Perelli och jag.


Visade på Ryttargalan att jag kunde hela texten till Tusen och en natt
- Det måste väl ändå klassas som en merit?



KALLT!!

JAG FRYSER!!!

Eftersom jag är en sådan person som typ fryser även på sommaren, kan ni ju tänka er hur jag känner mig just nu... Det är fruktansvärt kallt ute och december har inte ens börjat! Hanna berättade dessutom att det i år skulle bli den kallaste vintern på tusen år. Alltså det kan väl inte stämma???


to live the life...

Det är bara jäkligt bra för tillfället!

Väldigt lyckad ryttargala i torsdags/fredags, tack alla inblandade!

Jag överlevde en 10 timmars arbetsdag dagen efter ryttargalan trots att jag började kl. 06.30!

(Deckade därefter framför idol med världens bästa sistahs kl. 21...)

Hästarna var super idag, extra guldstjärna fick mina fantastiska fuxar Goose och Saidie!

Ikväll blir det barhäng på Globen och imorgon bitti hoppningens bästa föreställning med GP!

Därefter ska jag hoppa världens bästa Hijo och världens bästa Goose <3 Motivation till max!

...Och sedan är det första advent vilket betyder peppakaksbak, pynt och myyys! 

Jag har det bra jag :)


Ryttargala

Ryttargalan idag! Började locka håret, såg fördjävligt ut... Får bli rakt, tråkigt men så får det bli. Anna ska sminka mig och hon är ju proffs, är det någon som kan få orning på mig så är det hon. Blir nog kanon det däääär!


Jenny och jag förra året. Jenny som kom 4:a idag, gryyymt!! Final imorgon ;)


Fullspäckad morgondag

Imorgon ska Anna hjälpa mig i stallet! Lite otippat men kul ju :) Sedan blir det streeessigt att hinna byta ut stallkläder mot galastassen - Ryttargala på Globen väntar på kvällen. Tjiho!

 
Ida och Wille tog en svängom förra året, Daniel Z såg lite trött ut till höger...


Tuuungt igår

Ååå är lite frånvarande, I know. Gårdagen var ju inte den bästa... Eller igentligen var den inte så farlig, bara tung. Jag blev sjuuukt trött och chillade hela kvällen framför Harry Potter istället för att göra någon nytta.
     Jag hade nämligen stallet själv. 20 hästar att släppa ut och ta in, samt fodra, två gånger. 11 boxar att mocka, två hästar att rida och sedan lite benspolning, sopning m.m. Just det, jag glömde en liten parantes - DET VAR JU SNÖSTORM OCKSÅ!


Tarot med världens bästa friends

Igår kväll hade vi lite Tarot-stämmning i Sickla allé... Pattie kan sina grejer och det var stjärntecken både högt och lågt. Det var väldigt roligt och mycket stämmde väldigt väl (tror jag ?).
     Är hur som helst väldigt glad för att jag har dem där två, om jag så skulle ha rånat en bank så skulle jag kunna berätta det för min Tessi och min Patelito :)



Rock?

Jag har fått någon sorts rock-sjuka... Efter musikalen igår förvandlades hela jag till någon sorts rock'n'roll. Alltså lyssna på det här... Jag har lyssnat på bandit hela dagen idag, haha BANDIT! Ganska otippat men det passade liksom. Mockade lite extra aggresivt till toner från AC/DC och Metallica och det gick mycket bra ;)


WWRY

Musikal nuuuu...


Skrattsjuk gårdagkväll

Jag tror att gårdagens obehagliga inbrott slukade all min energi... Jag var nämligen så sjukt trött igår kväll, och detta visade sig ganska tydligt när jag, Anna och Mattis satt och spelade kort vid 21-tiden. Jag var väldigt tacksam att dra ett skämt för igår då jag skrattade åt allt och ingenting. När vi hade spelat ett antal omgångar var Anna tvungen att göra sig iordning för nattens jobb varpå Mattis säger:

- Ne men om man skulle åka hem och dra en rulle...


När jag hörde Mattis säga det och samtidigt såg Annas chockade ansiktsutryck var måttet rågat, jag kunde inte sluta skratta... Skrattade antagligen även i sömnen och när jag skulle berätta om det för Moa imorse så började jag skratta igen.


(För er som (liksom Anna) inte förstod det så skulle Mattis alltså hem och kolla på en film...)



En bild från midsommarafton i år. Här försökte vi tre sammarbeta...


Inbrott.



Fyy åå obehagligt...



Glasögonorm? Inte officiellt.

Jag och Anna kom precis hem från affären varpå jag direkt tog på mig glasögonen som jag innan affärsvistelsen lagt på fönsterbläcket i hallen. Anna såg detta och kommenterade snabbt:

- Haha, kan du inte heller gå ut med glasögonen på?!


...Och svaret är nej, helst inte. Jag kan lätt åka till affären både osminkad och i mjukisbyxor, men alltså inte med glasögonen på. Haha ne ne ne ne, där går faktiskt gränsen. Både för mig och min kusin.


`
Endast solglasögon funkar här...


Spontanutgång med otippade ansikten.

Blev en liten spontanutgång...

Efter dagens tävling somnade jag i soffan på Söderby framför Fast and the Furious, åkte sedan hem och åt sushi tillsammans med Moa för att därefter nästan somna igen, då framför Snabba cash. Efter slummring nummer två blev det däremot liv i luckan. Hoppade i en klänning och gjorde en snabbsminkning för att sedan få skjuts till Linn där det dracks rödvin (som jag öppnade genom att trycka ner korken i flaska, eftersom vi inte hade någon öppnare och Linns grannar var lite för sköra för att låna ut en...). Vidare till Sture, dit även Prinsessan Madeleines otrogna exfästman ikväll valde att festa, detta tillsammans med H&M-sonen. Lämnade sedan ett knökfullt Sturecompagni och knallade vidare till White room där vi bland annat träffade Hanna Öhman, bröderna Frykfors och lite otippat Jens Wickström!

Kul kväll som slutade med att en berusad äldre man somnade mitt emot mig, pratade i sömnen och var flera gånger påväg att ta stöd mot Marne som satt på hans högra sida. Haha.


Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig, klockan har blivit halv fem och jag har alldeles strax varit vaken i ett helt dygn. NIIIGHT!

Slut för i år

Tjingeling!

Två pris på två starter idag... Trodde först att den här helgen varit en lite smådålig helg, men kom på när jag skulle "checka ut" i sekreteriatet att jag har tagit 7 placeringar på 10 starter och att samtliga hästar har fått åtminstone ett pris. Klart godkänt ändå :) Kul att avsluta på ett bra sätt, dock inte jättesvårt med mina duktiga hästar <3

Är lite besviken på Södertälje som ändrat kvalreglerna till Junior Grand Prix, vilket gjorde att Moa inte kvalade med någon av sina hästar eftersom hon inte startade rätt klasser... DÅLIGT!


Brunbjörnen hade vunnit idag om han varit felfri, nu blev det ett nedslag och en 8:e plats istället.


Goose var bäst idag.

Idag blev det två pris på fyra starter. Go West tog dem båda, Hijo var lite ofokuserad och fick ett nedslag/klass. Ingen katastrof, men ingen succé heller, helt klart lite lama resultat såhär in på sluttampen... Blir nog sista tävlingsstarten för år 2010 imorgon, funderade ett tag på Grevagården i december, men efter att ha förfrusit tårna, torkat blöt utrustning, rengjort leriga benskydd och förstört ytterligare ett par vita ridbyxor känns det alternativet ganska långt borta...



Fina pålle <3


tre av fyra

Tre pris på fyra starter idag. Duktiga Lina och Fabi! Imorgon är det Hijo och Goosis tur :)


Fab five får mysa i hagen imorgon


Världens finaste 5-åring

Jag är så stolt över min fina Lina!
Enligt rankinglistan över alla 5-åriga hopphästar är det 459 stycken som har startat i år och min egna 5-åriga stjärna ligger på 4:e plats av alla dessa. Hon är ju helt fantastisk <3 

Imorgon är det dags igen... Lina och Fabi ska till Södertälje på tävling :)






Bröllop?

Jag fick ett jättefint inbjudningskort idag! I vitt tjockt papper, ett kort som man öppnade. På kortets framsida stod det Inbjudan, detta under två stycken hjärtan i guld. I kortet stod det:

Inbjudan till bröllop mellan Davis Sparf och Mikaela Hellgren som äger rum på Gotlandsgatan xx Skanstull.
 

Bredvid det överstrukna bröllopet var det tillskrivet - inflyttningsfest. Haha kuuul med inflyttningsfest även om ett bröllop hade varit ännu roligare ;) Men du får ta det nästa gång Bridget!



Bridget och Davve på Öland i sommras



Snöööö

En ovärd dag! Det var länge sedan jag frös så mycket som idag... Inga tvivel om att alla hästar under 5 år får vila en sådan här dag, 4 hästar att rida räcker gott när det är snöstorm ute. Lina, Goose, Hijo och Fabio var kanonfina allihopa, det var tur eftersom humöret annars gärna tryter när snön till och med tar sig in under longshapsen, håret förvandlats till en snötäckt trasselsudd och hanskarna är så genomvåta att det droppar från dem... 

Eftersom jag lämnade in ett 7 sidor långt skolarbete i söndags är det nu ganska lugnt på pluggfronten, jag har därför idag unnat mig en luugn EM/kväll. Har redan sett en film och vet nu inte riktigt vad jag ska göra. Att ta det lugnt är inte så kul som det låter, det är mest bara tråkigt. Anna är inte hemma och mitt enda sällskap i form av Samantha, lämnade precis byggnaden. En promenad känns inte heller riktigt aktuellt, har fått nog av frisk snöpiskande-storm-luft idag.

Får väll sätta på en film till eller nått.



Fatta 4 månader sedan när kvällarna såg ut såhär...


Tråkväder

Jag tror att det idag kommer att bli en sådan dag när jag önskar att jag hade jobb på ett kontor. Enligt SMHI spekuleras det i kraftig vind och 2 dm snö. Inte jättemysigt. Framförallt inte om man måste vistas utomhus...



Linis mfl måste trimmas och jag är en sådan här dag vääldigt glad för vårat ridhus.


Maskerad

Haha va kul det var igår! Jag, Pat och Tessi bussade till festen som Hollywoodfru, Lara Croft och en tvättäkta racegirl ;) Ida sprang förbi stor-piggis också, som en runaway bride!




 


Tävlingsref.

Tävling igår och idag. Fabio och Lina hoppade 1.10 och 1.20 igår och Hijo och Goose 1.20 och 1.30 idag. Hästarna har verkligen skött sig strålande men tyvärr har jag själv inte riktigt gjort detsamma. Resultaten 4, 0, 4, 0, 0, 4, 4, 4 känns lite småtråkiga när man "backar" och hoppar snäppet lägre klasser än vad jag vanligtvis gör... Men men superduktiga hästar som vanligt, får vara glad för det, kunde ju trots allt varit värre :)
     Moa var i alla fall grym tillsammans med sin favorithäst - Mavrick Dica! 6:a i första klassen och 4:a i andra. Med Gancho gjorde hon också bra rundor och debuterade 1,40 med två nedslag - ett godkänt resultat.



Nog med hästar för idag! Nu väntar jag bara in mina pinglor för att sedan svida om till min maskeradoutfit - Hollywoodfru! Bildbevis kommer upp senare ;)




Världens finaste kom 2:a i en klass idag.
Han vann ett träns med diamanter och tyckte att det var för gay...


Perukproblem

På lördag är det dags för maskerad igen. Jag vet exakt vad jag ska vara, och behöver en blond peruk som pricken över i:et till min övriga outfit. Ida fick i uppgift att köpa den åt mig då jag inte har haft tid att pallra mig in till stan nu i veckan.
     För att smöra lite skickade jag ett sms där jag skrev snälla snälla snälla, som i Caroline af Ugglas låt, poängterade även detta eftersom hon antagligen annars inte skulle fattat min vinkel. Skrev dock bara Ugglas låt, och hon tolkade det naturligtvis fel.... När vi senare samma dag talades vid sa hon:

- Du kan få köpa en svart afroperuk av Ylva...

- Haha va? Jag ska ha ju ha en blond peruk!!

- Men du skulle ju vara Magnus Uggla....



Haha alltså fy fan va besviken jag skulle blivit om hon köpt ett svart afro till mig när jag i själva verket vill ha ett blont hollywoodsvall ;). Och som om inte det här vore nog, ringde Ida imorse med en tro om att våran granne hade tagit pengarna till peruken som jag hade gömt utanför lägenhetsporten. Som tur var hade hon bara letat på fel ställe... När pengaproblemet var uppklarat sa hon helt seriöst:

- Oki, men jag köper en blond afroperuk då...




Hahah hur svårt kan det vara??! Jag vill ha en blond-jäkla-vanlig peruk!!
(Love you sistah)




har provat afro en gång, kändes sådär...


Bebisarna


Uppdatering om våra nya hästar!



W på sitt vanliga humör...




Primadonnan med gångartsdiplom




Trött Rödluva


Ny artikel ute!


Min andra artikel från RGB's clinic ligger nu ute på hippson.se. Du hittar den här!


Nog av barn, fokus på hästar!

Födelsedagsfirande hos Tessi igår kväll. Jag, Pattie och Bridget samlades tillsammans med syrrorna, Poppe och Giggi... och alla dessa barn! De är verkligen jättesöta men jag tror att jag efter igår redan har fyllt min årliga dos av barn. Haha när jag tänker efter så tycker jag nästan lite synd om mina föräldrar som fick drass med alla oss barn. Jag har ju själv hela 13 stycken kusiner (vilket jäkla pådrag det måste varit på våra födelsedagskalas...).

Hur som helst. Idag blir det inga barn inom räckhåll, utan jag kommer istället att koncentrera mig på mina hästar! Tisdag betyder träningsdag och två gammelnya hästar ska få bekänna form. Goose och Fabio ska få åka till Helena!




Mina finisar!


Tessi 24

Första november, vilket betyder att min vapendragare Therese Sjöblom fyller 24 år!
Grattis till dig världens bästa Tessi <3



haha 18 år?


RSS 2.0