Plugga på en halloween-söndag.

Skönt att halloween är över (för det är det väll?), har ständigt gått runt och varit rädd för att det ska knacka på dörren. Jag är ju livrädd för monster, även om de är barn...

Snart slut på helgen och jag ska sitta inne hela dagen och sista-minuten-plugga. Inga hästar med andra ord, ganska skönt ibland, att chilla ikapp en dag eller två :) So thats the plans for today!



Halloween förra året, var inte fullt lika läskig i år...




Skräckfilms movienight

Kom hem väldigt sent idag och orkade inte engagera mig i någonting... Blev en filmkväll med Moa, en filmkväll med skräckfilm. När det kommer till skräckfilm är jag nog bland de harigaste man kan tänka sig, jag sitter konstant på helspänn skräckfilmerna igenom. Detta bakom kuddar och under filtar. Haha, Moa fick inte ens öppna ett fönster... Allvarligt talat så borde jag nog inte se skräckfilm, är nog inte riktigt lämpad för den typen av genre.




GW - duktigast idag!



Hoppade Goose idag. Det blev dagens höjdpunkt <3






... Och imorgon är det fredag igen, helt sjukt vad den här veckan har gått fort!

 


3-åringarna


Nya finisarna!














Malli, Patti, middag och bönder.

Vi red de nya hästarna idag, Mosi och jag! Det gick bra och ingen ramlade av... skönt :) Nu ska jag och Pattie äta middag och kolla Bonde söker fru (jag har längtat efter det hela dagen ;)).



Tessi kunde tyvärr inte joina men vi har henne på telefon just nu <3




Ny artikel ute.

 

Min första artikel från RGB's clinic ligger nu ute på nätet och ni hittar den här!



Hemma från Flyinge

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!


Det har varit en otroligt rolig och fullspäckat vecka i Flyinge! Lina och Hijo har varit fantastiska och både två tog sig till final. Tyvärr hade Lina ett nedslag med sig från andra kvalet vilket gjorde att hon inte fick vara med i omhoppningen även fast hon var felfri i finalen. Hon slutade på 14 plats tillslut. Fjorton i Sverige är inte dåligt, men självklart grämer jag mig fortfarande lite över den där bakbommen på Agria-oxern som föll i backen...


Hijo var fantastisk i första kvalet där han var felfri. I finalen blev det tyvärr ett missförstånd oss emellan. På hinder nummer tre, som var ett smalräcke placerat kort ur sväng, var Hijo inte tillräckligt uppmärksam, eller så var det jag som inte var tillräckligt tydlig... Jag tyckte vi låg bra och väntade på att han skulle hoppa av då han istället tog ett steg till och hoppade rakt igenom hindret. Detta, som var första hindret på en linje till en tvåkombination, bidrog till att han även rev båda hinderna i kombinationen. Efter den dåliga början kunde vi samla ihop oss och avsluta banan på ett bra sätt, men vad hjälpte det? Ååå jag blir så irriterad på mig själv ibland!! 


Resan hem var för övrigt intressant. De två hästarna som vi hade med oss ner, fick på hemvägen sällskap av hela 5 stycken kompisar. Några liftare och några nya stjärnor till vårat eget stall.... Intressant!! 




 


Fina Prinsessa!







Nu blir det Hippson-blogg istället :)

R-G igår var inspirerande! Länkar till artiklarna när de är klara :) Nu befinner jag mig på Flyinge. Kommer i veckan att blogga ifrån Hippson, så kika in där istället! Oki bah



En världstjärna och en föredetta förbundskapten under gårdagens presskonferens.


RGB-clinic

Ska snart bege mig till Strömsholm och skriva från en clinic med Rolf-Göran. Kul!


Hermi <3


Om jag skulle få önska mig vad som helst, skulle en önskning gällande den här hästen ligga väldigt nära till. Jag skulle nog nästan kunna göra vad som helst för att få henne frisk. Nu har det gått exakt ett år sedan hon ställdes av och veterinärerna har inte fått någon rätsida på någonting verkar det som... Jag saknar henne något enormt, jag saknar att rida henne, jag saknar att tävla henne och att bara rida ut och galoppera med henne, att få skratta när hon brallar så att jag nästan ramlar av. Känslan av att rida in med henne på en tävlingsbana och bara känna hur hon exploderar innan vartenda hinder är oslagbar. Hon är verkligen one of a kind och det är helt sjukt vad jag hatar att alltid lämna kvar henne hemma när vi åker på tävling. Hon är alldeles för bra för att bara luftsa i en hage, alldeles för bra!




Världens finaste Hermione <3


Dagen efter falskt alarm.

Det blev en utdragen men väldigt trevlig förfest/middag igår! Klockan hann bli 01.00 innan vi åkte in till stan, ibland bara flyger tiden iväg... Jag, Ida, Linn och Eva gjorde sedan ett besök på Sture medan Malle och Jenny drog sig hemmåt. På Sture var det bra drag som vanligt, blev dock lite kaotiskt när brandlarmet helt plötsligt drog igång och random partypeople fick sällskap av både brandmän och poliser... Som tur var, var det falskt alarm, kanske någon som rökt inomhus? (Eva oskyldig)

Jag har för övrigt funderat på en sak som blir mer uppenbar för varje gång jag går ut. Jag tror på fullaste allvar att halva Sveriges befolkning är födda år 1989. Det praktiskt taget kryllar av 89or, överallt, och alla är killar! Stört.





Nicki!!



Stepped up in the party like my name was “that b***h”.
All these haters mad because I’m so established.
They know I’m a beast, yeah I’m a f**king savage
Haters you can kill yourself.


In my space shuttle and I’m not coming down
I’m a stereo and she’s just so monotone
Sometimes it’s just me and all my bottles all alone
I ain’t coming back this time.




Nicki Minaj har varit lite av en favorit sedan Lil wayne-duetten Knockout,
och just nu spelar jag ständigt Check it out och 2012 på högsta volym. G-R-Y-M-M-A-!! 


Smala ben, tack!

Lina var lite bättre idag... Men det är gränsfall om jag kan vara med på den tilltänkta inför-Flyinge-träningen imorgon. Jag, Rikke och Maria skulle ju träna våra 5åringar hos Helena. Lina, QS och Virre är ju tre väldigt säkra 5-åringar som alla skulle kunna kvala till Breeders-finalen om det vill sig väl och det är ju jättekul (bara Lina får vara med såå!!).

Så håll tummarna för smala ben imorgon! Det ska jag göra, samtidigt som jag ska städa lägenheten, imorrn blir det ju firande av Jennys Globenkval här! Big fuuun :)




Kooom igeeen Liiina!




Varför Finlina?

Ibland ställs vi alla inför obekväma situationer. Man kan inte styra över allt även om man verkligen försöker. En oförutsägbar händelse kan slå ner som en blixt från en klar himmel när man som minst anar det. Det händer alla, tyvärr även en själv...
     Jag brukar alltid försöka tänka positivt. Hoppet är det sista som överger en och om även hoppet tillslut sviker, kan man alltid tänka att det kunde varit värre. För det kan alltid vara värre. Och det finns alltid dem som har det sämre.
     För att komma till sak så är min solstråle Softline H just nu i sitt livs form, hon hoppade bättre än någonsin på träningen i tisdags och har inte rivit en bom på över tre månader. Och idag, med mindre än en vecka kvar till Sveriges största unghästtävling, tog jag in henne från hagen och upptäckte att hennes högra framben var tjockt som en lyktstolpe... Varför?????? (gråtfärdig Malin här...)
     Men än lever hoppet, den tänkta skåneresan är inte förens på tisdag, hon kanske kan hinna bli bra, kanske kanske... Och det kunde ju varit värre, hon kunde ju varit halt också, och tjock i alla ben. Efter igår finns det desutom dem som har har det sämre, som det är mer synd om, människor som just nu har tankarna på betydligt tråkigare saker än Breeders Trophy.

 


För mig är du bäst i alla fall, Lina <3


Orka 4 sidor?

Har precis kommit in efter ett pass med Fabi! Skönt att börja morgonen på ett aktivt sätt om man sedan tvingar sig själv att sitta inne och plugga resten av dagen (som jag gör...).

Alltså jag vet inte om det är något fel på mig... (?) Men jag får varje vecka en uppgift från skolan som ska skrivas hemifrån, och sist på informationspappret står det alltid samma sak med röd text (alltså som ett poängterande att det är extra viktigt): MAX 4 SIDOR! Haha och då är min första tanke - Är det någon som någonsin överskrider 4 sidor på dessa uppgifter?? Personligen är jag glad om jag kommer upp till 2... (Är väldigt noga med radavstånd, mycket text på mitt sidhuvud och en saftig rubrik, allt för att dryga ut de halvtaskiga och korta texterna som jag slutligen fått ihop...).


Haha är jag efterbliven eller?

Åå dåliga fotbollsnation!

Heej och håå fotbollssverige!! Varför inte publicera lite mer, ytterligare en sportbilaga inriktad på nästintill enbart fotboll, eller lite mer TV på bästa sändningstid kanske? Det går ju såå bra, menar jag!

I egenskap av studerande sportjournalist med två uppsatser i ryggen som handlar om just detta, blir man förbannad. Frågan är av mig redan ställd, kanske några hundratals gånger... Varför lyfta en sport till skyarna som Sveriges landslag praktiskt taget suger i??

Jag gillar fotboll och jag tittar på fotboll MEN den överpublicering som sker gör mig otroligt irriterad. Och problemet blir inte tydligare när Sverige gång på gång presterar som skit! Varför inte lyfta fram andra sporter i rampljuset, sporter där Sverige når större framgång? Ge dessa en chans ffs!



Just a dream

För jag kan inte dansa, jag kan inte dansa så fint som du. För jag kan inte dansa, det ser bara psykopatiskt ut.. Haha min nya favoritlåt? Njae... Håller snarare på Nelly - Just a dream. Är lycklig över att Nelly är tillbaka (hans Dilemma är ju en av världens bästa låtar någonsin och jag har väntat såå länge på en comeback!)

Ne nu ska jag snart åka och träna. Hijo och Lina ska få hoppa av sig lite hos Helena idag, kuuul!



Hijoooo


Torr vecka nu, rolig vecka nästa!

Jag har sjukt mycket att göra den här veckan... Eller igentligen nästa vecka, så för att jämna ut det måste jag plugga massa nu så att jag slipper det nästa vecka. FÖR DÅ ÄR DET JU BREEDERSVECKAN! Sjuuukt kul :D

Ska börja nästa vecka med ett roligt frilansjobb på måndagen och sedan så bär det av mot Flyinge redan på tisdag om en vecka! Där ska jag starta Hijo och Lina och samtidigt jobba tisdag - söndag (mer info senare..) Kul kul kul!



plugga nuuu 


Spirit of ectasy M

Spirit of ectasy M
2000

Det har gått bra för Malle och Spirit i helgen. De har fått pris i samtliga klasser på elittävlingen på Strömsholm (1,35, 1,40 och 1,40). Spirit är Idas häst och eftersom hon har valt att lägga stövlarna lite halvt på hyllan och satsa på annat är han till salu!


Fina Spirre


Tack tjejer för en supernice kväll!

Vilken kväll igår!! Sååå KUL :D

Piggis, East, nattbowling, Sture, donken och sedan Piggis igen, där jag satt utelåst i över en timme. Men det gjorde liksom ingenting, för jag hade så sjukt kul innan och ingenting kunde förstöra det, inte ens 5 grader klockan 04.00 på morgonen..! Ångrar dock att jag inte hade tagit på mig en jacka innan jag drog ut... Men men man kanske lär sig av sina misstag?


Haha inte som andra....


Tack tjejer!! (vart är bilderna från igår?)


JOråsatte...








Nytt stall!

Vi ska få ett nytt stall!! Markarbetet har börjat och det är kaos på Söderby just nu (framförallt Maav är kaos när det kommer stora maskiner, han blir helt hysterisk...). Även om det är lite jobbigt nu och några veckor framöver så blir det säkert sjukt bra i slutändan!


Maav


Agria 7-årschampionat!

HIJO HAR KVALAT TILL FLYINGE!!
Min fantastiska 7-åring hann ju inte kvala till finalen på grund av en sårskada men får trots det chansen i 7-årschampionatet då han tilldelats ett wildcard :D



Klippt mig hos Madde

Det var sjukt länge sedan jag klippte mig. Tror mest detta beror på att jag inte haft tid, eller kanske ork, eller bara glömt? Hur som helst, idag slog jag till och åkte till min kusin Maddes skola. Hon går i trean och läser på frisörlinjen och gjorde idag ett jättebra jobb med mitt barr som alltid tenderat till att bli för vilt!




Bara utväxten som ska fixas så är allt under kontroll sen...


Ta tag i saker efter en tävlingshelg.

Måndagen efter en tävlingshelg betyder upp-packning och städning. Inte den roligaste dagen på veckan direkt... Blir dock lite lättare om tävlingen flytit på som man velat, och det har den ju i helgen... Linis gjorde bara två starter och nollade dessa på ett mycket obekymrat sätt, duktig häst! Moa hade dock några nedslag med sig hem i bagaget, men vad gör det när hon debuterade Gancho på 1,35 och var felfri sista dagen? Jättekul för lillsis :)

Tror det är dags för mig att sätta fart nu, för hittills har grejerna aldrig varken packat upp sig eller tvättat sig själva (synd)... Oki Bah!



Duktig!



Ta tag i saker efter en tävlingshelg.

Måndagen efter en tävlingshelg betyder upp-packning och städning. Inte den roligaste dagen på veckan direkt... Blir dock lite lättare om tävlingen flytit på som man velat, och det har den ju i helgen... Linis gjorde bara två starter och nollade dessa på ett mycket obekymmrat sätt, duktig häst!

Moa hade lite nedslag med sig hem i bagaget, men vad gör det när hon debuterade Gancho på 1,35 och var felfri? Jättekul för lillsis :)

Tror det är dags för mig att sätta fart nu, för hittills har grejerna aldrig varken packat upp sig eller tvättat sig själva (synd)... Oki Bah!

Jönköping

En lång dag som har gått fort. Jag har fotat lite eftersom jag endast hoppat en klass idag :)


Brun och Svart


Världens sötaste lilla Flisa


Lina har chillat mest hela dagen


Maav hoppade till sig en röd rosett


Mobilblogg

Jag bloggar nu för första gången från mobilen... Haha jag vet att jag är lite efter när det kommer till tekniska färdigheter, men jag antar att man inte kan vara bra på allt..? Är i alla fall påväg till Jönköping nu och för en gång skull kan jag bara sitta och chilla påväg till en tävling :) Hijo är ju hemma och Laina åker ju gärna i stora hästbilen vilket är sjukt skönt för mig! Nu ska jag utklassa Moa i lite kort, funderar på hur man gjorde det där kortspelet som David lärde mig i somras... Hm, kommer nog inte ihåg, får bli chicago istället! Oki bah

Packning

Idag packas det igen. Jönköping blir staden vi besöker till helgen :)


RSS 2.0