Lyckat i Hammarö!

VILKEN HÄÄÄRLIG DAG!

Allt har bara stämmt och hästarna har hoppat fantastiskt!!

Junior började med att komma tvåa i 4-årsfinalen där det totalt var 45 stycken hästar med från början. Han blev endast slagen av den godkända hingsten Turmalin, riden av Stina Lillje. En helt klart värdig vinnare, shit vad den hoppar! och Stina gör ju minst sagt hästarna rättvisa så det är bara att lyfta på hatten och tacka för andraplatsen! Är otroligt stolt över att Junior tog sig så långt i tävlingen, det trodde jag verkligen inte när jag anmälde honom till touren... Fina fina Blackberry!

Efter fyraåringarnas final fick Hijo hoppa en consulationklass över 1,30-hinder. Han sprattlade runt felfritt och trots jag valde att inte pressa på tempot för hårt i omhoppningen, räckte det ändå till en fjärdeplats av drygt 20 startande.

Sist idag gick Goose. Han fick en rejäl utmaning i speed-derby-finalen! 17 hinder på banan, vanliga blandat med karaktärshinder... Han fick bland annat hoppa ut från banan, upp och ned för en jättebank, in i ett litet skogparti med två hinder, för att sedan hoppa över en riktig stenmur tillbaka in på banan (min pappa var väldigt nervös för att jag skulle ramla av in i den...). Vanliga karaktärshinder som bank, pulvermangrav och vattengrav var naturligtvis också med. Goose gjorde en fantastiskt bra prestation då han klarade av att hoppa samtliga hinder felfritt! Min tappra häst bangar tydligen inte på någonting :) Totalt var det 156 stycken som startade i kvalet, därefter gick de 23 bästa vidare till dagens final där min älsklings-Goose hoppar till sig fjärdeplatsen!

Jag kan ju inte vara annat än superstolt över mina tre superfina grabbar!


Final imorgon!

GO WEST OCH BLACKBERRY I FINAL!

Hijo var superfin men jag tabbade mig idag och han igår vilket innebär consulation istället för final den här gången... Vi tar nya tag inför Equestrian horse games nästa vecka.

Nu laddar jag för 4-årsfinal med Junioren och SpeedDerby-final med Goosen imorgon <3  


REEEEGN

Att det regnar i Hammarö är en underdrift... Det har praktiskt taget vräkt ner hela dagen och jag börjar på riktigt fundera på om det alltid gör det på Hammarö i Karlstad??? Det är sjukt irriterande med inställda klasser och vatten vatten vatten... Det är dygnsurt överallt, i stallarna, på banorna, utanför banorna, aa överallt! För att inte tala om mina kläder... Vi har gjort om lastbilens badrum till ett tårkskåp, tyvärr går strömmen hela tiden så jag vet inte om det är till någon nytta. Okki tänkt positivt?

Hästarna (de som fått starta) har gjort det bra. Junior imponerade med att debutera på gräs i spöregn felfritt. Fina fina Blackberry <3 Hijo hoppade som satan idag, tyvärr fick han ett stopp på första hindret i omhoppningen, han uppfattade aldrig riktigt hinder nummer 9 trots att jag tog en stor sväng till det... Men förutom det misstagen var han fantastiskt fin!

Fabio, Maav och Goose klass var inställd. De får en ny chans imorgon då tävlingarna flyttas inomhus... 

Hammarötävlingarna

På plats i hammarö!! Hela big family tillsammans med hela grabbgänget :) Stona är kvar hemma och betar sig tjocka... Imorgon startar jag med Hijo, Goose och lilla sötungen som gör sitt livs första meeting!




Hos Mormor!



Jag och Mormor!


Glada kusiner...


Mormor igen!


Påväg till Mormor!

Laddar inför en kusinkväll hos mormor... Var ett tag sedan jag träffade kusinerna på mammas sida så det ska bli kuuul!


Mormor!


Go west is back!

Har tävlat med Go West idag. Åkte själv hela vägen till Örebro för att hoppa 1,10 och 1,20. Startade kl. 07.00 från stallplan och kom hem drygt 12 timmar senare... Efter en heldag som denna är man rätt glad att kunna åka hem med två färgade rosetter i bagaget! Skönt med lite credd när man åker ända till Örebro på regionaltävling (och dessutom utan sällskap). Och särskilt nu, när jag är dunderförkyld också...!

En blå och en gul rosett hoppade han till sig utan minsta problem, min fina fina kämpehäst! Jag har aldrig haft en häst som är så otroligt ambitiös som han är. Han litar på mig och jag på honom till hundra procent. Det är ytterst sällan som han gör mig besviken, det händer nästan aldrig. Jag kan säga om Goose som Douglas sa om Talina, hade han varit människa så hade han antagligen varit min pojkvän!



<3


Malta nästa!

Precis hemkommen från en mycket trevlig tillställning hos Jenny. Det bästa av allt var att vi spontanbokade en resa till medelhavet med resdag redan den 12e augusti!! Gryyyymt ;)



Snart snart snart åker vi :D


Stor Anton, fin Junior!

Härlig dag! Supermys att träffa bästaste Tessi igen efter typ 4 veckor på varsitt håll, och såklart roligt att träffa Pattie även om det inte var så länge sedan sist ;) Och Anton hade blivit såå stor, helt sjukt!!

Träningen nu i eftermiddags gick strålande. Lina var fin och Junior var superfin!! Såå kul att han verkar ha smällt alla vårens intryck under sin semester och nu är hur cool som helst. Fina fina lillunge <3



Jag och Anti som blivit så stor! GULLE <3


Rehab-dag!

Ska strax möta upp Tessi och Patelito i Frunken. Lunchdejter på Erssons fiskrestaurang är verkligen ett måste på sommaren!! Sedan har jag en intervju inbokad, vi rekryterar nämligen personal inför hösten just nu... Efter det ska jag hoppträna mina fina springare och sedan avsluta kvällen med grillmys tillsammans med sistahs! Mina fötter tog kål på mig igår och jag kräver därmed rehabilitering i form av en lugn kväll med lågskor ;)



Skorna må vara snygga, men shiiiit va elaka de är mot mig!!


spontanutgång!

Hade tänkt att ta det lugnt, men det blev en spontan utgång istället... Klockan är nu 04.30 och jag har sovmorgon imorgon, är det inte underbart? :)


skööön dag

En lat dag idag! Har ridit nu på förmiddagen och ska därför bara ligga och steka vid poolen resten av dagen. Ida och jag håller ställningarna på gården eftersom övriga är ute på annat håll... Hm har inte så mycket mer att säga, dags att bättra på brännan ;) Tjing!


Sistahs!


Ölandsbilder

Ölandsveckan var fantastiskt rolig och bidrog till grymt många skratt!! Här kommer bilder som utlovat!



  



   



  

 


  



  



  



  




ÅÅ längtar tillbaka <3






Finfina hästar!

Idag har jag ridit alla fyra hästarna, det var länge sedan jag red alla på en och samma dag... Hermione är fortfarande konvalicent men ska tillbaka till Ultuna imorgon.

Goose, Hijo, Lina och Junior fick varsina pass på utebanan och alla fyra var fantastiskt fina!! Kul att begreppet "vila sig i form" inte bara är väldigt bekvämt, utan även effektivt ;) Nu är jag superladdad inför Hammarö nästa vecka!

Ska avsluta dagen med ett dubbelpass på SATS nuuuu. Oki bah!


Fina Go West blir snart farlig på banan igen!


Home

Hemma igen! Körde hem sent ikväll för att slippa köerna och värmen... Sjukt trött nu men bjussar på en ful vimmelbild från igår, haha! Fler bilder imorgon ;)



Hockeyproffs med krux.






Återigen en grym kväll bakom mig! Träffade världens gulligaste grabb. Ett hockeyproffs med ett tillfredställande yttre. Finns dock som vanligt ett krux. Tessi kan säkert gissa vad...

Mer info imorgon, jag måste verkligen sova nu! Imorgon kommer nämligen family och jag måste hinna förvandla tillbaka våran partyvilla till det pryda golfhus som det egentligen är. Och detta bör ske innan Fredriksson seniors anländer ;)


Having so much fun!

Vilken grym kväll det var igår!!! Grym grillbuffé, rött vin och underhållning i form av Latinamerikansk dans! Därefter blev det Strand där vi gick in med några killar som tydligen stod på listan. Tilläggas bör att det var dem som ville ha med oss och inte tvärt om. Det bjöds sedan på drinkar och shots ---> och bäst av allt, jag fick se Darin spela! Längst framme vid scenen stod vi och han var verkligen fantastiskt bra, som alltid :D

Vi dansade sedan loss med Özz Nujen, Hasse Brontén och Soran Ismail. Vart var Jacob Öqvist undrar jag?? Grym musik och ett riktigt bra drag fram till stängning. Därefter delade vi taxi med två killar som tydligen också bodde på Ekerum...

FLYT kan man kalla gårdagskvällen då vi hade otroligt roligt utan att själva betala en endaste krona. God I love vacation!!!!!




(Lovar att langa bilder efter helgen, har inga på datorn än...)

Tropical night ikväll.

Sovmorgon, en timmes powerwalk --> Nu stranden!!

Ikväll kör vi Tropical Night i Köpingsvik, its gonna be greeeat :)



   


Öland är gryyymt!

Livet leker på Öland! Jag och Pattie har solat, badat chillat och varit på systemet idag. Sedan har vi grillat och nu blir det ost, kex, jordgubbar och vin med kortspel :) Ååå va härligt det ääär!


ÖLAND!

Jag befinner mig just nu på Öland. Öland är svårslaget på sommaren, underbart är rätt ord! Jag sitter alldeles ensam på uteplatsen och har precis ätit sushi i solnedgången. Det är varmt, säkert närmare 30 grader fortfarande, är det inte för bra för att vara sant??

Jag lider inte av att vara ensam, det är otroligt skönt måste jag säga! Jag har verkligen alltid folk omkring mig annars... Men inte nu, nu är jag själv :) Tills imorgon, då kommer Pat, Bridget och David, det längtar jag till, drygt ett dygn av total ensamhet räcker, sedan vill man ha sällskap så det blir kanon!!

Ska avsluta kvällen med film och jordgubbar. Här är jordgubbarna plockade nästgårds och smakar sött likt smultron, otroligt goda är dem! Och kostar bara 10 kr litern, till skillnad från hemma där de går loss för 35 kr och inte är de lika goda heller...




 

semester är skönt

Okej, Spanien var värda guldet, de var bättre igår! Och TORRES fick ju sparka lite boll på slutet också, så jag klagade inte ;)

Måste säga att det är otroligt skönt med semester! Jag gör mest ingenting, känns det som... Tränade Goose imorse, och han klippte några språng på 1,35 lekande lätt, Go West är på gång nu!! Nu har jag precis ätit lunch med Moa och Sanne och hade tänkt mig två gympass (spinning och core) ikväll innan jag och Moa ska hitta på någonting roligt. Drinkar ute vid bra väder eller bio vid dåligt. Känner faktiskt lite för en bio, det var länge sedan... Vill såklart se Eclipse, men måste ju läsa ut boken först! Därför lutar det istället åt A-team, Bradley Cooper är ju så otroligt hunkig så filmen kan inte vara någonting annat än grym!



VM-final

Nu är det VM-finalen som gäller! Tror att jag håller på Holland, de är ju otroligt skickliga på idrott, naturligtvis även framståeende inom ridsport. Se bara på Anky och Jos för att nämna två.

Att min snyggfavorit Torres inte är med i den spanska startelvan gör inte saken bättre heller.... Det blir oranget för mig ikväll, go Netherlands!






påväg hem med blandade känslor, som vanligt.

Jag sitter i bilden påväg hem från Falsterbo nu. Sjukt vad den här veckan gått fort!! Det jobbigaste är nu att det är ett helt år till nästa gång... Jag som redan är så fruktansvärt revangesugen! Nästa år är Hijo tyvärr för gammal men Lina får en chans till då och så kommer Junioren även han att ha åldern inne, spännande :)

Det ska trots allt bli skönt att komma hem, även om jag redan nu längtar tillbaka. Men jag saknar samtidigt allt där hemma! Saknar min säng och mina andra hästar, och Gummi såklart. Haha Gummi är alltså min lilla numera myndiga syster...

Nu ska jag vila upp mig hemma ett par dagar för att sedan ta språng mot nästa äventyr! Tror att jag rullar ner till gamla goda Öland redan på tisdag, eller möjligtvis onsdag. Det gäller att ta tillvara på den underbara svenska sommaren nu när den är som bäst, för det är den verkligen.



Hijo har gjort sin sista unghäststart i Falsterbo. Nu väntar istället nya utmaningar...


Bakisdag i Falsterbo

Tyvärr fick jag och Lina två bommar ner i det andra kvalet.. Hon var ganska duktig, otittig och säker men tyvärr blev hon lite trött och rev två räcken ganska omotiverat. Man får tänka på att det är hennes tredje tävling utomhus i år, sjukdomen hon hade i våras gjorde att hon tappade både muskler, kondition och framförallt tid att få rutin i 1,20-1,25-klasser. Men formen är pågång även om den inte är toppad. Hade först tänk att ge henne sommarvila nu men med närmare eftertanke har hon ju vilat mer eller mindre hela våren... Kanske får hon följa med till Hammarö och Stockholm i alla fall? Hm, tål att tänkas på.

Vi blir kvar i Falsterbo tills lördag. Att semestra här är verkligen grymt och vädret är även det fantastiskt så ingenting finns det att klaga på :)



Världens bästa 5-åring är nte riktigt i toppform än,
trots det gjorde hon sitt första Falsterboäventyr väldigt bra <3

 


Lina startar i F-bo!

Jag fick ner första hindret igår med Lina, kan det bli mer irriterande??? För övrigt var hon strålande! Jag hoppas naturligtvis på en felfri runda idag som kanske kan räcka till en finalplats. Men det blir en utmaning för mig och Lina då banan är svår och hon kommer att få debutera 1,25. Så håll tummarna nu!!


 

Hijo

Idag hade Hijo hunnit repa sig efter resan och gjorde en strålande runda med 4 fel som resultat. Jag tror att dagens 1,40-klass är den svåraste vi någonsin hoppat, och det kändes inte ens svårt! När han vill så är han verkligen fantastisk, Hijo de la casa!!

Vem hade trott att det skulle bli såhär bra för 2,5 år sedan när vi hämtade honom från Sollentuna ridskola?! När det var kolsvart ute och han vägrade gå upp på bilen..? Haha jag har ibland funderat på varför jag ville ha honom. Han gick inte ens igenom besiktningen från början och jag var väldigt nära att trilla i backen när jag provred också... Men någonting såg jag hos honom ändå, någonting som jag inte kan sätta fingret på var det var. Att jag bestämde mig för den där bråkiga 4-åringen är jag otroligt glad för idag, han ger mig otroligt mycket även om han ibland går mig på nerverna som ingen annan... ;)



Älskade Hijo <3


Jag är sämst.

Ingen bra start för mig... Hijo var inte alls på hugget. Rundan var i sig ingen katastrof, distanserna stämde och vi kom mer eller mindre rätt på alla hinder. Tyvärr hoppade Hijo för lågt, han var matt och saknade det där klippet från backen som han annars brukar ha.

Nedslagen kan bero på gårdagens resa. Hijo reser ju inte bra, han sparkar och gör ständigt tappra försök att komma loss även fast han vet att det inte går. Att vi dessutom stod 1,5 h i bilkö på E20 före Malmö gjorde inte saken bättre... Förra året var det samma sak, då han sparkade sig ner till Falsterbo och hoppade skitdåligt första dagen.

Hur som helst, tråkigt är det och jag skulle kunna skylla på att han var trött men jag vet ju inte säkert. Vad det än berodde på så fick jag tillslut 16 fel och kom sist. Haha vilken looser man är, SIST!!! Men va fan, någon måste ju göra det också... Håller tummarna för att min prinsessa sköter sig på måndag istället.

Nu har vi precis kommit hem från ett dopp i havet och ska snart äta grillad oxfilé mmmm mina föräldrar vet hur de ska muntra upp mig :)

Tävlingsdag nummer 1

Första tävlingsdagen i Falsterbo är här!! Helt sjukt att det var ett helt år sedan sist... Hijo och Lina är med och jag har trimmat dem lite på morgonen. Lina var lugnet själv medan Hijo kändes lite mer nervös. Om 2,5 h är det dags för honom i 7-åringarnas kval 1, där vi ställs inför en 1,35-hoppning på "dressyrbanan". Otroligt spännande, även om mina förväntningar inte är speciellt höga, jag blev ju liksom chockad att jag klarade av att kval hit!! Allt positivt är därför nu bara bonus. Men det är klart, drömma om en final kan man ju alltid göra :)


Packaaaa

Packa packa packa packa... Det är det enda som gäller idag! Fick ett sms från Cicci igår där det stod att hon packade för fullt och inte visste hur hon skulle få med sig allt. Jag känner precis likadant, hur ska jag få med allt?? Mina kläder får liksom inte ens plats i min stora resväska... Haha tur att vi åker lastbil ner!

Nu måste jag göra mig klar för en Bibbi-träning, ska finslipa lydnaden på hästarna såhär i sista minuten! OKI BAH!

SEMESTER

JAG HAR SEMESTER!!!!! Otroligt jäkla underbart. Har firat detta med middag och rosé i stan tillsammans med Jenny och Millan. Därefter drog vi till Josefinas och träffade Ida och the big gang där bland annat idol-Alice var med, Älvsjögrabbarna hänger tydligen lite med henne... På tal om idol-kändisar så har jag glömt att berätta att Idol-Marcus Fagerwall tog plats bredvid oss på greken häromdagen. Han hade bytt sitt långa mörka hår mot en ljus och mycket kortare frisyr, såg rätt bra ut. Om han var ett norrlänskt lugn så var Alice raka motsatsen, stimmig tjej det där...

Hur som helst. Jag har semester och är nöjd efter en väldigt trevlig kväll som man kan kalla ett officiellt öppnande på ledigheten 2010! Imorgon drar vi till Falsterbo och det ska bli otroligt roligt. Säger som min kloka syster, sommaren flyter på oförskämt bra...


RSS 2.0