, så om orken finns där, kan ni räkna med en hel del uppdateringar ;) Nu ska jag kolla ett avsnitt Desperat Housewifes! OKI BAH!




Älsklingsungen kommer snart att vara back on track :D


Stallmöte igår, Ultuna idag.

Vi hade stallmöte igår. Ovanligt lite blev sagt faktiskt... Antar att inackorderingarna är nöjda med stallsituationen då, alltid positivt :) Det kom fram att de endast dök upp för hembaket, och mycket riktigt var muffinsskålen lensad innan mötets slut. Självförtroeende-boost att baka till glupska och okräset stallfolk måste jag säga!

Idag ska jag åka till Ultuna, Hermi ska få sin dom efter igångsättningen. Hon har nu kommit igång igen efter operationen och all rehabträning. Har dock inte hoppat någonting, vilket jag kommer få börja göra om det blir tummen upp idag. Jag är sjukt nervös!!


Att åka hem gör mig glad.

Gårdagsnatten var hemsk. Jag frös som en liten hund i 4,5 timmar på Utecompagniet. Mina fingrar var som isklumpar och jag kände dem knappt när jag tryckte ut entrékvitton på löpande band. Fy! Idag är jag tjock i halsen också, inte så konstigt kanske...

Ska ta pallra mig hem till gården strax. Att åka ut dit brukar vara som medicin för själen, där trivs jag nog allra bäst! Vet inte vad jag skulle göra om vi inte hade den... Min älskade familj och mina älskade hästar tillsammans med den fantastiska miljön som finns där ute, gör det till ett riktigt paradis.





Lovely sistahs <3


Ute ikväll


Efter en dags jobb i stallet blir det nu omladdning med sikte mot Sthlms nattliv. Jobb igen, blir till att slå ihjäl några timmar på Utecompagniet... Det blir nog trevligt, i alla fall om ni pallrar er dit och hälsar på mig :)


Bild tagen av Pernilla igår, ser jag inte väldigt business ut? haha.


Sista dagen på Poppius!

Har som sagt haft avslutningsdag med klassen idag. Åååå jag kommer sakna dem!! Avslutade i skolan först och gick sedan vidare till Helenes krog och hängde på uteserveringen där ett bra tag innan vi avslutade hos Leone. Eftersom jag jobbar imorgon var jag tvungen att bege mig hemmåt vid 21-tiden... (tråkkäft man är)

Påvägen hem blev jag utbjuden av en kille på tunnelbanan. Haha andra gången på två veckor som jag blir utbjuden av främlingar. Har man gått och blivit populär på gamla dagar eller vad är det här?!



Kommer att sakna er!!


Våra grymma lärare fick bröllopschoklad och champagne!


Jag har en väldigt skör min och en grymt snygg tidning som vi gjort!


jobbade själv och avslutade på snaps.

Hade hela stallet själv idag. Man uppskattar verkligen solsken mer än någonsin en sådan dag :) Avslutade den lite småtunga arbetsdagen med ett besök på Söders största uteservering, SNAPS. Mycket trevligt och välbehövligt, Tessi, Micki, Patti och Emelie!



Nu ska jag sova och ladda inför min skolavslutning imorgon!! NIGHT

Soooolig måndag

Nu är verkligen sommaren intågande och man kan verkligen känna lukten av klippt gräs, luftfuktighet och grillad mat. Är det inte underbart?! Hästarna går nakna ute i hagarna för första gången i år så nu äntligen ska de få lite sommarlyster i pälsarna :)

Har för övrigt en ganska lugn, och lite småtråkig vecka framför mig. Det händer inget speciellt förutom att jag har avskedsdag med min klass på torsdag. Jag är väldigt delad inför detta! Skönt att ha klarat av ytterligare en kurs men samtidigt sorgligt att skiljas från en klass som jag har trivts otroligt bra med...

Förutom skolan så kommer jag även att jobba alla dagar utom på söndag. Full rulle kanelbulle!



Sol sol sol!


Söndag!

Jag förtjänade verkligen min sovmorgon imorse! Jobbade ju natt fre-lörd och lörd-sönd, plus att jag startade Junior på Märsta igår också. Tävlingen gick sådär, 4 fel i varje klass, fick även tidsfel i den sista eftersom han pep ut på B-hindret i tvåkombinationen... Var ju det där problemet att hoppa rakt, inte alltid så lätt för en slingrig liten 4åring :P

Idag har jag fem hästar på mitt schema, men det lutar åt att rida fyra och sätta en i skritten, Junior får nog gå i skritten... Har även lovat att laga mat till familjen ikväll (varför ta det lugnt när man kan vara aktiv liksom...), mamma och pappa är nämligen nere i skåne och hämtar hem en ny häst till Moa! Otroligt spännande :D


Ettan Mavrick kommer att få konkurrens!


uTE IGEN!

Återigen bär det av mot Utecompagniet, dock väldigt mycket bättre väder idag, great!

Work

Ska jobba på Utecompagniet ikväll... Känns skönt att byta ut V mot Utec. ett tag framöver, mysigare att sitta ute och jobba på sommarn liksom :) INte för att det är mycket till sommar än, men det kommer förhoppningsvis inom en snar framtid. En annan positiv grej med mitt arbetsbyte är att jag nu jobbar samma tider som Anna och kan sällskapa med henne till och från jobbet. Niiice! See you out!


En dag på POPPIUS!

Det blev en lång dag på Poppius idag. Tidningen skulle färdigställas och allt var verkligen tvunget att vara klart innan hemgång... Jag hade med min kamera för att klicka runt lite när tristessen drog sig på :)


Fotokrig med Lollo...


Redigeringsarbete för fulla muggar.


Ulf var lite svettig och Leone ogillade detta...


Populära kaffemaskinen


Kansliet skämmer bort oss. Vi fick bullar och tårta också...


Söta Erisa och Triffa (som folk förövrigt jämt blandar ihop mig med...)


Lunchpaus


Jag jobbar för fullt med redigering av Micke x 2s texter...


Det är väldigt kul på Poppius. En av våra lärare är för övrigt sveriges första
basketproffs och över två meter lång!


Jag och Leone sammarbetade väldigt bra!


Samling och diskussion i klassen


Utkasten på våran tidning som går under namnet GIFT!


Nice price.. day!

Vilken underbar dag! Hoppade Junior imorse och han skötte sig jättebra :) Efter det var jag ute på en låång skogstur med Lina i solen, såå mysigt! Lina är verkligen den perfekta hästen att bara chilla ute med. Hon är pigg, otittig och positiv. Precis som Hermione! Grabbarna är inte riktigt lika roliga att rida ut på... Junioren tenderar alltid till att bli lite seg och Hijo är för uppmärksam på saker runt omkring.

Efter en arbets/njutningsdag i stallet förgyllde Bridget min eftermiddag och kväll! Det blev sommarplanering, studsmattehoppning och yatsy-spel. BIG MYS! 



Bridget i en sommarfrisyr made by me och ett urplock kläder från sin fars garderob.
Big fashion...


Illustratör

Patricia skulle igentligen ha hjälp mig med en illustration av ett prinsessinspirerat hinder. Tyvärr har hon chillat i London senaste tiden och därför inte haft tid. Jag fick istället ta saken i egna händer och göra illustrationen själv. Inte nog med att man ska kunna både skriva, redigera och fotografera, nu ska man även kunna illustrera... Höga krav på journalister idag måste jag säga!

Som tur är har jag tecknat lite förut (på väldig amatörmässig nivå) och hade därför ett block med akvarellpapper och en uppsättning tillhörande pennor intryckt i en av lådorna tillhörande skrivbordet hemma. Resultatet blev godkänt även om jag vet att min konstnärliga vän Pattie gjort uppgiften bättre...


Hijo har nu placering i 1,40.

Blev som sagt 1,40 för mig och Hijo idag. En stor och lång bana serverades av Leif Hall imorse. En utmaning för Hijo som bara gjort en 1,40-klass innan, och den inomhus... Trots detta visade han inga tecken på orutin utan snitslade sig igenom den 15 språng långa banan helt felfritt!! Han knep 13e-platsen av totalt 72 startande och jag nästan spricker av stolthet. En sak är jag säker på efter idag - Jag har en fantastisk häst i Hijo de la Casa <3

Dag 1 i Högbo!

Tävlingsdag nummer ett för mig här i Högbo. Hijo började med att komma 12a av drygt 100 starter i 1,20 imorse :) Tyvärr skyggade han lite för flaggaren i eftermiddagens 1,35 och fick därmed en rivning då han kom lite för mycket ut på högerkanten... Sista hindret var det också, typiskt. Men men han hoppade förutom det fantastiskt, riktigt bra på det nya bettet och allt, härligt Me Hijo!

Imorgon blir det 1,40!



GRATTIS MOSIII!



GRATTIS VÄRLENS BÄSTA 18ÅRING!! <3



Go girl, Its your birthday
Open wide, 
I know your thirsty 
Say Aah, s
ay Aah  
We don't buy no drinks at the bar  
We pop champagne cuz we got that dough  
let me hear you say Aah
if you want it say Aah


Högbo!

Jag har tillsammans med Hijo åkt upp själv till Högbo för att tävla. Eftersom jag inte tagit c-körkort (än) sitter jag nu i ett hotellrum i Högbo. Eller rum och rum, det är en superfräsch stuga med två sovrum, en hall och ett badrum. Typ i size med min lägenhet hemma...  Måste säga att det är otroligt vackert här!! Och bara knappt 3 mil från Ockelbo där våran blivande prins härstammar ifrån.. heeeftigt!

Hijo har känts fin så jag ser fram emot tävlingarna imorgon. Han är väldigt nöjd med att vara enda hästen med till Högbos nationella tävlingar i år. Hijo är lite som mig, gillar uppmärksamhet och blir lätt lite irriterad om för stort fokus läggs på någon annan... Haha. Håll tummarna för att min bortskämda busunge sköter sig imorgon nu!




Högbo brukshotell


Lunch med Tess och Anton

Jag mötte upp Tessi vid Slussen idag på min lunch. Anton var såklart med och jag vågade till och med hålla i honom! Jag är väldigt glad att han var snäll mot mig :) Inget kräks alls och han var lugn och glad (eller åtminstone inte ledsen) hela tiden, men han pruttade en gång... Haha fast det gjorde inget, var ju liksom en blöja emellan (hoppas jag...).


Gullebebbe


Lite shopping!

Jag har shoppat ett bett till Hijo idag... Det var äckligt dyrt så nu hoppas jag verkligen att han hoppar felfritt i helgen! Haha tänk om det kunde vara så lätt, att bara byta bett och förödelsen byts ut mot en dans på rosor... Upp till bevis nu Me Hijo :)

Har shoppat lite annat oxå. Fyra klänningar till min redan ganska stora samling. Ska dock lämna tillbaka en och har gett bort en till Anna. Köpte nämligen två likadana eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken färg som var snyggast. När jag bestämt mig, och Anna förälskat sig i den andra, var saken biff. Hon fick den. Jag får ju alltid massa grejer av henne och dessutom behöver hon en klänning till helgens dop (som jag tyvärr missar :S). Förutom klänningarna så slog jag även till på ett par nya skor. Mina Puma-sneakers har liksom gjort sitt och jag satsar på ett par Adidas till sommaren istället!





Hijos sprengerbett



En av klänningarna...



...och så skorna!


Tisdagsträning

Tisdag vilket betyder träning! Återigen blir det kvällsträning hos oss, praktiskt och bra :) Skönt oxå att träna ute när man ska tävla ute... Jag ska träna Hijo ikväll. Tävling i Högbo till helgen och den nedåtgående formen måste få en kovändning nu nu nu!



Utnyttjas ej.

I fredags när jag jobbade på Stureplan, kom det fram en människa till mig som jag inte känner alltför väl. En människa som blev överdrivet och tillgjort glad att se mig. Av denna blev jag utfrågad av artighetsfraser för att sedan få frågan, kan du fixa in mig..?

Alltså allvarligt, alla vill väll in som står och trycker utanför? Jag förstod såklart att personen ville in och om jag skulle kunna och vilja släppa in den, skulle jag väll gjort det..?

Jag menar att fråga en sådan grej till en person som man endast löspratat med på någon fest, känns lite oförskämt i mina öron... 

Säger som Anna en sen sommarnatt på White Room när hon fick frågan om hon kunde släppa på en person "som en vän...":

- Haha du, så bra vänner är vi inte... 

OKI BAH!


Seger nr. 2!

Natasha vann MSV A igår igen! Helt otroligt :) Hon har ju precis debuterat 1,30 tillsammans med våran gamla Poetic Shano och red nu till sig segerrosetten i två MSV A på en och samma helg! Ska tilläggas att Pricken är en väldigt speciell och känslig ponny som inte accepterar vem som helst... Därför är det extra roligt att han har hamnat hos Natasha som verkar passa perfekt tillsammans med honom!


Seger för Natasha!

Befinner mig på gården och är så trött att det har övergått i pigghet... Började jobba från kl. 7 igår morse och kom sedan hem igen vid 18. Vilade därefter 4 timmar för att sedan stå på V från 23. Var hemma igen imorse vid 04.30 och började jobba vid 07 imorse. Som tur var fick jag hjälp av mamma och behövde därför inte börja förrns 08, lyx ju ;) Hur som helst, en ledig söndag imorgon sitter på sin plats! Jag ska ta med mig Junioren och hoppa 1m på Färingsö. Första utomhustävlingen för min lilla prins :)

Mamma fick förresten ett glädjande sms tidigare ikväll, NATASHA OCH PRICKEN VANN SIN FÖRSTA MSV A IDAG! Otroligt roligt att de passar så bra ihop och att det går så bra för dem :D



Reebok easytone

Jag och Anna satt och slötittade på tv igår kväll före jobbet. Plötsligt dyker en reklam upp för en ny joggingsko - Reebok easytone. I reklamen avspeglas vältrimmade bakdelar och en liknande utlovas den som köper skon... Enligt mig ett otroligt dåligt säljtrick eftersom alla vid det här vikt och hälsoinspirerade laget borde ha insett att det inte är fullt så enkelt. Varpå jag satt och funderade på hur dessa skor skulle kunna trimma en bakdel likt de superslimmade dito som avspeglades på tv-skärmen, utbrast Anna med exalterad och fullt allvarligt tonläge:

- Men gud sådana där skor skulle man ju ha!




RSS 2.0