Blackberry imponerar, igen!

Han imponerar verkligen på mig, Lillblacki! Hoppade en bana igår på typ 1,15 m och han gör det så sjukt enkelt! Det låter kanske inte så imponerande men faktumet att han inte ens är fyllda 5 år, knappt 1,60 hög och att man får en sådan otroligt härlig känsla på honom gör att han skulle kunna få platsen som kronprins i stallet. Hijo är såklart kung.


Kanske kan det bli någonting stort av någon så liten!!
(Tänkte först om det fanns hopp även för mig här men
efter en stunds eftertanke så nej, där måste vi nog dra en gräns)


Helgen vecka typ 4?


Händelserik helg! Började med vernissage på Söder. Louise ställde ut superfina tavlor som jag, Triffa och Leone kom för att spana in! Därefter vidare till Leones kollegas söderlya som låg bara i porten bredvid. Trevlig kväll helt klart :) Igår var det en traditionell utgång på Stures och sedan vidare till White! Mia och Jenny vinade hos mig först för att sedan dra vidare in mot stan. Mia bangade på utgång liksom Ylle och Belle, men fyra tappra själar var vi iaf som körde fram till 03.30 tror jag...


   


Tidig morgon med JR

Jag kan inte komma på något bättre sätt att starta en dag på.
En liten tur strax efter 7 på morgonen och dagen är liksom räddad sedan...
Junior fick bli min energikälla idag och han tog sig an uppgiften på bästa sätt!


Det vänder nuuu

Jag har kommit fram till att allting vänder snart! Januari är liksom en månad utan någon direkt mening. Jag tror att den är till för att vi i Sverige verkligen ska kunna uppskatta våren och sommaren sedan. Februari däremot oj oj oj, kan vara en av de vassaste månaderna på året, om man räknar bort juni, juli, augusti såklart, då de spelar i en annan division... I februari händer det liksom! Nationell/Elittävling i Borås följt av min födelsedag (som jag kommer att fira hela helgen haha) och därefter Scandinavium som aldrig brukar göra en besviken! Är det inte fantastiskt?! Fatta vad mycket att se fram emot och bara två veckor tills att allt detta superroliga drar igång!! Ska fira min upptäckt med ett pass på gymmet, minst 550 kcal ska brännas bort, det gäller att hela tiden inte vara sämre än gången innan.. Oki kööör!







Yeeesss

Vi har en väg bredvid gården som har en hastighetsbegränsning på 70 km/h. Varje gång vi leder en häst till en gräshage så måste vi passera vägen och det känns ibland lite småjobbigt, framförallt på sommaren när transporter till skärgårdsöar som Utö går via Söderby brygga...
     I flera år har folk försökt att få hastigheten sänkt. Hästägare tänker på sina hästar som ska vistas på vägen, föräldrar tänker på sina barn som måste gå längs vägen för att ta sig till bussen och markägare tänker på alla djur som blir påkörda utan nytta. Själv tänker jag på detta och den irritation som uppstår inom mig när en lastbilschaufför utan minsta respekt skenar förbi utan att tänka på att något djur kan bli rädd och hoppa ut i vägen. Personligen blev jag ju totalt översprungen av en hysterisk häst som blev livrädd för en lastbil förra sommaren. Då hade jag tur och klarar mig med diverse uppskrapade kroppsdelar, nästa gång kanske turen inte kommer att vara på min (eller någon annans) sida...
     Jag tror att det är minst tre stycken som tidigare varit i kontakt med länsstyrelsen och vägverket och försökt få väghastigheten sänkt. Det har mailats och skickats brev. Även namnlistor har gjorts och skickats in och trots det har alla fått samma svar... Nej!
     För mig startade projektet för nästan exakt ett år sedan. Jag visste att många hade försökt förut men eftersom jag hade som uppgift i skolan att skriva om någonting med lokal anknytning kände jag att jag kunde sätta mig in i och ta tag i frågan.... Jag började gräva i problemet, vände och vred på det, lyfte fram gamla trafikolyckor och pratade med vittnen och utsatta. Jag skrev en artikel som jag lämnade in i skolan och skickade samtidigt in ett brev till vägverket som skickade mig vidare till länstyrelsen i Stockholms län. Och eftersom jag redan hade lagt ner så mycket jobb på den där jäkla vägen kunde jag lika gärna fotsätta.
      Vägverket i Haninge, Länsstyrelsen i Stockholms län, Polisen och SL är några inblandade som jag har varit i kontakt med fram och tillbaka och efter ett års tjatande har jag nu fått min vilja igenom, hastigheten är nu 40 km/h utanför gården!!! Jag älskar att jag är så sjukt envis!!!!



Några av bilderna som jag skickade till Länsstyrelsen (skickade rätt många...)






Lina ligger definitivt på pluss!

Av alla mina hästar finns det alltid dem som ligger bättre och sämre till. Det är svårt att säga vem man tycker om bäst eftersom det hela tiden ändras, mer eller mindre. Vissa ligger dock oftare på pluss-sidan än andra. En som oftast och även just nu ligger riktigt högt upp på rankingen är min finlina!! Jag har börjat hoppa henne igen efter vintervilan och hon hoppar nog ännu bättre nu än tidigare!! Hon sköter sig dessutom utmärkt även vid alla andra tillfällen. Ibland undrar jag vad jag har gjort för att förtjäna en sådan fantastisk häst som Softlina (jag skulle velat sett det här när hon som 4-åring var så sjukt djävlig och reste sig och slog över på rygg med mig på, inte så jättecharmig då...). Men nu är hon är i alla fall en riktig drömhäst!

 


Står som ett ljus på gången medan Hijo försöker bita henne vid jämna mellanrum...


Sur tant opponerar...

Opponeringsdax. Söndag kväll och ett sviktande humör på en trött 24(snart 25)-åring som försöker att opponera på en klasskamrats arbete. Kommer på mig själv sitta och råkritisera stackars Joakims arbete om Mediesportens schabloner... Måste försöka lyfta fram någonting positivt, men ska jag vara ärlig så är det inte det mest välstrukturerade arbete jag läst (sorry Joakim...). Jag hoppas att han inte läser mitt arbete, tvivlar nämligen på att det är helt felfritt. Hur som helst, ska försöka vara snäll nu, feedback och konstruktiv kritik. Jag ska försöka råå...

 




Söder funkar på vintern också!

Hemma efter en mycket trevlig söderrunda! Thanks girls <3


Söders bästa utsikt!


Världens bästa Bridget Montazami!


Drottning på piggis nu...

Har skjutsat Anna, Linus och Lilli till Arlanda, dags för en sådan där hysterisk Amsterdam-fest igen.. hua!! Såå nu är man drottning på Piggis, spelar bara R'n'B på spotify nu ;)

Pappa fyllde  förresten år igår. Blev lite middag på Söderby. Ida och jag somna ganska omgående efter middagen medan lillungen drog ut... Haha man ligger i lä på henne snart ;) Men ikväll är det min och Idas tur att besöka Sthlms stad! Själv ska jag först till Bridgets supermysiga lägenhet på Söder. Tummen upp! 


Kanske hänger även P på ikväll, hoppas det :)


Supernice fredag

Veckorna går fort fort fort... Skön, snart vår ju!! Och nu helg, eller i alla fall om några timmar :) Jag älskar helgerna, men vem gör inte det liksom? Tjuvstartade lite igår med Pat och Tessi, väldigt mysig kväll, bara vinet som saknades... Kanske tar igen det ikväll! Först har jag 6 hästar som vill komma ut och springa av sig. Dags att sätta fart!


Haha vi har verkligen hållit ihop länge...
...och gud vad jag inte passade i blont hår, särskillt inte under vinterhalvåret!


Till P efter effektiv dag!

Har varit mycket effektiv idag (också... haha), fem hästar ridna och en ihjälslagen timme på gymmet! Nu ska jag avsluta med sushi hos Patelito... Man blir alltid lite klokare när man har varit där liksom :)


My Pattiecatii!


Intensiva dygn just nu..

Känns som om jag knappt hann gå och lägga mig igår... Det var en mycket effektiv dag och om man räknar ridning och hästträning som ett yrke så jobbade jag 06.30-22.00 igår, lite småtaskigt arbetsschema kanske..?

Men jag fick trots allt mycket gjort, alla hästar som skulle ridas reds, Goose och Spirit blev även av med lite vinterpäls och fick sedan träna för Helena på kvällen. De var faktiskt mycket fina båda två!!

Jag ska strax åka upp med Hijo till Ultuna, ingen rast inge ro här...



Vill ha bra besked om Me Hijo idag!


Present!

Jag fick ett schabrak av en inackordering idag! Superfint i brunt, som är lite av min tävlingsfärg. Som John Hickey kommenterade på ryttargalan - Du brukar ju rida i brun kavaj... (haha, vem kommer ihåg sådant liksom, vilken färg någon annan har på sin tävlingskavaj?). Hur som helst, brunt med beige kant, finfint! Vad glad man kan bli för en oväntad present, tack Cecilia!


Framförallt Lina kommer att bli kanonfin i det som är nummer två på bilden!


To fly

I came to win, to fight, to conquer, to thrive
I came to win, to survive, to prosper, to rise
to fly, to fly

Nicki Minaj och Rihannas nya låt är fantastiskt bra! Min räddning en kväll som denna när humöret för övrigt inte är på topp... Ibland spelar det liksom ingen roll hur mycket man försöker och vill, saker och ting verkar tydligen inte vilja gå ens väg i alla fall. Mina saker verkar i alla fall inte vilja gå på mina vägar...



Hoppträning hela dagen..

Det är bara att tagga för en heldag i stallet... Sex hästar ska hopptränas och en hoppträning ska hållas! Junior, Fabio, Lina, Spirit, Goose och Fiston är de som ska få hoppa lite. Ser mest fram emot Junior, shit vad han hoppar nu!! Lina kommer att få konkurrens i år (om JR kan hålla sig i skinnet på tävlingsbanan också, vill säga...). Han lyfter så sjukt lätt från backen och visar riktigt bra teknik min lilla Stakkato-häst <3



CliffB

Cliff Barnes igår. Jenny, Eva, Mia och jag! Ida och Ylle joinade våran väldigt trevliga champagnemiddag men följde tyvärr inte med ut sedan.... På Cliffan blev det som vanligt mycket Carola och Lena PH haha jag går verkligen igång på det ;)

Nu blir det lite chill hos Ida, ska se Eclipse (igen...) och Ida ska bjuda mig på GI-Pizza. Inte dåligt!



Haha vilken kass bild. Men bättre än ingenting kanske?


Kul 75-årsfest!

Haha vad kul det var igår!! Mina kusiner är ju inte riktigt som andra, går liksom inte att ha tråkigt när man är med dem... Och våran äldre generation är inte speciellt torra de heller. Det blev lyckat om än ganska sent, typ tredje kvällen i rad som jag går och lägger mig för sent (..och går upp för tidigt). Men men sova kan man ju göra när man blir gammal!


Ett skönt gäng helt enkelt!
...Och vad snygg Erik hade blivit!


Kul 75-årsfest!

Haha vad kul det var igår!! Mina kusiner är ju inte riktigt som andra, går liksom inte att ha tråkigt när man är med dem... Och våran äldre generation är inte speciellt torra de heller. Det blev lyckat om än ganska sent, typ tredje kvällen i rad som jag går och lägger mig för sent (..och går upp för tidigt). Men men sova kan man ju göra när man blir gammal!


Ett skönt gäng helt enkelt!
...Och vad snygg Erik hade blivit!


FARMOR 75 ÅR

Jag har 6 hästar på min lista idag (puh..).
Måste skynda mig lite, Farmor fyller år och ska firas ikväll!!


GRATTIS FARMOR!


Hijo is back!!

Han är hemma!!!


<3


Bortförklaringar

Jag funderar just nu kring bortförklaringar...

I mitt huvud försöker jag nu hitta bortförklaringar för att slippa plugga, samtidigt försöker jag hitta motivation för att göra det. Det är som en ond och en god sida av mig. Som när Disneyfigurer kan ha en djävul på ena axeln och en ängel på den andra.. Ungefär så känns det faktiskt. När man bortförklarar för sig själv, vilket känns ganska overkill, och svårt att hitta någon vinning i liksom...

Bortförklaringar för andra då..? Jag kan hålla med om att många bortförklaringar kan undvikas med lite vilja. Men ibland kanske man just inte vill, och då kommer såklart en bortförklaring väl till pass. Dock kan jag många gånger tycka att klarspråk känns smidigare, men som sagt, ibland kan en bortförklaring vara guld.

Anna tycker att jag bortförklarar mig nu... Hon tycker att jag ska joina henne och Mattis framför en film men jag "bortförklarar" mig med att jag måste plugga. Vilket jag i och för sig inte gör då jag istället sitter på facebook. Dåligt av mig. Men jag ska plugga, för att jag måste. Snart.

Världens sämsta bortförklaring är en som Anna ibland kan använda. "Jag kan inte, jag måste städa" Haha what? Städa? Alltså städa kan man göra när som helst!! En inlämning som man skjutit upp alldeles för länge kan man faktiskt vara tvungen att göra. Men att städa? No no, det där går inte hem här...

Okej! Nu har jag blogg-bortförklarat mitt skolarbete alldeles för länge, tillbaka till Ulf Wallins Sporten i spalterna. Sluta bortförklara er nu!



OKI BAH! 

My best friends girl...

Jenny var här igår och joinade mig framför en film. Vi såg My best friends girl, en ganska lättsmält Amerikans komedi. Det slog mig att huvudpersonen (Kate Hudson) och hennes roomie är sjukt lika mig och Anna. Haha, lite taskigt mot Anna kanske? Men ändå... mycket är väldigt likt!



Kan det bli bättre nu..?

Vecka 1 år 2011 har inte varit någon hit. Jag hoppas att detta året har valt att börja på sämsta sätt för att sedan bara kunna bli bättre... Och det börjar odrna upp sig nu. Hijo är inte hemma än men läget är stabild och jag hoppas kunna hämta hem honom i början på nästa vecka. Själv har jag också kryat på mig!

Ser alltså ljust ut inför nästa vecka. Imorgon är det träning för Pether också, ska bli jättekul! Eftersom inte Hijo kan följa med på träningen får Spirit ta hans plats istället... Och sedan ska såklart min gullunge med och visa vad han går för. Ska trimma dem ordentligt idag, och sedan ska jag hoppa en inackordering och hålla en träning. Det blir dagens det...




Saknar min me Hijo <3


Lugnt med Lets dance

Fredagkväll. Lugn fredagkväll.

Kollar på Let's dance. Inte för att jag egentligen tycker att det är särskilt roligt, utan mest för att jag vill se Helena Lundbäck... Tror dock att hon får tufft att hålla sig kvar i tävlingen då hon är så pass okänd för allmänheten. Antingen måste hon vara outstanding som dansare eller visa upp en mycket spektakulär personlighet för att hålla sig kvar. Tror jag alltså :)



Det dumma med Helenas dansdebut är att hon har ett sådant sent startnummer,
har personligen redan tröttnat på programmet för länge sedan och hon har inte dansat än...





Hijo på bättringsvägen!

Hijo mår bättre! Det finns ingenting som kan få mig så lättad som det... Jag kanske till och med får hämta hem honom imorgon :)) Hur härligt som helst!!

Tyvärr fick jag feber efter den där helvetesnatten mellan tisdag och onsdag, det var i och för sig inte så konstigt eftersom jag nästan inte sov någonting och att dessutom snöade konstant samtliga av dessa hemska, vakna timmar. Men vad gör man inte. Lite feber är ingenting för Hijos hälsa!

Blir nog frisk till helgen, och kanske Hijo också!! Åååå va bra det känns nu :D




Fina bushäst!


Världens sämsta dygn..

Helvetesnatt... 2011 kunde helt klart ha börjat bättre!

Jag hann bara träna en häst igår för att sedan få ett samtal om att Hijo hade fått ett kolikanfall. Åkte hem med Goose och Spirit och försökte sedan med hjälp av våran veterinär att få bukt på hans kolikbesvär. Dock blev min sjärna inte mycket bättre. Varje timme i natt har jag varit nere och gått med honom... När jag kl. 05.00 imorse kom ner till stallet och han fortfarande var orolig fanns det inga alternativ. Hijo står nu under behandling på SLU.

Jag vet att jag har gjort allt jag kan, men trots det är oron självklart oändligt stor. Det får inte hända någonting med Hijo!! Vi är påväg hem nu, kan ju inte göra mer... Hoppas att de hör av sig med goda nyheter under dagen.

Själv är jag sjuk också, men det känns väldigt betydelselöst i sammanhanget. Tur att jag har min pappa, som hela natten hjälpt mig att gå med Hijo och nu på morgonen körde oss upp till Ultuna. Han är guld värd!






Världens bästa häst och världens bästa pappa!







Årets första träning!

Träning ikväll. Jag är sjuk men skit samma, nu kör vi!
Goose, Spirit och Gancho ska får rasta sig lite...


Moa och Gancho är taggade för en ny säsong! 


Luderjävel... jag?


Anna ringde mig för knappt en halvtimme sedan:


- Luderjävel...!!

- Haha va?

- Kan du hämta mig i Fruängen?

- Nu?

- Aa..

- Oki


Jag hörde på henne att humöret inte var på topp och undvek därför medvetet onödiga frågor... Hämtade roomi i Frunken och fick vid ankomsten reda på att hon åkt fast på tunnelbanan. Aj aj, 1200 kr fattigare.
     Vi kollar just nu på Masjävlar, Anna måste få någonting annat att tänka på, hon är väldigt skör nu. Stackars Kussi!!

Igång igen!

6 hästar ridna idag. Skönt att komma igång igen efter julhelgernas halvlata dagar... Imorgon börjar jag jobba också, nog för att jag har jobbat till och från lite hela julen men nu blir det på riktigt, på heltid. Ganska kul faktiskt, måste få igång mina hopphästar nu. Vill tävla SNART!!



Världens finaste häst <3


Ränne?

Jag gjorde bort mig lite igår. Eller jag gjorde nog bort Anna mer, jag fick även Anna att göra bort sig själv! HAHA va stört det här var...



Vi satt och spelade kort på då Annas mobil ringde. Hon svarade, pratade en liten stund och la sedan ifrån sig mobilen och började spela igen. Jag startade konversationen med:

- Vem var det?

- Renne, en kompis till Aram.. Han heter typ Ränne men jag brukar säga René, Ränne är så fult...

- Haha Ränne, man tänker typ på Ränn... Rännskita?

- Hahaha faktiskt! Jag brukar att försöka undvika att säga hans namn...

- Du säger typ DU, HÖRRU!!?

- Haha aa typ.




Här börjar vi prata om någonting annat varpå Anna får ett sms:

Här satt man och hoppades på att ni skulle prata om nått snuskigt, men det ända man får höra är hur fult mitt namn är..





HAHAHAHAHA, Anna kan du please stänga av mobilen nästa gång!!!!!


Lyckat nyår 2010!

Är jag bakis idag eller vad...?

Men sjukt värt ändå, riktigt kul igår!! Tack Wille :D ..och Jenny, och mitt lag som vann på charader (såå grymma!), killen på ettan, killen på åttan och alla andra inblandade. Nu ser vi fram emot 2011!



Gärdet!



tjiho!



Snöigt på tolvslaget!


yeah!


RSS 2.0