hittar ingen rubrik.

Nu sitter jag hemma igen. Dagens tävlingsrundor var i exakt samma klass som gårdagens, unghästarna var felfria och Goosen hade ett förargligt nedslag. Helt okej ändå även om jag är bortskämd med att han brukar gå nolla...
Ska bli grymt skönt att få sova i sin egna säng inatt i alla fall efter att ha delat den trånga hästskötarsängen med Moa hela helgen. Imorgon är det skola igen så lika bra att jag går och lägger mig nu. God natt.

Hälsning från Liiidköping.

Sitter i soffan i hästbilen som just nu befinner sig i Lidköping. Som tur är har jag en arbetsglad pappa som aldrig lämnar datorn hemma, skönt att man kan hålla sig lite uppdaterad på saker och ting. Det har gått ganska bra idag, både Hermione och Hijo var felfria och Goose fick ett nedslag i varje klass men han var duktig ändå! Imorgon går de en klass var och sedan åker vi hemmåt igen.
Hemmåt ja, skönt men tråkigt på samma gång. Nu när hösterminen har dragit igång och alla vanliga rutiner tagit fart blir jag lätt lite uttråkad. Skulle gärna se att det händer något roligt, gärna lite crazy inom en snar framtid, vill liksom ha någonting att längta efter... Så nu vet ni det :)

Ett litet problem i en stor värld.

Ångesten över den misslyckade tentan har svalnat en aning. Jag inser ju att mitt problem inte är livshotande och om jag för tankarna till folk som har cancer så är tentan ett problem litet som ett russin. Är väll bara att ta sig i kragen och göra om den, nemas problemas!


Stressig dag för en underkänd människa.

Jag började min dag vid 06.30 bläcket med att kliva upp ur sängen och likt en zombie tugga i mig havrefras och mildyogurt framför Disney channel. Men klockan 7 var jag redan piggare och tur var väll det eftersom jag då började dagens arbetspass. Vid elvatiden var jag klar men stallet och hade dessutom hunnit rida två hästar.
En snabb dusch senare var jag (med lunchen i handen) redan påväg att skjutsa Benke till gummiverkstaden där han skulle hämta våran traktor (haha lite pinsamt är det men vi har faktist en sådan) som hade fått nya däck. Jag styrde sedan Universalbyggenbilen modell större mot tågstationen där jag parkerade den och satte mig själv på pendeln. Jag hade först tänkt att ta bilen hela vägen till skolan men när jag fick reda på vilken bil som stod till min förfogan idag så kändes det plötsligt inte lika aktuellt.
Väl i skolan gick jag tillsammans med Hanaa och hämtade ut min tenta som jag gjorde innan sommaren. Till min stora förskräckelse var den absolut första bokstaven jag såg ett u. ETT U????!!!! U = underkänt, U = UNDERKÄNT. Det är INTE OKEJ. Jag har aldrig någonsin blivit underkänd förut och mår otroligt dåligt över detta nu. Okej om jag känt att jag inte gjort mitt bästa men det är absolut inte så jag känner, jag var ju till och med nöjd när jag lämnade in skiten. Fy fan säger jag bara! 
Trots ett sviktande humör red jag de sista hästarna nyss, det gick i alla fall bra. På fredag morgon åker jag till Lidköping för att tävla, kan ju hoppas att jag kan rida bra istället då studierna verkar gå åt pipan. Kanske är det som med kärlek och spel, antingen eller liksom. Jag har ju aldrig haft särskillt mycket tur i kärlek men kan däremot vara en riktig spelhaj när jag lägger den manken till.
Okej en slutsats skulle kunna vara att skolan kastar ut mig pågrund av för lågt IQ men att jag istället får rida OS i London 2012? TAGET!

Hemma igen.

Det har varit en fantastisk resa som avslutades med ett OS-silver, helt otroligt :D Trots en händelserik och minnesvärd tripp till Asiens tropiska klimat är det skönt att vara hemma i kylan igen. För mig är det verkligen borta bra men hemma bäst. Jag kanske är tråkig men då får jag väll vara det...

Maten var ju inge vidare, det här med ris och konstigt kött är inte riktigt min grej. Däremot har jag snappat upp det här med pinnarna, att äta med pinnar är ju riktigt roligt när man fått snits på det! Shoppingen var däremot någonting grymt, mycket, billigt och snyggt. Som tur var hade jag med mig en gigantisk resväska så jag kunde få hem alla fynd. Tyvärr var det lite övervikt på väskan men det löste sig ändå... 

För att hoppa till något helt annat så måste jag säga att jag blir lite irriterad över medias bild på RGBs prestation. Istället för att framhäva prestationen står det "räddad av milijonär" osv. Media menar att det är största delen hästens förjänst och RGBs hästägare som tillhandahåller honom fina hästar. Visst, hästen är naturligtvis grym MEN det är 98% av alla andra OS-hästar också! Det finns till och men hästar som i mitt tycke är ännu finare än Ninja MEN kom bakom RGB ändå! Framhäv istället våran fantastisk duktiga ryttare som helt och fullt förtjänar sin silvermedalj!

Nu när jag ändå är inne på hästsnacket måste jag berätta att jag ska rida breeders med Hijo i oktober, någonting att se fram emot :)

Dags för mig att åka till banken och leka lite vuxen. Hej hopp!

Snaaaaaaart.

Det är mycket nu. I övermorgon tar vi flyget från Arlanda till landet där det är som minst yta/invånare, trångt med andra ord?
Sol, shopping, natur, kultur ooooooch OLYMPISKA SPEL! Kina kina kina kina kina snart kommer viiiiiiiiiii. Jag har längtat hela sommaren och nu snart är det äntligen dags, underbart!



Tess 40 år.

Jag kollade på TV tidigare och gjorde en upptäckt...

 + 20 år =

I huvudet på min MP3.

Min MP3 som sammanstrålar med min mobil, vilken i sin tur är en musikmobil lever sitt egna lilla liv. Jag har gett den frihet att själv välja vilka låtar som ska spelas. För det första så vill jag inte höra alla låtar från samma artist efter varandra och för det andra så gillar jag överaskningen av att inte veta vad som kommer härnäst.
Problemet var bara det att jag tappade bort min handsfree för lite sedan. Jag fick då spela musiken högt, vilket gjorde att även folk i min närhet kunde ta del av de blandade toner som ljöd ur min ficka. Jag tyckte att det kändes sådär att gå runt som en levande speldosa och valde därför mina tillfällen att ha min MP3 på on. Ett bra ställe att ha den på är i stallet, hästarna bryr sig inte och om någon av mina systrar skulle misstycka skulle inte jag bry mig... Men en dag när jag var i stallet och hade mobilmusiken på högsta volym kom några av hästägarna (som normalt sätt aldrig brukar vara i stallet på dagarna). Självklart var det en lite halvpinsam låt som tog fart just då, en låt som jag tycker om även om jag har lite svårt att erkänna det för folk som jag inte känner på djupet. Hur som helst så kunde jag ju inte byta, då skulle jag framstå som ännu töntigare som inte vågar stå för det jag lyssnar på. Fick helt enkelt låta låten spela klart och be till gudarna att nästa låt skulle ha en lite neutralare framtoning. Det hade den inte. Den lätt pinsamma schlager-dengan byttes ut mot en ganska tung RnB låt. Det fanns inget annat att göra än att genast sluta upp med det jag höll på med och gå därifrån... 
Nu har jag hittat min handsfree och lyssnar bara på musiken genom hörsnäckorna, känns lixom bäst så.

Kusiner på greken i vanlig ordning.

Har spenderat kvällen tillsammans med Anna, den grekiska maten och dess grundare. De känner ju oss på kolgrillen, pinsamt jag vet men vad ska man göra lixom... Det var samma sak när jag och Elin ofta åt lunch på en pizzeria i Västerhaninge, de kunde efter ett tag både våra namn och beställningar, det är inte okej!
Hur som helst så var det trevligt att byta några ord med min favoritkusin, snart blir det fler ord utbytta då vi flyttar ihop när lägenheten är färdig-renoverad. Härligt härligt!


Anna och en bortklippt jag själv, blev lixom bäst så...

snart nyår?

Började dagen med en tripp in till ryttarstadion för typ 4e gången den här helgen. Moa skulle debutera 1,35 och jag fick agera coach. De hoppade tillslut i mål med två nedslag vilket jag tycker är ett helt okej resultat på en så pass spektakulär bana.
Träffade Alexandrorna och bytte några ord innan det var dags för hemgång. Nyår kom på tal och det pratas om Helsingborg, folk verkar vara på... Det kan tyckas tidigt att börja planera inför nyår såhär i början på augusti men har man liksom jag redan börjat lyssna på Brittans jullåt så känns inte december alltför långt bort. Missuppfatta mig inte, jag längtar inte till vintern. Eller det är klart att månaden december har sin charm, liksom de flesta andra månaderna. Men augusti tror jag ändå är en av de absolut bättre, den största nackdelen är att det blir mörkt för tidigt på kvällarna. Fast juli är ju underbar den med. Det ger sig nog, bäst jag slutar innan jag får beslutsångest.

080808

Igår åkte jag på att jobba, ett bottennapp eftersom det blev sent i torsdags och jag dessutom var ute igår och jobbade idag. Inte många timmars sömn senaste dagarna med andra ord. Men vad gör det så länge man har roligt? Sova kan man ju göra när man blir gammal och grå.
Började gårdagen hos Mickan där Vera firades med pajer och en enorm tårta som hade 6 lager! Mickan var med all rätt sjukt nöjd över mästerverket som var pyntat med ljus och godis av olika sorter, mestadels tjurskallar som är hennes eget favoritgodis (Veras favoriter, "farmors tänder" valdes bort av bagaren då det skulle se lite väl motbjudande ut som pynt). Fortsatte med diverse vinspel och slutade inne på Stureplan. Är man nollåtta rakt igenom var man ju bara tvungen att ge sig in i vimmlet den 8e augusti 2008.
Fick för övrigt veta att det är en av mina grannar som kom med idén från första början! Han gick helt enkelt runt på Stureplan och kom på att man kanske kunde ha en stor utomhusfest på gatan. Idén gick igenom och festen blev inte bara stor den blev enorm, kändes som om hela Stockholm var på plats. "Alla" var säkert där men eftersom det i princip bara var att följa strömmen hittade man inte så många...
Kom hem till Piggis vid 02.00, sov några timmar och vaknade 07.00 av klockan som berättade för mig att det var dags att börja jobba. Nu är jag äntligen klar! Ska snart hoppa in i duschen eftersom vi får gäster om en halvtimme. Hej hopp!


  




Ädelostutseende.

Råkade ut för en lite underlig grej igår. Efter många minuters diskuterande om vad vi skulle beställa för mat, hade i alla fall jag bestämt mig för en sallad som lät väldigt god. Jessi hade även hon fattat tyckte för Cobb-salladen så vi bestämde oss för att slå till. Men när kyparen kom och jag förklarade vad jag ville ha fick jag bara till svar:
Är du säker på det?
En kypare skulle kanske kunna uttala sig på detta vis för att verka charmig eller för att starta en konversation, men så var nog inte fallet med våran... Jag frågade då om det var något fel med just den salladen. Helt allvarligt berättade han då att den innehöll ädelost och påpekade att jag inte såg ut som en person som gillade stark ost.
Frågan är nu bara hur man ska se ut för att gilla ädelost? Och hur ser jag ut, då jag inte ser ut som en sådan som gillar ädelost?    


Grönan/Fridays.

Jag skulle egentligen tagit det lugnt ikväll, eller lungt och lugnt, jag hade ju lovat Moa att vi skulle köra ett pass på gymmet... Med lugnt menar jag att gå och lägga sig inom skaplig tid... Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig, idag blev det inte så utan det blev istället bättre. Lite (eller ganska mycket) impulsivt åkte jag, istället för att lägga mig tidigt till Grönan och slog ihjäl några timmar för att sedan avsluta på Fridays i Kungsträdgården. Klockan är nu 01.00 och jag kom precis hem. Sjukt trött eftersom jag var uppe i ottan imorse, en lång dag med andra ord. Dags att sova. Natti!


Ida, Alex och Jessie

Fina me hijo

Hijo var felfri idag och hade ett ner igår, duktig han är! Fick faktist förfrågan om jag ville sälja honom idag, men det vill jag ju inte! Hoppas jag kan kvala till breeders, är ju en segpropp som inte fixat papper förrns nu men än är det inte för sent. Nu är det dags att åka tillbaka till ryttarstadion för Ida ska rida drottningens pris åå jag vill oxå men jag får nöja mig för nu.


.
Prinsen!

Omformatering.

Vi har omformaterat vårat internet idag, eller inte vi utan datakillen, hm.. Marcus? Tror det... Det har i alla fall gjort så att bloggen blivit lidande, stackars lilla bloggi!
Men jag hade ändå inte kunnat mata bloggi med bokstäver tidigare efter som jag har varit på Ryttarstadion och tävlat. Ovanlig sysselsättning det där med tävling för en Fredriksson måste jag säga, eller inte... Ska tillbaka imorgon med woho!
Ne nu ska jag kolla reprisen på Paradise hotel, det är ännu bättre nu än för tre år sedan när jag såg det första gången ;) Sen är det lika bra att jag går och lägger mig, blir till att pallra mig upp halv 6 imorgon mmmmm...

Kvällssysselsättning.




bloggabloggablogga

Igår skrev jag ut min bloggadress på facebook, har kommit underfund med att jag ändå inte har någon aning om vilka som läser den.... Ingen kommenterar ju någonsin, vilket är lite tråkigt eftersom jag då absolut inte vet vilka som läser. Men hur som helst så är det tur att någon gör det för jag har verkligen ett behov av att skriva av mig, det kliar liksom i fingrarna om jag inte får klappra på tangenterna då och då.

Ingen mästerkock i syne.

Ingenting går vägen för mig idag. Jag skulle vara duktig och laga middag men maten smakade skit. Jag hatar äcklig mat, vem gör inte det liksom, det är ju äckligt... Haha asså varför kan jag inte bara lyckas med någonting?!
Jag är bara så irriterad just nu, på allt och ingenting. Skulle vilja springa runt hela Näringsberg, men självklart så står regnet som spön i backen. Jag har inga problem med att trotsa regnet i sig, det jobbiga är bara att man blir blöt om skorna och blir man det så är risken stor att även strumporna blöts ner och jag accepterar inte blöta strumpor!


Sen har jag inte en enda bild på mig själv där jag ser någonting annat än glad ut,
så det får väll bli en glad bild även om inte humöret är på topp...




 

Dåligt väder, seg dag.

Jag håller på att bli vän med folk från Halmstad på facebook, måste ju kolla upp så att jag inte hamnat på några bilder som inte är okej. Än sålänge så ser det bra ut, skönt.
För övrigt en svår dag idag, vet liksom inte riktigt vad jag ska göra. Har packat ur lastbilen och ridit redan. Vädret är sjukt tråkigt så jag frågade Moa om vi kunde hitta på något, något kul liksom. Svaret jag fick var:

- Aa visst, slappa vore skönt...


En slö och tråkig lillasyster...

OMG

Jag brukar inte tycka saker är pinsamma men det här är inte inte inte okej!!!
På vägen hem körde vi om en bil med trailer. Jag kände inte igen bilen men tyckte att det var Kaspar som körde så jag skickade iväg ett sms till honom. Gör det ibland så inget konstigt med det. Jag blev dock lite förvånad då han aldrig svarade... Nyss kollade jag på mobilen igen, gick in på sända poster och såg då meddelandet som jag skickat för kanske fem timmar sedan... Det såg likadant ut som jag kom ihåg det MEN (!) mottagaren var en annan än den jag hade tänkt mig, nämligen min veterinär från Ultuna, herreguuud va pinsam! Det var lixom ett "tjena-grabben-sms". Haha asså jag vet allvarligt talat inte om jag ska skratta eller gråta just nu. Pinsamt pinsamt pinsamt!


Vecka 31 i bilder.

Hemma igen... Inte första gången jag börjar ett inlägg på det sättet kan jag gissa? Har blivit ett evigt farande denna sommar :)
Hammarö var väldigt fint och det var som vanligt väldigt roligt att träffa alla ryttarvänner! Själva tävlingsdelen var dock ett riktigt bottennapp men men efter regn kommer kanske solsken... Om jag har tur vill säga.


Likadana tröjor, "tufft"...


Jag tillsammans med Me Hijo <3


Fredag kväll.


Korthaj?


okej....


Jenny Andersson in action.


Sjötomt med egen beach.


Sommarkvällar vid Vänern.


Ida och Spirit in action.






RSS 2.0