Påväg hem från GBG.


Det ligger någonting i vad Ida säger, det är lite ångestladdat att lämna Göteborg och Scandinavium. Att det tar slut och inte kommer tillbaka förrens nästa år... 
Precis som i fredags kväll var gårdagkvällen otroligt rolig. Det är någonting visst med ryttarfolk. En egen art som festar likt få andra. Humöret är ständigt på topp och den stureplanska stelheten är inte existerande över huvudtaget.
Sjukt kul att träffa alla underbara människor också. Människor som man inte träffat sedan tävlingssäsongen tog slut i oktober... Strömsholmsfolk, Arezzomänniskor och andra random utländska och svenska tävlingsryttare! Lyckat med andra ord :)

Nätterna är naturligtvis inte det enda lyckade under en sådan här vecka - tävlingarna är ju även dem fantastiska! Allvarlig talat så skulle jag göra vad som hellst för att få rida någon av tandställnings-Abdullahs hästar. Funderar om och om igen på om de verkligen var på riktigt eller om jag drömt att de hoppade som de gjorde?! Och Lunatic, som tog tre galoppsprång i WC-omhoppningens tvåkombination som mätte 10,80... Vilken fantastisk häst, helt otrolig!!!
En sista grej bara innan jag lägger Göteborg horse show bakom mig, jag lider med Caroline Kamensky, hur mycket otur får man ha?! (och hur mycket tur får konkurrenterna ha...?)

 


Tack för i år Göteborg horse show!

 


Kvar i Göteborg.

Gårdagen gick sämre än väntat även om vi inte hade några höga förväntningar. Mavrick ville inte alls vara felfri, och även om Moa egentligen gjorde en bra runda hoppade han en centimeter för lågt på sex stycken hinder. Jättetråkigt, men spänsten fanns inte där... Kanske blev det lite väl svårt för honom, han är ju trots allt 10-12 år äldre än sina motståndare.

Hur som helst, Moha åkte hem igår och åker idag vidare mot fjällen för snowboardåkning. Jag och Ida är kvar i GBG. Fest igår, fest ikväll, världscuphoppning imorgon.... Riktigt kul fest igår! Mycket bättre än förra året. Snyggast var Daniel Deusser, han ser ut som Nathan Scott fast lite mindre bitig... Bara en parantes.




Moa Hoppar fram


Bangång


Scandinavium

Första dagen lider mot sitt slut. Moa har ridit en uppvärmningsklass över en 1,30 meter hög bana. Hon gjorde det förhållandevis bra. Blev dock ett nedslag på hinder nummer 8 och ett på det sista, hinder nummer 10. Maav var lite överenergisk, som han ofta är i första klassen på ett meeting, men hoppade väl och distanserna stämmde fint. Vi ser fram emot la grand finale imorgon!!







På plats i GBG!

Är på plats i Göteborg nu. Äntligen. Påfrestande att stressa sig igenom en förmiddag för att sedan sitta blixtstilla i en bil under eftermiddagen och kvällen. Men nu är jag lugn, chillar på hotellet med vetenskapen om att jag hann rida alla mina hästar innan vi åkte. Jag hann även skriva klart min artikel under bilresan påväg ner. Sovmorgon imorgon också, och hotellfrukost. Jag har det bra. Yeees.

Ska snart sova. Moa och Ida bråkar om vem som ska släcka lamporna. Jobbigt det där, när alla har gått och lagt sig och ingen orkar resa sig... Siste man i säng brukar vara en oskriven regel, men eftersom jag själv inte verkar vara aktuell för uppdraget, så lägger jag mig inte i. (Ida fick ge sig tillslut, Moa är bestämd ikväll...)


NIGHT!

Anna 23





GRATTIS ANNA BANANNA STEKPANNA! IKVÄLL BLIRE DRAG PÅ PIGGIS. HÖHÖ.


- 24.

Har precis kommit in efter att ha morgonfodrat hästarna. FY SATAN I GATAN VAD KALLT DET ÄR!!! - 24 grader och jag ligger redan på gränsen till att frysa ihjäl nu, när dagen bara har börjat.

Är otroligt glad för mina äkta och supergosiga UGGS som jag fick i födelsedagspresent. UGGS är fantastiska vid sådant här väder. Tyvärr fungerar de inte att ha i stigbyglarna och jag ska nog inte försöka mig på att rida barbacka, det blir för risky... Flög ju av igår igen, med sadel, på 4årige Junior.





 

FULLSPÄCKAD HELG.

VILKEN HELG!

Födelsedagsfirande. Vinkväll med mina 9B-favoriter. Överaskningsfest. 15-personersmiddag på Söder. Rammsteins efterfest. Solidaritet. 





LOVE DARIN LOVE DARIN LOVE DARIN LOVE DARIN LOVE DARIN




Födelsedag!


24



Vägverket ställs mot väggen.

Jag måste arbeta vidare med min nyhetsartikel idag. Om drygt en vecka ska den vara publiceringsklar. Vägverket ska ställas mot väggen och vägen utanför Söderby ska förhoppningsvis få sänkt hastighet, eller åtminstone varningsskyltar.

Jag vet inte mycket dem begär för att det ska ske en ändring? Räcker det med två påkörda katter, en påkörd hund, en lastbilsrädd häst med översprungen människa som följd, ett påkört rådjur, en påkörd älg (kvaddad bil), samt en bilolycka där en av de drabbade var fruktansvärt nära döden i sommras?

En parantes är även att vägen inte innehåller några väglampor, inte heller någon trottoar, men skolbarn går den två kilometer långa vägen från bussen dagligen, detta även i mörker... 

Nå vägverket, ska det bli någon ändring eller kommer ni vänta tills en dödsolycka på människa sker? 


Morgondagens vinnare!



MOA ÄR MED TILL SKANDINAVIUM!!!!!!!!!!!!





Hon var en bidragande faktor till Årsta Runstens SM-brons i våras.


Hon visste att hon skulle behöva bli bästa junior vid en viss klass i sommras för att sno åt sig ett wildcard till Falsterbo - och klarade det.


Hon visste att hon skulle behöva plocka ett visst antal poäng i vinter för att ta sig till Skandinavium - och gjorde det. 


Nu ska hon tillsammans med Sveriges bästa juniorer starta i Morgondagens vinnare - var ska detta sluta Moa Fredriksson?
 





Strömsholm!

Jag spenderade gårdagen på Strömsholm tillsammans med Ida (tack sistah!) och Sumsum. Tävling igen, den här gången tillsammans med Hijo och Lina som gjorde två starter var. Alla skötte sig verkligen super, till och med Sumsum (händer väldigt sällan...)

Softline H: 1,10 - missade tyvärr ett hinder eftersom inte hann gå banan...
                  1,20 - en debut som hon gjorde felfritt och fantastiskt bra!

Hijo de la casa: 1,20 - tyvärr tabbade jag mig på en distans och fick 4 fel.
                          1,30 - duktig 7åring som kammade hem en vit rosett!



Dem är så otroligt duktiga!!





Sum är ganska duktig...


Music!

I min mp3 just nuuu!


I made it - Kevin Rudolf feat. Lil Wayne Birdman & Jay Sean


If we ever meet again - Timbaland feat. Katy Perry


Try sleeping with a broken heart - Alicia Keys


Revolver - Madonna feat. Lil Wayne


Starstrukk - 3oh!3 feat. Katy Perry


Never knew I needed - Ne-Yo


I got you - Leona Lewis


Energy - Keri Hilson


Hard - Rihanna


sova?

Om mindre än ett dygn ska jag gå upp igen.

Innan dess ska jag alltså hinna med att gå och lägga mig två gånger. Första gången blir alldeles precis just nu för att sova lite mellan fredag och lördag, sedan ska jag även gå och lägga mig igen ikväll för att hinna sova mellan lördag och söndag, då jag ska gå upp senast 04.30 på söndag morgon.

Svårt att få ihop en helg när man både ska jobba på Stureplansklubb och agera tävlingsryttare...


Odorado

Ett år har gått...


P-bots-kuppen!

Jag fick ett hett tips idag i skolan. Att förflytta sin egen p-bot till någon annans bil. Har man tur, kan man få den betald, alldeles gratis!

Jag ville prova på kuppen idag eftersom jag redan i skolan visste att min bil antagligen skulle ha dragit till sig en lapplisa-slappfisa. Den hade nämligen stått parkerad på tok för nära Globens tunnelbanestation hela dagen, från klockan 08.30. Jag hade bråttom imorse...  

Tyvärr gick inte min planerade handling som den skulle. Varenda jäkla bil i närheten hade åkt på en bot och trovärdigheten skulle brista om jag placerade min böter på en bil ståendes någon annanstans... Att förflytta den fruktansvärt irriterande inplastade skitlappen till en bil som redan hade aggerad offer för en parkeringsvakt skulle inte heller funka. Inte ens en blondin skulle gå på det.

Ett alternativ skulle ha varit att placera min egen bot på en annan bil och sedan tagit den bilens bot, och slängt... Men nej, då skulle jag fått dålig karma. Det skulle nästan kunna klassats som ett allvarligt brott och så långt ville jag inte dra det för att tjäna in 550 kronor. Inte idag i alla fall.



Tungviktare till Grevagården.

Stora lastbilen sladdade fast sig imorse. Panik när en 12 meter lång bil som väger hur mycket som helst inte gör som man vill... Nu var det ju inte jag som körde, vilket var tur (har en tendens att spela över ibland om materiella ting inte gör som jag vill...). Pappa är dock lite coolare och med hjälp av mig på lastbilens högra sida och Benke på den vänstra kunde vi backa loss den.

Den fick vakna ur sitt vinteride imorse eftersom Moa ska till Grevagården imorgon! Det är mycket som står på spel nu eftersom hon ligger på 11 plats av Sveriges juniorer och de 16 bästa får åka till Skandinavium. Någon placering till i Grevagården och hon borde vara med. Hjälp mig att håll tummarna för Mosi nu!!



Alltid med tungan ute...


Tisdagkväll i vänners lag.

Precis hemkommen ifrån en kväll på Söder. Tessi och Patte gjorde mig sällskap över en middag där de hetaste ämnena var Otrohet, någonting för alla? och Så blir din framtid!

Mina vänner gaddade tyvärr ihop sig mot mig gällande ämne nummer ett. De tror att alla människor är otrogna mot alla, medan jag fortfarande lever i en fantasivärld där kärleken är oklanderlig och övervinner allt... Jag tror att det är ett Twilight-syndrom.

Framtiden är däremot inte lika skör som otroheten, inte konstant i alla fall. Oftast är framtiden någonting intressant och spännande... och påfrestande såklart, om man tänker på den för mycket. Spekulationer och visioner blandas just nu i huvudet på mig och hjärnan går för tillfället på högvarv. Det finns ingen stoppknapp när den väl har börjat i banor kring framtidsfunderingar. Drömmar, beslutsamhet, prestationsångest och ovisshet i en salig blandning, på gott och ont.

Jag måste helt enkelt få sova på det här. NIGHT!

Melodifestivalen oki.

Lunchar samtidigt som jag kollar på melodifestivalen. Eftersom jag var lite bissi i lördags får jag ta igen det nu istället, sådär två dagar senare...

Som jag säkert har tagit upp tidigare har jag lite svårt för personen Ola Svensson sedan sommaren 06. Men att Salem al Fakir gick vidare till Globen känns helt rätt för mig, skulle dock velat att Linda Pritchard gjort honom sällskap.

(Okej, fett tråkigt inlägg..)


Hamre avslutat.

Jag är nu helt slut efter en helg på Hamre! Idag gick det sådär för min del. Hijo hoppade väldigt blandade språng och efter sju hoppade hinder med två riv valde jag att utgå. Han kändes väldigt trött och jag ville inte pressa honom i onödan. Hijo har ju trots allt bara varit med på en träning sedan oktober, så det är klart att tre dagars nationellt tävlande känns i kroppen på honom...

För Moa gick det däremot bättre (som vanligt..?)! Goose rev sista hindret och Mavrick var återigen felfri i 1,35!! Duktiga Maav är verkligen en krutgubbe utan dess like! 

Vi blickar nu framåt mot nästa helg då Moa och övriga familjen (+ Marianne som är våran granne och veterinär) styr hästlastbilen mot elittävlingarna i Grevagården. Själv gör jag det lite lättare för mig genom att istället åka till Strömsholms regionala tävlingar med Hijo och Lina. 

Våra brunbjörnar
V
Mavrick Dica och Hijo de la casa


Hamre

Första nationella tävlingen för i år går just nu av stapeln på Hamre i Västerås.

Jag startade Hijo igår liksom idag och han har skött sig strålande :) Felfri och placerad i en 1,30 igår och ett nedslag i dagens 1,35! Förra helgens istadighet är som bortblåst och jag hoppas att det håller i sig till imorgon också :)

Mosi har också skött sig bra. Med Maav hade hon ett nedslag igår och med Goose var hon felfri. Idag startade hon bara Maav och var placerad i en 1,35 klass. Han är helt otrolig, 21 år och fortfarande still going strong! KUL för Moa eftersom hon ligger bra till inför Skandinavuim och behöver poäng...!



Tuffa Mavrick!



Utrota särskrivningen.

Ett väldigt ofta förekommande fenomen på facebook är särskrivningar, när man drar isär ord som ska sittta ihop. Detta gör mig ibland lite irriterad. Jag vill bara logga in på den aktuella medlemens profil och ändra. Hur skulle det se ut om alla gick runt och särskrev? Missuppfattningarna skulle praktiskt taget hagla över oss. Resturangerna skulle till exempelt kunna fyllas med skyltar där texten RÖK FRITT tog upp väggar och bord. Trots rökförbud skulle jag som ickerökare återigen riskera att bli ihjälgasad på krogen.. Detta pågrund av särskrivning. INTE OKEJ!

En brun hårig flicka stod vid en bar disk och pratade med en sjuk gymnast.


HAHAHA mer särskrivet än såhär kan det knappast bli.




Paradisefinal

Jag har verkligen följd Paradise hotel slaviskt den här säsongen. Karaktärerna har varit så pass underhållande att jag inte missat många avsnitt. Det glädjer mig nu att Jackie och Patrik vann det hela. Att de sedan delade på prispengarna gjorde bara saken ännu bättre. 

Jag lovar att dessa två säkert haft det roligast av alla par under de dagarna tävlingen hållt i sig. De har nog absolut gråtit mest också. Två otroligt känsloladdade personligheter, som litade på varandra ända till slutet, nästan lite rysvarning när ingen av dem sköt i slutscenen, gryyymt! 

Efterfest på Hells ikväll. Tydligen proppat med folk redan innan tävlingsresultaten avslöjades i TV, stackars Ina som står i garderoben själv ikväll... Banana är påväg in för att styra upp Stureplan. Själv ska jag gå och sova nu! NIGHT! 


Hard work work.

Det har varit en tuff start på den här veckan för min del. Hanna har varit sjuk både igår och idag och jag har därför haft hand om stallet själv. Igår körde jag även två hästar till hovslagaren och idag har jag varit iväg med Hermione och tagit hennes stygn på Ultuna. PUH! Hoppas verkligen på att Hanna Montana är frisk imorgon!!


Tillsammans med Go West <3


Anna på SATS...

Vi var på ett möte igår, jag och Anna. Ett möte på SATS. Jag har ju tjatat på min kära roomie en längre tid nu och konstigt nog har hon tillslut gett med sig. Hon ska joina klubben och börja träna, i alla fall om jag får som jag vill!

Mötet var... vad ska jag säga.. komiskt? Vi pratade med Mona på SATS i Älvsjö och Anna klargjorde redan från början att:

- Jag vill inte det här...

Mona måste undrat vad sjutton Anna gjorde där? Haha. Men banana förklarade sedan att hon endast gått innanför dörrarna för att jag hade tvingat henne (vilket i och för sig var sant..). Men istället för att hålla med fröken Anna Andersson så förklarade jag för Mona att hon visst ville, men inte orkade, att hon bara behöver lite peppning (eller helt enkelt bli tvingad... en tolkningsfråga).

Jag kände mig lite som en förälder som satt där och försvarade sitt bråkiga barn på ett kvartsamtal. När Anna förklarade för Mona att hon hatar att träna, röker och helst av allt bara ville lämna träningslokalen och åka hem till sin bag in box kände jag mig som en dålig förälder... Haha.

Komiken slutade inte på mötet igår, utan fortsatte även idag när jag återigen tvingat med mig min inte allt för träningssugna kusin till gymmet. Självklart möttes vi även idag av Mona som direkt kände igen Anna och sa:

- Nemen heej, har inte du kommit fel??

Haha.. Anna smilade tillbaka och jag kunde verkligen känna den starka irritationen bakom det påklistrade smilet. Den energin Anna fått ut av aggretion mot hälsocoachen använde hon sedan på crossmaskinen. Jag är imponerad av hennes envishet!! Tror nog att det kan bli ett hälsofreak av Anna tillslut i alla fall ;)

RSS 2.0