Gårdagens filmupplevelse liknar ingenting annat.

Känner en omänsklig känsla av besatthet. Jag har aldrig varit med om att en historia har gjort sådant otroligt intryck på mig. Jag älskar den, den fantastiska historien som jag inte vill någonting hellre än att vara en del av. Lämna den här världen och vakna upp i den där.

Övernaturliga krafter, spänning och hemligheter. Tillit och kärlek. En fantasivärld som gör en deprimerad då man inser att den inte finns på riktigt. En påhittad historia, en fantastiskt underbar påhittad historia. Den sätter sig fast på ens tankeverksamhet likt klister på ett papper.

Det är en fantastisk värld, en magisk och läskig värld. Läskig och romantisk på samma gång. Man kan ingenting annat än att falla handlöst för Edward, vars karaktär är obeskrivligt perfekt!

Jag är fast.


Life





Livet handlar inte om att ha bra kort på hand,
utan om att spela dem man har väl.












Gryyymt MOA!!

Bra dag idag!

Nationella tävlingar i Södertälje som började bra eftersom Natascha red en superfin runda på Pricken och knep en fjärdeplats i MSV B (Duktigt!). Dagen slutade ännu bättre då Moa red till sig segern i Juniorernas högsta klass nu på eftermiddagen. Hon red grymt bra och våran 20åriga kämpe Mavrick hade inga som helt problem med den svårbyggda 1,35-klassen! Kanonkul :D


Fredagsmyys

Pattie has just left the building!

Det var en väldigt nedstämd miss Palm som trots tre stödjande samtal fick se sitt favoritlammkött lämna idol för knappt en timme sedan. Jag kan hålla med henne om att Nicklas gjorde ett grymt framträdande idag, han var faktiskt bättre än Eddie, till och med bättre än de flesta ikväll, men men... Ingenting att hänga upp sig på sålänge mina favoriter är kvar!

Ska kolla roasten på Marcoolio innan det är dags för dejt med kudden (Annas favorituttryck, tror det betyder "gå och lägga sig"). Missade halva roasten i måndags eftersom jag somnade innan slutklämmen. Haha men tar igen det nu istället...

(Ser nu.... Pattie har ätit upp alla nötter i nötskålen!)

OKI BAH!




Lång dag.

Har suttit på kontoret hela dagen idag. Påfrestande för mig som annars är van att röra mig väldigt mycket hela tiden, påfrestande men samtidigt väldigt bra då jag har fått massa nödvändiga grejer gjorda!

Blev sent eftersom jag började med hästarna klockan 17 idag... Stannar därför kvar på gården i natt då jag kommer att jobba i stallet imorgon. Hoppas på bra väder, så drygt att jobba när det regnar!

Hm hur som helst, inte mycket vettigt att skriva idag. Ska kolla lite TV med Moha nu! Imorgon är det fredag oxå, någonting att se fram emot :) BAH! 


Snart är det dags att ladda inför julen!

Farmor ringde mig för idag...

Och nu drar det snart igång igen... Oktober månad och farmor vill som vanligt vara ute i god tid med JULKLAPPAR!
Personligen blev jag överlycklig! Samma varje år.. Först med förberedelserna inför jul är alltid min farmor, och när samtalet kommer vet man att det är på gång, underbara juletid!!!

Jag och Anna har pratat om att slå på stort i år, vi ska pynta a la America, kommer att bli grymt snyggt!

ÅÅÅ längtar till julafton! Det är en av de absolut bästa dagarna på hela året (jag vet... Jag kommer nog aldrig växa upp och släppa det där....)



Sitsträning!

Det hölls en djup diskussion mellan Helena och KG sent i lördags kväll efter aktionsmiddagen. Det heta samtalsämnet var min sits, eller rättare sagt min och Moas eftersom vi rider väldigt lika... Den halvt ostabila sitsen är någonting som ligger i våra gener menar Helena...

För att få bukt på problemet och bli ännu bättre till nästa år (vilket jag har som mål varje år...), har jag redan idag börjat tränat för att få till den till hundra procent. Det är ungefär som att jobba inför beachsäsongen, jag började för exakt en månad sedan... Stora problem kräver tid! (Beach 2014 here I come!)

Jag vet inte om jag får till sitsen tills nästa år, men om jag aldrig börjar så kommer jag defenitivt aldrig att få till den...!

Pinade mig själv och red både Hijo och Lina utan stigbyglar imorse. Det var jobbigt men gav resultat direkt (älskar snabba resultat!!). Båda hästarna blev superfina och träningsvärken har redan tagit plats på mina lår och på min mage... Fortsättning på strävan mot den perfekta sitsen följer!

Med Hijo de la Casa!


Viktor är ny i familjen!


Vi har fått tillökning till vår redan tjocka släkt. För mig är det ett kusinbarn som kommit till världen, för Anna är det en brorson och för Daniel en son, son nummer två för Dale som är min äldsta kusin. Det kommer att bli en fullproppad jul på Ekeby i vinter om alla kommer att infinna sig, vilket jag hoppas... :)
  



Kusinskaran på pappas sida, bör tilläggas att jag har lika många kusiner på mammas...





Lina har skött sig bäst!

Äntligen hemma igen. Det är verkligen långt mellan Skåne och Stockholm när man ska resa hem efter en fartfylld vecka som avslutades med en minst lika fartfylld lördagkvälll! Fantastiskt roligt har det i alla fall varit även om resultaten inte blev top notch.

Linis var duktigast. Hon avslutade med att hoppa felfritt även i finalen! Dock gjorde hon ett lite mattare intryck i finalen än hon gjorde i kvalet, men fick trots det högre poäng i finalen... Med en totalpoäng på 89.8 poäng slutade hon på 16:e plats. Duktigt tycker jag, att vara 16e bäst i Sverige med tanke på att hon hade mig på ryggen genom alla kval och i finalen. Topp-hästarna reds ju av proffs som:

1. Arnold Assarsson
2. Piia Pantsu
3. Emma Emanuelsson
4 och 5. Fredrik Linell
6. Stina Lillje
7. Peter Eriksson
8. Robin Ingvarsson

Måste plussa lite extra för Lina nu när hon tävlat klart för i år. Hon har nämligen hoppat totalt 14 klasser i år och inte dragit på sig ett endaste litet fel. Är väldigt stolt över min lilla stjärna och ser fram emot nästa år då hon ska få pröva sina vingar på lite större tävlingar, det ska bli otroligt spännande!



Resultat fredag.

NU har 6åringarna hoppat färdigt. Ingen av dem gick till final den här gången :(.

Hermione är riktigt riktigt fin just nu, på alla hinder utom i kombinationerna, idag rev hon i både två-kombinationen och i tre-kombinationen, jättesynd när hon slår på riktiga lyror på allt annat...

Hijo var en riktig segpropp igår. Idag var det bättre men inte hundra procent... Han fick tyvärr två nedslag vilket innebär att han slutar på 12 fel, 4 fel för mycket för att vara garanterad en finalplats, skit!!

För att sammanfatta har här inte skett någon katastrof men helt nöjd är jag absolut inte eftersom jag hade hoppats på att få rida 6årsfinalen... Men men det är bara att åka hem och träna vidare. Innan jag rullar hemåt igen ska i alla fall jag rida 4årsfinalen!! Det blir kul :D


Hermione




Dag 3 i Flyinge.

Blev en lång dag även igår. Lina var sist ut och henne startade jag efter klockan 22!

Hästarna skötte sig okej igår. Hijo var först ut och gick i mål med ett nedslag, Hermi gock ut som nummer två och hoppade som satan men fick trots det 2 nedslag, ett tar jag på mig eftersom jag inte rätade upp mig tillräckligt i första kombinationen, sedan fick hon ändå med sig sista hindret... Lina gjorde en felfri och jättefin runda men blev lite snålt bedömd av domarna tyckte flera av åskådarna, vilket var lite tråkigt. Hon slutade i alla fall på 17 plats av 60 så det var ändå ganska bra. Hon får ju hoppa finalen på lördag i alla fall :)

Idag är det kval nummer två för 6åringarna. Utgångsläget för mig blir väldigt svårt, eftersom man går till söndagens final om man har 8 fel eller mindre... Hermione måste alltså gå felfritt och Hijo på max 4 fel. Det kan gå men det är ingenting jag räknar med då banan antagligen kommer att bli ännu svårare idag.

Wish me good luck!


Linis <3
 


Flyinge dag 1.

God Morgon!

Nu är vi på plats i Skåne, eller vi kom faktist redan igår kväll... Klockan 17 rullade vi in på stora planen med två bilar, en för mina ston som skötte sig exemplariskt under resan och en för Hijo som sparkade sig från Nyköping ända ner till Flyinge... Ibland älskar man honom, ibland hatar man honom, igår stämmde det sistnämnda bäst in.

Det blev en lång kväll eftersom alla hästar skulle ridas och fodras och fixas. Halv elva ställde jag in sista hästen i stallet.. Puh! Även imorse var det fullt upp, strax före sju var jag i stallet och har hunnit med grovjobbet som mockning, fodring oah vattenbyte. Skönt!

Full fokus på dagens tävling blir det nu. Ska snart gå tillbaka till stallet och ta ut och rida hästarna lite. Jag har gått om tid på mig idag, 6åringarna hoppar i eftermiddag och Lina ikväll. 5åringarna går först, hoppas hinna med att se några av dem.

Lite frukostpaus och sedan full fart igen. Håll tummarna för mig idag! BAH 



Buse!


Breeders på ingång!

Förberedelserna är i full gång nu, 2009 års Breedersäventyr står för dörren och jag är otroligt taggad då alla hästarna har visat god form senaste tiden. Jag vill egentligen inte sia om vilken av hästarna jag tror mest på inför helgen men det är klart att Lina har lite fördel av att hon gång på gång presterat otroligt bra i höst. Vill dock absolut inte räkna bort mina 6åringar, som även dem gjort jämna resultat i sommar och även nu på höstkanten. 

Sen var det ju bara en kvar... Jag själv som troligtvis är den svagaste länken i denna kvartett... Men jag ska verkligen försöka att hålla konsentrationen, fokuseringen och nerverna i styr, för då tror jag att årets Breederstävlingar kan bli riktigt roliga :)



 

 


Oppsi

Igår hade jag och Anna lite filmkväll efter att vi kollat på ensam mamma söker på TV3... När mer än halva filmen hade gått började jag bli riktigt trött, sådär trött så att ögonlocken ger vika utan att man ber dem. Anna råkade se det och frågade om jag var trött. Jag lådsades som om jag inte alls var det och satte mig upp i soffan.

Men trots tappra försök kunde jag tillslut inte längre hålla mig vaken. Jag somnade i soffan likt en gammal tant till en knappt två timmars lång film som startat klockan 21... Jag vaknade av mig själv efter ett tag och med en förhoppning om att Anna inte hade märkt att jag somnat ifrån filmen, sa jag:

- Gud va trött jag blev, orkar nog inte se klart filmen...

Jag reste mig sedan upp och med min säng i sikte tog jag sats mot sovrummet då Anna bröt ut i asgarv...

- Haha filmen är slut för länge sen, jag ser på en ny film nu!!!





VM-kvalmatchen ur mitt perspektiv.

Fotboll vare ja! Inget vidare flyt idag... Inget flyt alls på det Svenska fotbollslandslaget numera enligt min mening.

Och jag, utan att egentligen veta speciellt mycket ifrågasätter nu Lagerbäcks ledarskap? Funderar även på om laget kanske borde moderniseras en aning? Henke verkar ju jättegullig och så men allvarligt talat, är han inte lite passé? Det är ju ingen merit att ha den spelaren som spelat flest landskamper... Snacka om ett kvantitativt synsätt, vore ju bra mycket mer imponerande att ha den spelare som gjort flest mål.

Hur som helst, någon förnedringsmatch var det i alla fall inte. Sverige skulle egentligen lika gärna kunnat tagit hem det. MEN gjorde det inte, typiskt svenskt...

Aja, Sverige hade i alla fall snyggare tröjor än Danmark!

Flickan som lekte med elden.

Känner mig bättre idag, eller gjorde det redan igår kväll faktiskt :) Kunde till och med pallra mig iväg till Heron city för att se film nummer två i Stieg Larssons triologi.

Jag är ju helt frälst på första filmen och hade såklart höga förväntningar på den andra. Den kanske inte riktigt nådde upp till samma nivå som film nummer ett men den var absolut grym ändå! Märktes dock att det är första filmen av två eftersom den lämnar efter sig en del frågetecken i slutet... LÄNGTAR TILLS 3AN KOMMER NU!!!

Jag satt i alla fall på helspänn hela filmen igenom och det var action från början till slut. En gång blev jag så rädd att jag nästan hoppade upp i knät på Moa (som för övrigt har läst boken och varnade mig hela tiden i förebyggande när det kunde hända någonting obehagligt.. Blev en del varningar under filmens gång kan jag säga...).

Hur som helst var det en film absolut värd att ses! En fantastiskt välgjord film med massa spänning och med otroligt grymma skådespelarinsatser!!


Mitt helvete är Moas himmelrike...

Fortfarande sjuk. Fy fan va B, när jag äntligen har en ledig helg :( Blir väll till att sitta inne och kolla på film, gud va tråkigt!! Vill ut ut ut i solen istället...

Eftersom jag är drabbad av detta påfrestande halsont och samtidigt kör stenhårt på Atkins metod (kan verka larvigt, men nu gör jag det i alla fall!) befinner sig Moa (enligt henne själv) just nu i himmelriket. Igår påpekade hon det:

- Åå det är så grymt nu när du är sjuk och går på diet! Du sjunger inte och du äter inte upp all mat... Rena rama himmelriket!

Bara så att ni vet så går jag normalt sätt och äter upp precis allt som kommer i min väg samtidigt som jag sjunger konstant..... Eh... eller inte!








Sjukling.

Igår var det livat! Patti och Tessi var hemma hos mig och åt mat från greken samtidigt som vi tittade på TV (Anna tittade förresten oxå). En helkväll med Halv 8 hos mig, Bonde söker fru och Dagens man! Sjukt kul :) Tycker dock jättesynd om det första mannen som inte fick någon dejt eftersom alla tjejer tryckte bort honom, fett taskigt! Kunde inte någon bara sympatigått på dejt med honom så hade han sluppit stå där som ett fån i TV och allt...?

Idag mår jag inte lika bra. Vaknade imorse med ett fruktansvärt drygt halsont, hatar hatar hatar att vara sjuk!! BLÄÄÄ! Jobbade trots det hela dagen eftersom våran equiterapeut var här och checkade av hästarna. Hon konstaterade att mina var i fin form utan några djupa skavanker, vilket känns skönt inför Flyinge och allt :)

Nu ska jag försöka kurera mig genom att skriva ett teoretiskt paper (det är synd om mig just nu, bara så att ni vet det...)


Lovely friends <3


indiankonversation...

När jag var på OK/Q8 i Huddinge idag för att tanka hästbilen hade jag en märklig konversation med killen på macken. Eller snarare han som hade en märklig konversation...

- Vilken fin liten hästbil du har där...

- Tack, den är bra faktist.

- Brukar du sova i den oxå?

- Ne, men det finns en soffa i den så man skulle kunna sova om man ville.

- Aha, tävlar du och så? Hoppning eller dressyr eller...?

- Mm i hoppning... (Nu hade jag skrivit på kvittot och ville lämna macken...)

- Okej.. Jag förstår mig inte riktigt på det där.. Tänk indianerna som red utan sadel, hur gick det till? De hade väll inget träns heller, eller någonting i munnen...

- Ne men det gick tydligen ändå...

- Ja... Sen kom i alla fall vithudade människor och fick lite ordning!

- Haha aa precis.. Men tack då, hej då! (springer ut innan han han börja prata om någonting nytt...)

- Hej då!

Jag tycker i och för sig att det är trevligt med folk som vågar prata med andra bara sådär, men den här killen var nog lite överdrivet pratsjuk... Och jag kan inte riktigt greppa vad han ville komma med att ta upp den där indiangrejen...?

Olyckan i Kumla.

Jag var i Kumla i helgen och red Lina i 4års-semifianlen. Några starter innan jag skulle in på banan hände någonting hemskt. En med mig jämnårig tjej ramlade av sin fyraåring, hamnade på fötterna men blev sedan sparkad riktigt illa av sin häst i landningen, tror att sparken träffade bröstet eller liknande...

Om jag fattar saken rätt så räddade Roine Carlssons man livet på henne. Han är läkare och var tack och lov (!) på plats när olyckan skedde. Hjärtat slutade fungera men han fick igång det på henne igen... En otrolig tur att han fanns på plats, en riktig vardagshjälte.

På några minuter var ambulanser på plats och de kunde snabbt transportera henne till universitetssjukhuset i Örebro.

Alla förstod dock att läget var oerhört kritiskt. Stämningen var fruktansvärt låg, folk grät och själv var jag inte långt ifrån tårar jag heller, även om jag inte kände den drabbade. 

Idag läser jag att hon fortfarande är vid liv och att läget har stabiliserats ytterligare. Det känns otroligt skönt att höra eftersom jag har haft svårt att släppa händelsen. Det blir så uppenbart att det man håller på med faktist är farligt.

Man får sig en tankeställare. Det kunde lika gärna varit jag som fått sparken... Åter igen blir man påminnd om att man ska ta vara på och vara rädd om det livet man har!



Måndag

Ojojoj.. Här har det inte blivit uppdaterat på ett tag märker jag... Ingen motivation, ingen tid, ingen lust! - Det är mycket nu...!

Skriver klart en rest på en hemtenta, skriver ett teoriutkast på 8 sidor och förbereder inför efterlängtade Breeders Trophy... Tänkt att det var ett helt år sedan sist. Ett år sedan Hijo överaskade alla genom att gå felfritt i 5åringarnas final och ett år sedan jag fick hem min lillstjärna Lina! Märkligt vad tiden går fort ibland.

Idag är jag i alla fall ledig, ska försöka lägga all energi på skolarbetena idag för imorgon kommer tandläkarn till stallet och så är det eventuellt träning på kvällen, på onsdag jobbar jag och på torsdag kommer våran equiterapeut och undersöker hästarna, fredag jobbar jag igen , men i helgen är jag leeedig! Woho!

Ne dags att gräva ner sig i kurslitteraturen nu! Tjingeling

 


RSS 2.0