Valborg

Jag skjutsade pappa och sistahs till Arlanda igår kväll. Är lite avundsjuk på dem som ska få fira Valborg i Amsterdam! Själv ska jag jobba trippelpass, dag idag, natt inatt och dag imorgon... Lite tugnt, men känslan av att jag klarat det imorgon eftermiddag kommer att kännas grym ;)
Såå trevlig Valborg eller vad man säger...



Valborg 2006 på landet med alla Fredrikssons.


Middag på logen, haha användbart pingisbord!


Elden som senare gick lite över styr...


Tårtig storasyster!

Produktiv dag idag då jag har bakat både rulltårta och limepaj... Haha nödvändiga grejer det där ;) Hade bara en häst att rida och väldigt lite uppdrag från skolan. Jag kan ju omöjligt göra ingeting då rastlöshet är någonting som går mig riktigt mycket på nerverna. Att baka är kanon när man både vill vara produktiv och konstnärlig på samma gång! Roligast är det att när jag får baka snygga grejer som tårtor och sådant. Ska nog satsa på att baka en tårta till Moas 18-årsdag nästa vecka.

Helt sjukt att lillungen fyller myndig!! Jag, som den grymma syster jag är, lånar därför ut min lägenhet till lillsistah på hennes stora dag. Gästlista på lämplig krog och skjuts hem från krogen är också fixat (av Banana såklart!), saknas helt enkelt bara en tårta :)




En chokladmarängtårsta och en blåbärstårta som jag gjorde till min 23årsdag.
Vad vill du ha Mosi?


Uteträning i regn!

Helena hade träningar hemma hos oss nu på eftermiddagen och kvällen. Tråkigt nog stod regnet som spön i backen från första gruppen till den sista... Detta hindrade dock inte ryttarna som faktiskt ibland även får tävla i spöregn, så varför inte träna i det ibland...?

Jag är i alla fall väldigt nöjd med träningen. Hoppade Junior och han skötte sig exemplariskt som vanligt :) Han hoppade bland annat vatten för första gången och gjorde det strålande och utan att tveka, man blir så imponerad av honom gång på gång <3



Tråkig gårdag.

Gårdagen var en besvikelse. Jag hade hoppats på revansch efter lördagens dåliga prestation, men fick istället nöja mig med en ännu sämre. Hijo var fruktansvärt stark och jag kunde inte hålla honom för fem öre. Bakläxa på det!!!

Moa och elitlaget skötte sig återigen utmärkt genom att komma trea igår och tvåa i totalen, vilket innebär STRÖMSHOLM NÄSTA!!! Gryyyyyymt :D

Nu måste jag ner och fixa lite på våran utebana, div. 1-laget för ponny kommer och ska ha träning inför deras final här ikväll...


Våran 21åring får nu göra ytterligare en mästerskapsfinal!


Dag 2!

Bra dag igår! Båda lagen slutade på andra plats. Moa var bäst i sitt lag, jag var sämst i mitt. Mer info kommer senare! Idag är det finaldag och vi måste lämna för Hamre nuuuuuuuuu!



Allsvenskan i Hamre!

Hamre och div. 1-final i helgen! Det är inte annat än att man känner sig lite nervös, och otroligt taggad såklart ;)

Omg. 3 går idag och omg. 4 imorgon. Laguppställningen är den samma i mitt lag i form av mig, Rikke, Malin och Hanna. Osäkert är bara vilken häst Rikke kommer att rida... Men det spelar mindre roll eftersom hon är rätt säker oavsett vilket! Själv rider jag min stjärnhäst Hijo de la casa!

Ida och Moa ska också rida. Moa rider elitlaget med Maav. Övriga i Årsta Runstens elitlag är: Kelly Schild - Easy to like, Emeli Emteryd - Quix och Malin Nilsson - Prizilla. Imorgon byts Emeli ut mot Helena Persson för att spetsa till det. Ida ska rida en efterklass, 1,15 idag, eftersom Fabio precis kommit igång :)

Ser framemot en rolig och spännande dag. Fint väder verkar det bli också, kanon :D



Vi har inte tävlat allihopa tillsammans sedan 2008.
Det ska därför bli extra kul idag :)


Glasögon-orm!

Vi hade Paul Hansen (en av världens bästa fotografer som numera jobbar på Dagens nyheter) på besök i skolan idag. Tack vare honom fick vi en mycket intressant och ganska gripande föreläsning i eftermiddags.

Föreläsningen började med att han ställde följande fråga: Vad är en bra bild?
Spekulationerna var många och frågan öppen, människor i klassen (och grannklassen, som också var med) svarade på frågan fritt. När de frivilliga spekulationerna nådde sitt slut började han fråga ut en person som inte frivilligt svarat på frågan. Han frågade inte vem som helst... Han frågade mig!

- Vad tycker du? Han tittade på mig och eftersom jag var i mina egna tankar och inte uppfattat frågan (oops!), hoppades jag innerligt att han tittade på någon annan... Jag tittade snabbt ner i bordet och bad till gud att det var Sofia han frågade...

- Haha, titta inte bort nu, fegis! Jag frågar DIG, med glasögonen (alla vände sig mot mig). HAHAHA alltså vid det här tillfället ville jag verkligen sjunka genom golvet! Jag brukar nämligen alltid smyga på mig glasögonen eftersom jag helt enkelt inte vill att någon ska se att jag har dem. Inget fel med glasögon-ormar, men JAG vill faktiskt inte vara någon!! Nördfacket kan man ju liksom hamna i ändå... Haha. 



Tack Paul Hansen! Jag är efter dagens föreläsning 
känd som klassens glasögonorm med stort G, KUL!


Ljusare till sommarn?

Funderar på att bleka håret till sommarn... Jag är dock lite skeptisk eftersom jag har gjort det några gånger förut, och det slutar alltid likadant. Jag kommer alltid på att jag ser bättre ut i mörkt hår och färgar därför tillbaka... Men visst skulle det vara kul, att bara förändra lite, igen...



Tuffsan är vårsnyggare än mig...


Back on track.

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!

Jag har inte lagt ner, bara pausat en vecka... Men nu är jag tillbaka!

Föregående vecka innehöll mycket och dagarna var fullproppade. Slutade veckan med att åka på årets, för mig, första meeting. Nationella tävlingarna i Gävle fick Fredrikssonsbesök i form av mig och Moatoa.

Moa var bättre än mig med två pris på tre starter. Hon ska då alltid vara bäst... Själv hade jag noll priser på fem starter, haha låter förskräckligt dåligt men jag är trots allt väldigt nöjd. Hijo avslutade nämligen med att debutera 1,40 med 5 fel. De 5 felen var helt och hållet mina. Hijo hoppade fantastisk <3

Det är så otroligt roligt att efter 3 år äntlingen få vara tillbaka och rida 1,40 :)



Ansökningsdags!

Hästarna är fodrade och jag sitter och äter frukost framför nyhetsmorgon... Är det vuxenpoäng? Haha de diskuterar val till universitet och högskolor, sista dagen på torsdag ju! Jag är väldigt bestämd i min åsikt gällande vad man ska välja. Många väljer "smart" och söker kurser och program där arbetsmarkanden är öppen och efterfrågan stor. Men allvarligt, varför bli sjuksköterska om man vill bli journalist?? Bara för att chansen är större till jobb måste man ju fundera på om man verkligen vill jobba hela livet med sitt yrke, ett andrahandsval...? 

Ne stopp stopp och sök istället det man brinner för. Strunta i om det blir tufft och ta det istället som en utmaning! Jag tror att om man vill någonting tillräckligt mycket så klarar man också av det! 

Sista ansökningsdag: 15 april!


påväg till Sollentuna

I don't want to walk this earth, if I gotta do it solo... Sitter och lyssnar på Iyaz - Solo, kan inte tröttna på den, otroligt bra weei!

Sitter i bilen påväg till Sollentuna, jag ska rida en enmetersklass med Junior där. Alltid lite otagg att rida lokala clear rounder på 4åring men det måste ju göras för att kvala till championatet såå... Lite roligare idag i alla fall eftersom jag får sällskap av Ida som ska göra sin första tävling på typ ett år. Och Fabio gör sin första på typ 1,5 år... Spännande! Dem ska också hoppa 1 meter.

Dags att stänga ner datorn (haha önskar att jag var så pass teck så jag kunde blogga ifrån mobilen, men så är tyvärr inte fallet...) och börja tagga! OKI BAH



Back on track


Fredagsjobb x 3.

Efter ett morgonpass i stallet har jag nu hunnit klart med mitt reportage inför Ponny-SM som kommer att publiceras i Ponnymagazinet. Det ska bara konjunkturläsas innan det kan levereras, och sedan måste jag välja ut några lämpliga bilder också... Det hinner jag imorgon :)

Skönt att inte behöva sitta med en artikel kvällen innan deadline! Det bör man aldrig göra när det gäller någonting viktigt. Jag är säker på att sista-minuten-skrivning har en negativ effekt på resultatet, det blir liksom stressat och ogenomtänkt.

Jag är förresten klar med både mitt reportage om af Chapman och mitt personporträtt nu också. Otroligt skönt! Det här betyder att jag kan chilla någon vecka nu innan det är dags för nya uppdrag! Eller jag kom i och för sig på att jag har en uppgift kvar som ligger på vänt. Jag ska nämligen skriva ett brev till aktuella sponsorer inför SM... Hm, får nog göra det imorgon då, efter en sovmorgon såklart, jobbar ju natt inatt :)

Kom och hälsa på mig om ni befinner er ute i Stureplansdjungeln senare! Oki Bah!

Näst intill frisk nu!

Det börjar vända nu. Motivationen är påväg tillbaka och min otroligt påträngande virussjukdom är påväg att lämna min kropp. En otrolig befrielse att bli kvitt denna riktiga ovän!

Jag har faktiskt till och med varit i skolan idag, var ju två veckor sedan sist eftersom jag var sjuk förra veckan. Nästan så att jag börjar sakna mina klasskompisar på så kort tid som två veckor. De är bara så otroligt sköna och skrattmusklerna har alltid träningsverk dagen efter en skoldag... Tänk om det varit så genom hela skolgången. Eller i och för sig, jag älskade min klass i högstadiet och samma sak gäller min gymnasieklass, gick nog inte en dag utan ett asgarv under dessa år. Där emot var universitetstiden lite stelare, skönt att den är över...

Hur som helst, nya tag och roliga händelser att se fram emot :) NU ska jag skriva klart en artikel till Ponny Magazinet och imorgon ska jag jobba dubbla pass. Först stallet 07-15 och sedan Sturekompagniet och V 23-04. Där emellan blir det middag med Ida, Jenny och Millan i stan. Treeevligt!



Snyggingar!

 


 

Jag har virus.

Jag är fortfarande sjuk. Jag hatar att vara sjuk. Var till och med hos läkaren idag och fick det bekräftat att jag har en rejäl virusinfektion. Virus är det värsta eftersom penicilin inte biter på det... ÅÅ jag måste ta det lugnt nu, inget tävlande eller jobb eller ansträngande sysslor förens jag blir frisk. För jag måste måste måste bli frisk nu!




Jag är sjuk och blek, blir en bild på farmors hund istället :)


ÅSR div. 1-laget





Laget igår :) Final på Hamre nästa!


Second place.

Division 1 omgång 2. Efter en tredjeplats i första omgången låg vi redan innan start bra till för final och efter en andraplats idag är finalplatsen numera säkrad. Årsta Runsten startar alltså lag i båda finalerna på Hamre om tre veckor. Grymt! Hijo var för övrigt strålande och hoppade felfritt i både grund och omhoppning <3 Övriga i laget var (liksom i omgång 1) Hanna Carlsson, Malin Fors Dahlgren och Rikke Ströyberg samt lagledare Sofia Skoog.

Jag firar med att se min favoritfilm som går på TV. Pearl Harbor är fantastisk på många sätt och Josh Hartnett är fortfarande den snyggaste mannen på jorden!

Underbara vår!

Att man kan befinna sig utomhus utan jacka är ett vårtecken utan dess like. Att det desutom är ljust långt in på kvällarna gör inte saken sämre. Våren är här och ingen är gladare än jag! WONDERFUL!


Vårsolsmulen Goose <3


Sjuk påsk..

Jag har varit sjuk några dagar nu. Sjuk och otaggad på det mesta. Nu snackar vi inte dödssjuka utan bara en sådan där ont i halsen och huvudet-sjuka. Men den kan vara nog så irriterande och verkar inte vilja ge sig av. Kan bara tacka för förstöring av mitt påsklov... Grr.

RSS 2.0