Måste jag jogga för att ha mina nya träningsbyxor?

Igår använde jag träningsbyxorna jag fick i födelsedagspresent av Ida och Moa för första gången. Grymt sköna byxor även om det känns lite överseriöst att ha dem på sig för en 30 minuters promenad.. Men nångång måste jag ju använda dem ;)

Ida frågade mig idag om jag skulle ha med dem till Italien. Jag svarade att de nog skulle få följa med då de är väldigt sköna och skulle vara perfekta att ha när vi kollar på film eftersom de tar mindre plats än mjukisbyxorna. Ida skakade på huvudet och lämnade rummet jag befann mig i.
Jag hoppas hon förstod att jag drev... Eller så gjorde jag inte det, har inte bestämmt mig ännu, men träningsbyxorna ska med i vilket fall som helst!

image169
Jag och Dixi glassar i solen

Kom på att jag ska passa på gratta alla som fyller år på denna bonusdag som det är idag. Passa på att fira ordentligt, dröjer ju tills nästa födelsedag!

Ridkunnig vikarie?

Idag hade vi en tjej här som eventuellt skulle ha jobbat med stallet i mars när jag och Ida åker till Italien. Hon sa att hon var ridkunnig och hade ridit sedan hon var 7 år, vilket skulle innebära 13 år eftersom hon nu var 20 år... Hon skulle provrida en av mina hästar så vi kunde se på ett ungefär vad hon kunde.
Hon ställde sig på pallen som vi har en bit ifrån stallet, satte foten i stigbygeln, tog sats och hoppade upp. Normalt sätt så stannar man vid detta tillfälle i sadeln med ett ben på varje sida, men den här tjejen måste missbedömt det hela och istället för att hamna i sadeln flög hon vidare med huvudet före ner i marken på andra sidan hästen.
Min syster Ida visste inte riktigt vad hon skulle ta vägen vid detta tillfället men svalde artigt det asgarv som var påväg upp i halsen och frågade tjejen om det gick bra. Det hade gått bra med tjejen men min häst undrade vad det var för fel på hans tilltänkta ryttare och återvände därför tillbaka till stallet på egen hand...

Saknaden är stor <3

Idag åkte min älskling. Det var dags för oss att gå skilda vägar, just för stunden känns det fruktansvärt. Kitt är den klokaste häst jag någonsin haft och när det känts som mest tungt har han alltid funnits där och dragit upp mig i från alla mottgångar jag stött på... Jag kommer alltid komma ihåg honom, han har betytt så otroligt mycket för mig, mer än någon annan häst. Kitt har alltid varit och kommer alltid att förbli nummer ett. Jag hoppas verkligen han har hamnat rätt nu och att han inte saknar mig lika mycket som jag saknar honom...
 
Ta väl hand om dig NL Kitt, jag kommer och hälsar på dig snart. I love you!

image168


  

Bytt hår.

Jag har gjort det igen. Att vara rödhårig var kul så länge det varade men nu är man brunett igen. Att vara brunett är lixom hett... Eller vad tycker ni?

image167

Sista skoldagen på ett bra tag...

Idag har jag varit i skolan för sista gången innan Italien, skööönt! Sen svängde jag in på Länna sport påvägen hem, ett par nya sneakers blev det idag, fett schyssta! Sedan var jag inne en sväng på Lyckås för de hade nyöppning och lite bra erbjudanden. Fyra nya ridbyxor köpte jag bla Kingslands jeansmodell, jag längtar tills imorrn när ja får använda dem :D

Just nu sitter jag och lyssnar på Frida feat Headline haha vilken underbar låt det är, man blir sjukt glad bara!

Kotti fick loppor

Sorry att jag varit lite seg på att upptadatera bloggen men jag har verkligen inte haft något roligt att skriva om eftersom jag varit sjuk hela veckan och suttit och stirrat in i väggen i princip varje dag. Det har varit en riktig terrorvecka som äntligen är slut. Jag hoppas att jag har varit sjuk för resten av året i och med detta. Eller kanske till och med för flera år framöver. Hur som helst så är jag nu äntligen helt frisk!

Igår gjorde Kotito en äcklig grej, han dödade en jättestor ekorre, det var elakt av honom, ekorrar som är så fina. Jag tycker han kan hålla sig till möss om han måste ha ihjäl andra djur. Han ångrar nog i efterhand att han tog vilet av ekorren eftersom den lämnade ifrån sig loppor som hoppade över på Kotti istället. Han kliade sig som om han hade fått rävskabb och man kunde se hur lopporna kryllade i pälsen. Det var inte bara det att han först fick lida av ekorrloppor som bet honom, sedan blev han dessutom badad, vilket han inte uppskattar så värst mycket. Hundlusschampo dränkte Ida honom med och sedan sprejade hon hela katten med antilusspray för hundar. Detta hjälpte och lopporna tackade tillslut för sig. Jag hoppas han tänker efter innan han tar en ekorre nästa gång.

image166

Medicin, skorpan och lillebror.

I natt var min 5e natt med feber så imorse var jag och hälsade på hos husläkarn i Tungelsta som kom fram till att jag har en rejäl virusinfektion. Virus går det tydligen inte att få bort med hjälp av medicin utan det måste ge sig självt. Jag fick iallafall världens enligt Dr. T. Moberg bästa hostmedecin. Enligt honom är detta medicinen som alla vill ha. Haha vilken lyckost man är... 

Jag kom på en sak igår, det är samma person som spelar Skorpan i Bröderna Lejonhjärta och Lillebror i Karlsson på taket. Det är sådana här upptäckter man gör när man har legat inne i 4 dagar. 

image164


 

Min födelsedag!

Det här har nog varit den värsta födelsedagen hittills. Efter tre dyngt men 40 graders feber stannade temperaturen idag på 38,9. Det tackar jag för dagen till ära.

Jag vill iaf tacka min familj som gjort det bästa av situationen och den zombie jag liknar för tillfället. Tack också alla andra som grattat, det är uppskattat :)

krya på mig.

Idag är det synd om mig. Jag har åkt på influensan som Moa fått drass med sen i tisdags... Helvete! Jag har hög feber och ont överallt. Denna kväll skulle ju blivit en party party kväll men plötsligt förvandlades den till ytterligare en kväll framför Lets Dance, lite sorgligt är det men bara jag blir frisk så gör jag vad som helst. Önska mig lycka till.


Moa är sjuk och Ida är allmänt pratig.

Idag är jag och mina systrar hemma. Moa vaknade med 40 graders feber. Okej om man får 40 graders feber på kvällen men fatta att vakna med det, snacka om att hon måste känna sig risig... Som den omtänksamma syster jag är bestämde jag mig därför att baka vaniljbullar för det älskar Moa!

Ida springer ut och in från köket säkert tio gånger och frågar vad exakt det är jag bakar. Jag vägrar att svara eftersom om hon väl har börjat så förvandlas första frågan till en fråga med 100 följdfrågor. Jag nämner bara kort och gott att jag gör en egen sats till henne (då hon är glutenallergiker). Hon blir nöjd över det och sätter sig på andra sinan bordet och tittar på:

- Vad är det egentligen du gör?

- Du får seee!

- Du kanske borde bli bagare! Men det kanske iofs inte är så bra för figuren....

- Jag ska bli Journalist...

- Men då får du kalla dig något annat, bagare låter tråkigt.. Kanske dessertdesigner!
(Utan att jag hinner svara, tar ida en näve deg och går...) 

vilken härlig dag...

Senaste dagarna har jag haft en väldans tentaångest vilket resulterat i dålig upptatering av bloggen. NU är tentan äntligen avklarad och jag kan gläderligen återgå till mitt vanliga liv. Det tackar jag för. Ska bege mig ut i naturen, strålande väder utanför fönstret! Vilken hääärlig dag.... 

 

Lastbilsproblem.

Igår åkte hela familjen Fredriksson iväg på tävling. Fem familjemedlemmar, en hund och fem stycket atletiska hopphästar.
Eftersom Moa skulle starta första klassen blev det till att gå upp i ottan, rättare sagt klockan 06.00. 07.00 skulle lastbilen lämna gården var det sagt. Något sena blev vi (ligger antagligen i släkten det där med tidsoptimism) men vi hann ändå fram någorlunda i tid.
Hela dagen vistades vi på Södertälje ridklubb utan någon vidare framgång. Jag fick till en bra runda då jag kom 5:a av 118 stycken men det var det bästa jag kunde åstadkomma under gårdagen.
När tre klasser var genomförda var det dags att lasta på hästarna på bilen och åka hemmåt. Klockan var halv 6 och det hade blivit mörkt ute då paniken går lös, bilen startar vägrar att starta! En efter en lämnar tävlingsryttarna anläggningen och där vi står kvar mitt på planen och ser hur alla snabbt beger sig hemmåt...
Vi fick låna startkablar och ett ett bärbart batteri, men ingenting gick. Vi snackar om en lastbil som är 12 meter lång och 4 meter hög, jag vill inte ens fundera på vad den väger, vet ju att bara hästarna som står i den väger 3 ton tillsammans... Jag menar det går ju inte direkt att bogsera bort bilen. Vid det här tillfället blev till och med min pappa lite orolig, och det händer inte ofta.
Jag, Moa och Ida gick upp till cafeterian eftersom vi frös i våra tunna, vita tävlingsbyxor. Personalen som höll på att städa av det sista var snälla och bjöd oss på bullar som hade blivit över efter dagen försäljning. Vi åt bullarna, lyssnade på musik och tog fula kort på varandra. 
Efter ett tag tröttnade vi på det och gick ut på lastbilsparkeringen igen. Tillslut kom vägassistans och tog fram de starkaste de hade. Yttligare en halvtimme gick innan de tillslut fick fart på motorn. Vi fick efter ett par timmar äntligen åka hem!  


Jag vann förövrigt en väska som min primadonna Marie Picasso blev förtjust i...


Första omgången.

Alltså det här med melodifestival... I like it men idag blev det bara pinsamt. Finner inga ord, skäms bara rent allmänt. Det enda som var värt att se i kvällens program var Björn Gustavsson, vilken skön grabb det är!



Har fått tag på en bild från insparken. Jag och Hanaa kör ;)

image161


Tävlingsdag

Det hade ju varit grymt med fest igår men eftersom jag ska tävla idag fick det bli lugna gatan framför Lets Dance. Haha vilken pensionärsångest.. Det känns lite sådär att erkänna det men jag tycker programmet är helt okej. Karl-Petter är ju bara för skön, visst han är ingen hejare på att dansa men jag hejar på honom ändå!
Nu är det dags att kila iväg om jag ska hinna. Hej hopp!

image160
Bitcho!

is it you

I'm looking for a lover not a friend. Somebody who can be there when I need someone to talk to. I'm looking for someone who won't pretend. Somebody not afraid to say the way they feel about you. And I'm looking for someone who understands how I feel. Someone who can keep me real and who knows always. Baby I like to have you in my way. And I'm looking for someone who takes me there, wants to share, shows he cares. Thinking on the one that I've been waiting for...

Is it you?

Moa har en snedvriden uppfattning om hur lite pengar man har om man är fattig.

Moa - Ida har blivit helt besatt av Gossip girl.

Jag - Mm men jag tycker inte Gossip girl verkar lika bra som OC och OTH.

Moa - Det är mycket bättre än OTH.

Jag - Jag förstår inte vad du har emot OTH.

Moa - Dom är så fattiga där, det är inge kul...


Mickans nya jobb - en utmaning.

Min vän Mickan har nyligen bytt jobb. Från att vara den säkert framgångsrikaste telefonförsäljaren på Virtel genom tiderna har hon nu sadlat om och börjat jobba med utvecklingsstörda barn. Nu är dom kanske inte helt utvecklingsstörda men jag kommer inte ihåg vad sjukdomen heter som dem har. Mickan har säkert sagt det till mig tio gånger men vissa saker fastnar lixom inte i min hjärna... Hur som helst så trivs hon bra på det nya jobbet men häromdagen fick jag ett sms från fröken, som vid det tillfället var en aning skör:
 
Jag somna i badet när jag kom hem, livsfarligt. Men jag är helt slut efter att ha jobbat med barnen. Den ena spottar på mig och kallar mig snopp hela dagarna och den andra knuffar mig...


Anna sofie och jag

Igår var jag med Anna på kvällen. Det var som vanligt väldigt trevligt med god mat och massa skitsnack. En pinsam grej var att anna råkade ha ut sitt vattenglas över bordet och på deras fönsterbänk som var bredvid, ibland är hon lite väl hetsig, skärpning på dimage158en fronten. 








Vi hälsade på hos sofie också, det känns som det var år sen jag träffade henne sist. Hon har fått en jättesöt son :)










Idag är jag ledig vilket känns grymt skönt. Det blir många timmars träning då jag kommit efter lite i veckan och har tävling till helgen :)

Sega dagen efter insparken.

Det känns grymt att jag går på JMK. Verkar vara jättesofta männiksor som går där. Det var skitkul på festen igår och blir antagligen nästan lika roligt idag när alla ska på en tretimmars föresläsning. Haha roligt att se vilka som ens orkat pallra sig upp :) Jag själv har varit uppe sen klockan åtta, ridit en häst, ätit brunch och fixat mig så förhoppningsvis ser jag inte allt för sliten ut, trots att jag är sjukt trött... Nu ska jag dra mig mot tåget. Tjingeling!


JMK-fest

Ikväll är det insparksfest för oss journalistvetare och även för media och kommunikationsvetarna. Kommer nog bli grymt! H62 - det är där det händer!

Eftersom ja kommer missa Gossip girl ikväll är det bäst att jag kollar på avsnitt två redan nu :)

V08J1

Idag fick jag reda på att en tjej i min klass är tillsammans med robinson-robban haha vilket scoop lixom :P Det var dagens... Imorrn är det fettisdagen och Madde lovade att ta med semlor till oss, mmm :)


En sorglig historia.

I ett förhållande kan man ha en överenskommelse där det är okej att ligga med en annan redan förutbestämd person. Risken att man hamnar i en situation där det blir möjligt måste vara väldigt väldigt liten för att accepteras i det här spelet. En specifik kille (och antagligen många andra) hade valt den enligt honom sexigaste kvinnan i världen. Detta var några år sedan och nu ville han inget annat än att byta. Mannen ifråga hade för några år sedan valt Britney Spears.

Personligen älskar jag Britney eller åtminstone hennes musik. Det som händer med den människan är hemskt, jag tycker så otroligt synd om henne. Att tänka sig in i hennes situation där man har allt och samtidigt ingenting. Förskräckligt. Jag hoppas att någon kan hjälpa henne för det känns som bägaren snart rinner över på riktigt.





Är det någon som idag känner igen den här otroligt snygga och talangfulla popprinsessan?







 

Tävling imorrn :)

Jag äääälskar verkligen att tävla och nu är det dags igen. Grymt skönt att säsongen äntligen drar igång! Så imorrn blir det till att hasa sig upp i ottan och rulla iväg med två unghästar och en pappa (eller coach som han nog gärna skulle kalla sig) i lastbilen, häääärligt!

image154

Moa har fler talanger.

Nu är jag precis hemkommen från skolan, shit vad kallt det är ute! Just nu gör jag inget vidare vettigt, sitter bara och väntar på att Moa ska komma med bussen så jag kan hämta henne eftersom hon inte orkar gå från busshållplatsen. Idag förstår jag henne faktist, mysfaktorn utomhus är inte den högsta för tillfället.
Jag har ju berättat om Moa och hennes talanger tidigare i bloggen. Jag glömde nämna en grej då, hon kan nämligen få väldigt lång hals, haha vilken grej ;) Hon har inte de spärrarna som normala människor har, verkar det som. Bra för henne när hon var lite yngre och det var på gränsen att hon fick åka berg och dalbana, då var bara att släppa ut halsen en aning och varsågod stig på... 
Kanske borde satsa på talang 2008...





RSS 2.0