Båt!

Att ta tillvara på en tisdagkväll...














Great.



"Lycka är när man går in i sin 18åriga lillasysters walk in closet, provar ett par jeansshorts och märker att de sitter perfekt!"


short reality..

Back to reality då! Men bara två dagar till, sedan är det semester ;)) Jag och Anna har precis gått runt Långsjön och spelar just nu Waka Waka på högsta volym i lägenheten medan vi förbereder oss för ett besök på greken!! Vi kände att det var läge för lite sovlaki på uteserveringen... OKI BAH!


Några roliga händelser från helgen.

Midsommar i händelser.



Anna har inte kunnat sova någonting på nätterna. Peter vände på sig högljutt om hela tiden, Pontus snarkade och Mattis pratade i sömnen.



Pontus har haft problem med sin snoriga näsa. Han valde mellan tändvätska och salubrin för att få bukt på problemen. Valet föll tillslut på salubrin. Det sved tydligen.



Anna fick flest myggbett av alla. Eftersom hon smetade in sig i cocoskräm, var hon som ett vandrande tropiskt paradis, alla mygg ville helt enkelt ha henne.



Mattis däckade tydligen på en klippa vid Skundern första natten. Han vaknade till lite av att ölen spilldes ut i sovsäcken men somnade sedan obekymmrat om för att vakna vid 12-snåret dagen efter. 



Peter somnade sittandes bredvid mig när vi tittade på film. Han vaknade sedan till lite halv och mumlade Alejandro Alejandro innan han sedan somnade om helt igen.



Under filmen The last castles slutscen hissade Robert Redford en flagga som man i filmens skede trodde skulle firas upp och ner. Mattis utbrister då motsatsen och avslöjar därmed filmens slut varpå Linus påpekar - Men kul för Malin som inte sätt filmen innan... Och nej, det var inte så kul för mig. 



Linus tyckte att han städat klart övervåningen efter några drag med damsugaren i köket. Han missade dock mattan där det låg en halv hamburgare med cheddarost från gårdagen, samt några kalaspuffar.



Anna vann i TP endast på grund av att hon var i samma lag som Peter. Linus däremot förlorade på grund av att han var i samma lag som mig, men jag lådsas att det var tvärt om...



Jag och Anna skulle vara lite företagssamma och byta kol i grillen medan grabbarna kollade på fotboll. Vi kastade ner den gamla kolen bland brännässlorna i äppelträdgården. När vi sedan skulle fylla på ny kol insåg vi att det var ett hål i grillen. Mattis förklarade att vi måste lägga dit gallernätet innan vi fyllde på, alltså det nätet som vi precis innan kastat ner bland de 1 meter höga brännässlorna...



Peter, Mattis och Pontus letade febrilt efter den rätta stavningen på Hallelujah på youtube imorse. De ville nämligen väcka Jenny med den låten, då hon tydligen ogillar den. Efter 10 minuters tid hade ingen löst stavningen och någon kom på idén att söka på sångaren Kurt Nilsen istället. Låten hittades men operationen avbröts eftersom ingen i slutändan vågade genomföra den.


Pontus skulle skämta med Anna när hon tänkte hoppa ur Andres sportbil genom att flytta framsätet för att hon skulle kunna hoppa ut för att sedan flytta tillbaka det innan hon hann resa sig. Problemet var bara att Annas tå kom i kläm och hon började skrika rakt ut.



Vattnet i huvudbrunnen har varit bristvara i helgen. Mattis och Pontus skulle därför duscha under en knapp meter hög kran dit vatten pumpas fram. Pumpen står under en stor björk på en åker. När vi jag och Anna tillsammans med grabbarna skulle gå dit, ifrågasätta Pontus Mattis badbyxor varpå han frågade - Vadå, ska du stå där naken eller? Pontus svarade - Men det finns väll draperi? HAHA behöver jag säga att han blev lite besviken...?



När allt tillslut var packat, städat, låst och alla tagit plats i bilen och påbörjat sin resa hem kom Anna på att hon glömt sin mobil. Bara att vända den fullproppade bilen och åka tillbaka. Tur att den inte hunnit längre än till Snorvallas...
 




Men vart är draperiet??


Midsommarhelgen.


Tack alla för en hysteriskt rolig midsommarhelg!!




Midsommardags dag


Midsommardags kväll



Midsommardags natt


Midsommar

Haha midsommar igår var galet! Hela den här veckan har varit galen och är inte slut än... Orkar inte köra någon detaljerad genomgång nu, så jag säger bara...


Waka waka, eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa


























Synd bara att systemkameran gav upp när solen gått ner. Min magdans freestyle framför lägerelden vid 2-snåret var inte att leka med ;)


Datanördar mig på SLU

Är på SLU med Hermi igen...  Jag som skulle sätta igång min prinsessa och så blev hon dålig igen :( Min veterinär är på möte nu också så tiden står still här... Som tur är har jag laptopen med mig och har i pausen passat på att skriva klart en artikel som kommer publiceras i Equipage sen :) Älskar när jag får saker klara och kan maila iväg dem!!!

Laddar lite inför grillkvällen som kommer att ske på Piggis ikväll. Då åker kameran fram och jag lovar bilder under morgondagen! Dock lite stressad eftersom jag håller i själva middagen och inte vet när jag kommer att vara klar här, vill ju hinna med gymmet oxå!! Aja, i värsta fall får jag ta det imorgon istället, då har jag bara en lunchdejt med poppius-tjejerna inplanerad, och en dressyrlektion också förresten, måste vara i form inför falsterbo ;)

Nu är det bäst att jag mailar lite, dags att göra personalschema för stallet i höst.. Framförhållning, framförhållning.

Tack för vardag!

Skönt att det är vardag igen! Helgen har verkligen varit superrolig men jag behöver verkligen vila upp mina få små hjärnceller nu och låte kroppen jobba lite istället! Har ridit 4 hästar nu på förmiddagen och alla var väldigt fina trots att jag inte hunnit med dem i helgen. Finast var älsklings-Goose! Han är bara så underbar att rida <3

Nu sitter jag inne och har lite lunchpause, blev en lågkalori-lunch i form av wok med skinka, lök, broccoli, morötter och paprika... Det är faktiskt godare än vad det låter. Ska snart möta upp Anna på gymmet för att bränna bort kalorierna jag nyss stoppat i mig, haha jäkla hets med det där!!




Sista SM-dagen!

Äntligen klar för idag!! SM-bloggen är avslutad och imorgon väntar bara en artikel som ska skrivas, bara en halvsida så det gör jag ganska fort :) Hade tänkt trimma mina egna hästar också, de har hamnat lite i kläm i helgen i och med allt arbete på Ponny-SM!! Nu är jag så trött så att huvudet nästan ska trilla av... Dags att sova!

Moa kom förresten 2:a i finalen idag efter en näst intill oklanderlig grundomgång. Tyvärr blev Maav lite trött i omhoppningen som han fick gå in i nästan direkt efter grunden eftersom han startade sist i grunden och bara en till gick vidare till omhoppningen...


Tredje blåa rosetten för Mosi i helgen. Hon ville såklart vinna men är
ganska nöjd ändå, hon är nästan alltid det när det gäller Maav.


Runstenslördag

Befinner mig återigen på Runsten... SM-klasserna börjar om en timme och jag struntar i kungabröllopet och hänger istället kvar här tills att sista D-ponnyn gått i mål :)


Fick sällskap av familjen någon timme!
NU har de dock åkt hem och jag är kvar själv...


Klar för fika!

KLAR! 21.15 och jag är bloggklar för idag, skööönt!
Nu blir det lugna gatan, släkten är fortfarande här för att fira Idis :)


Bakade lite till Ida tidigare. Gräddtårta med vaniljkräm, maränger och jordgubbar.
 Havreflarn fyllda med vanilj och chokladkräm och drömmar black and white!!


Ida 22

Grattiiiiiis Sistah!!!!!!


22 år idag, det ska firas <3


Runstenshoppet och Sjöpärlan

Runsten heeela dagen! Har varit chaufför och coach (eller..?) till Moa och Gancho.. eeh menar Yanco ;) Och sedan har jag hängt och bloggat i SM-bloggen. Och ikväll hann jag faktiskt med en middag på Sjöpärlan med världens bästa Tessi <3

Imorgon blir det myyycket... Hjälpa Moa, som då dessutom även ska tävla Maav, hålla koll på tävlingarna och blogga från dem, samt leka konditor och färdigställa tårtan till Ida och fira henne såklart - FÖR HON FYLLER ÅÅÅR! Och så ska hon grattas och firas på kvällen :) Fullt schema (just det, sedan hade jag ju 5 hästar också... Thank god för Hanna och Sandra som hjälper mig!)

Nu film - sen sova!




Finfin blå rosett idag!





Antooon och Tessi


Supermumsig lågkalorimiddag!


Skriver SM-blogg!


Bloggar från hippson.se hela helgen!

Läs bloggen här!




FLISAN <3




HUR SÖT FÅR MAN VARA???!!!!


Fullspäckad juni-tisdag.

Vilken dag! Snacka om full rulle... Efter ett morgonpass i stallet trimmade jag Lina och Hijo för att sedan stressa vidare till Helena-träning med Junior. Blev till att kasta i sig en bar i bilen påväg till träningen. Bars är otroligt bra måste jag säga, måltidsersättning som är supergod och kan ätas upp på mindre en 1 minut, utan varken förberedelse eller disk! Haha perfekt för en stressig dag ;).

Efter träningen var det fotograferingsdax för min SM-blogg, kul att man hade hjälmfrisyr... Efter många misslyckade fotoklick och något enstaka godkänt, plockade jag och Hanna in hästarna innan jag kunde lämna stallet och åka hem och fixa mig för sommargrillning i Enebyberg. Min Strömsholmsbuddy Alex hade tillsammans med några vänner ordnat en trevlig tillställning i kvällsolen :)

Lämnade grillpartyt vid 22-snåren och efter en halvtimmes ride hem kunde jag sätta mig framför datorn för första gången idag och förbereda mig för ett stundande blogguppdrag som startar imorgon. Presentationen är skriven, bilden är uppe och första inlägget på plats! PUH!

Klockan är nu 23.50 och väckarklockan ringer imorgon 06.00... Dags att tänka på refrängen?

Niiiiight!


Jag och Alex på Strömsholm!


Grönan med mera.

Jobbade bara halvdag idag. Skönt! Eftermiddagen spenderades på Gröna Lund med Jenny, Cicci, Ida, Carro och Ciccis vän :) Efter vi lekt barn och åkt roliga grejer och spelat bort några kronor på chokladhjul, begav vi oss in till kungsan och åt middag på Fridays. Mycket trevligt! Nu längtar jag ännu mer till Falsterbo!!



Har ingen bild från idag men här är i alla fall
Cicci, jag, Carro och Jenny på tävling 2008 :)


- 15


Eftersom det nu syns så pass tydligt orkar jag inte längre hymla om det... Många känner inte ens igen mig! Jag har nämligen tappat över 15 kilo i vikt... 8 veckors stenhård diet har resulterat i denna förändring som allvarligt talat känns riktigt trevlig.




Lyckad helg!

Trots det dåliga vädret har tävlingshelgen gått kanon! Totalt fyra stycken 4 felsrundor och en dubbelnolla. Lite stolpe ut kan tyckas, men vad gör det när HIJO KVALADE TILL FALSTERBO?!?!

Han är ju bara för underbar ibland. Han kvalade även till dagens 7årsfinal och tog finalrundan på ett jättebra sätt med ett nedslag vilket resulterade i en 7e-plats, utanför placering dock.

Linis har gjort två 1,20-klasser i helgen och fått ett nedslag i varje, hon fick dock placering på det idag eftersom antalet felfria var färre än antalet placerade :)

Finfina hästar jag har som båda två nu ska hoppa i Falsterbo om 3 veckor <3


Fantastiska Hijo återvänder till Falsterbo om två och en halv vecka!


Runstenshoppet 2010

Dags för en tävlingsdag på Runsten. Regnet har stått som spön i backen nu på morgonen och jag hoppas verkligen att det kommer vara färdigregnat tills min första start efter lunch!! Önska mig lycka till, det kommer att behövas, framförallt med Hijo kan jag gissa ;)

Jag i radio!

Jag har varit med i Radio Haninge idag. Haha det var faktiskt väldigt roligt men lite nervöst såklart, blir väll så med direktsädning... Tanken var att jag skulle prata om Ponny-SM men fokus hamnade istället hela första delen på mig som person. Lite fick jag såklart säga om ponny-SM också, och jag hoppas att det lockar folk att komma och titta 17-20 junu på Runstens gård :)

Runstenshoppet och sista kvalen närmar sig!

Runstenshoppet börjar närma sig. Till helgen blir det full fart på Runstens gård och jag ska starta med Lina och Hijo. Jag insåg precis att Lina aldrig har startat på gräs så Runsten kommer väl till pass inför stundande Falsterbotävlingar och allt! För Hijos del blir det sista chansen att kvala till Falsterbo i helgen. Han har hittils gjort sina kval väldigt bra men ni ska veta hur lätt det är att få ett nedslag, särskillt om man lämnat in kvalpapper av någon konstig anledning :P

Hijos resultat hittils är:

Högbo 1,40 - 0+0
Vaggeryd 1,40 - 0+4
Vaggeryd 1,35 - 6

Han är jämn, min 7åring. Men trots tre försök kvar är jag skeptisk till om jag kan kvala. Som jag sa, det är otroligt lätt att få ett nedslag, framförallt när man är uppe på 1,40-höjder. Försöka ska jag i alla fall göra och vi är laddade inför helgens tävlingar som börjar imorgon (dock startar jag själv inte förens på fredag, men Moa ska dit imorgon).




Grillfest på Ingarö


Jättemysig dag/kväll igår på Ingarö!
Mickan hade styrt upp en grillfest i vackra skärgården,
som satt som en smäck på nationaldagen :) 



Fina vän! 













Flisan <3


BEBIIIS <3


Småtråkig 4e plats...

Det var verkligen superspännande igår!! Tyvärr orkade ÅSR inte hålla i sin ledning och slutade tillslut på fjärde plats, ett fel ifrån bronset... Att komma fyra är i det stora hela bra, även om det känns som att snubbla på mållinjen. Pontus häst Lasso stannade ut sig och ett lag med tre ryttare i mål blir för sårbart för en SM-final. Hur som helst, bra kämpat av lagdeltagarna, bara att ta nya tag igen nästa år :) 

Nu ska jag ner och rida mina egna små stjärnor för att sedan bege mig ut till Ingarö för nationalsdagsfirande i goda vänners lag! 

Guldläge efter omg. 2!

Sitter på Strömsholm och njuter av atmosfären under strömsholmstävlingarna. Åkte hit imorse för agtt heja fram Moa och de andra i Årsta Runsten i Lag-SM!

Det har gått otroligt bra efter första omgången! Moa, Kelly, Pontus och Malin är det som briljerar än sålänge. ÅSR i ledning efter omgång 1 på fyra fel. Tvåan har hela 12 fel med sig till omgång två, men mycket kan hända så det är långt ifrån över än, men det är klart - medaljerna finns inom räckhåll!!!

Moa gjorde en jättebra första runda men rev tyvärr den 15 språng långa finalbanans enklaste hinder, hinder nummer 1. Kelly var strålande med Easy och nollade efter en superrunda! Likaså gjorde alltid lika säkra Malin med sin fantastiska Prizilla. Den som fick räknas bort var Pontus Westergren, det säger ju ganska mycket om lagets styrka, när Pontus är den som räknas bort!

Håll tummarna för fortsatta kanonrundor i omgång 2 nu!!!

AC/DC

AC / DC... Hm asså jag vet inte riktigt. Tydligen konsert igår på Stockholms stadion. Detta fick jag erfara både en och två gånger. Först när jag i rusningstrafik tagit smygit mig fram i snigelfart längs essingeleden, från Älvsjö till Norrtull och slutligen kommer fram till Vallhallavägen, där det (om möjligt) rullar ännu saktare. Till råga på allt hade jag två kusiner med gumm- respektive gubbsvett med i bilen. Haha, de tvingade mig att sätta på AC och temperaturhållaren på under 18 grader brrrrrrrrrrrrr! Anna var dessutom otroligt stressad och tvingade mig till att busköra både i felaktiga filer och mot gult vid flertalet tillfällen. När hon dessutom krävde att jag skulle tuta på folk till höger och vänster var måttet rågat - nu fick det vara bra!

Hetsen berodde på trafiken som gjorde att Anna, Linus och Lilli anlände till sitt kryssningsfartyg 45 minuter senare än planerat. Men de hann! Med sisådär en kvart till godo innan avgång ;). Efter att ha släppt dem i Frihamnen hade jag hela Lidingövägen och Vallhallavägen tillbaka i kö kö kö. Fy fan vad tråkigt i en manuellväxlad bil och fula (sorry..) AC / DC fantaster åt alla håll och kanter. Men men hem kom jag efter totalt 2,5 h i bil.

Han vara hemma några timmar innan det var dags att återigen bege sig in mot stan. Utecompagniet väntade och vid 23-snåret stormades staden av rockers igen, konsterten var slut. Haha helt sjukt mycket folk på stan igår! Men det var kul, roligare än när det är helt dött vill säga...




SATC 2

Den nya hunden är såå söt! Den är väldigt knubbig, rundast i kullen faktiskt. Brun, vit och lite svart på ryggen, superdupersöt :) Ska försöka fixa bild på den imorgon, då ska jag nämligen vara valpvakt åt den hela dagen när mamma och pappa är på jobbet!

Nu blir det Sex and the city 2 med Moa. OKI BAH!




Drevervalp!

Vi har fått en ny valp :) En liten mini-jakthund som ska heta någonting på F. Fanny, Fancy, Faline eller Fergie tycker jag... Hm men vi är inte överrens än.


RSS 2.0