Nu åker vi väster ut.




Det här är en sång om ingenting...

Jag sitter och irriterar mig på tvn som står på i bakgrunden. De pratas på ett språk som för mig är helt oförståligt, en gissning är att det kan vara spanska eller möjligtvis italienska. Jag orkar bara inte kliva ur min stora fotölj och stänga av, jag kommer ju om bara några minuter resa mig i alla fall eftersom jag måste fortsätta packa, skulle ju kunna stänga av tvn då, eller åtminstone byta kanal.
Imorgon åker ju jag och Ida till Hammarö, det ska bli väldigt roligt! Känns dock som om jag nyss kom hem. Först var det Falsterbo - hemma några dagar - Halmstad - hemma några dagar - och nu bär det av mot Hammarö. Ska tilläggas att jag absolut inte klagar, har hittills varit en superrolig semester, helt klart en av de bättre och jag har ju över en månads ledighet kvar så det ser absolut ljust ut ;) Äääälskar verkligen att plugga, sommarn blir så lång då!

till de ensamma

Igår var jag ensam hemma, helt ensam, till och med utan Ida... De enda som gjorde mig sällskap var min hund och mina två katter, varav den ena hade gömt sig. Jag brukar aldrig ha några problem med att vara själv, snarare att jag brukar tycka om det, lite lugn och ro för en gång skull. Men igår var det inte så, jag kände mig precis lika ensam som jag var. Jag är ensam nu också men jag känner mig inte ensam och det blir en viss skillnad då. Många människor känner sig säkert sådär ensamma väldigt ofta, jag tycker synd om dem för ofrivillig ensamhet kan inte vara kul. 

Mitt hjärta gick med tunga steg, nerför gatan till vårt hus och jag minns när vi flyttade in där,det var 1987 och hur som helst så, jag stod där en bra stund medan molnen drog förbi och från ett öppet fönster hördes en melodi...



En sång för alla dom som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med. Denna sången är till dom.







 

Kör.

Jag tror att de sista ifrån halmstadgänget är påväg hem nu, så snart kommer jag förhoppningsvis få lite fler bilder. Var ju flitig med kameran första dagen men sedan laddade den ur och stannade för det mesta kvar hemma i bunkern.

Mickan har skickat säkert 15 sms inom loppet av 20 minuter nu. Hon började med att hälsa från idol-sebastian, som jag inte ens visste att hon hade träffat... Hon skrev även att hon trodde att han var kär i mig och att jag borde köra. Jag svarade tillbaka och påminnde henne om det faktum att hon tycker att jag ska köra på verkligen alla. Hon kontrade med att sebastian är söt, vilket inte gjorde saken bättre då hon samtidigt erkände att hon försöker få ihop mig med fula killar. Haha skör tjej! 


oklart

Jag har slagit något typ av personligt rekord genom att inte vakna före 13.45 idag. Normalt sätt är jag en morgonmänniska som inte tvekar på att kliva ur sängen tidigt men jag antar att nattens långa sömn var välbehövlig. En komisk grej var att Tessan ringde mig kanske 15 minuter efter mitt uppvaknande och jag insåg då att jag inte kunde prata, rösten fanns inte där, det enda som kom ur min mun var en slags gnisligt rosslig ton med inslag av tonhöjningar blandat med sänkningar om vartannat helt orytmiskt. Jag är i och för sig förvånad över att rösten inte har gett vika tidigare då jag ofta får en väldigt vinglig stämma efter intag av alkohol.
Just det, det här med alkoholen och den ohälsosamma levnadsstil som min kropp och själ har fått gå igenom de senaste dagarna har bidragit till en viktnedgång med två kilo på fyra dagar... Hur kan det komma sig? Ät vad du vill, vilken tid på dygnet som helst och framförallt drick så mycket så att du känner dig full dygnet runt, gå ner tre kilo i veckan!


Halmstad 08

Grymma dagar i Halmstad måste jag säga.
Många nya människor som jag kom att tycka mycket bra om! 



 


Mmm Patrics Hill...


Hoes over broes


Bag in da box

Är alldeles för trött för ett längre referat, more is coming up. Godnatt.

Halmstad here we come!


Imorgon klockan åtta styr vi fyra kosan mot västkusten!



Mamma Mia

Dagens ljusa timmar har gått åt till en och samma sak, provridning av hästar samt träning av mina egna. Med andra ord har jag ridit tre av mina egna plus provridit två andra. Den ena hästen jag provade var riktigt fin och den andra var lika tråkig som den andra var fin, riktigt tråkig.
Igår gjorde jag desto mer då jag både hann chilla med Anna i staden och äta middag och gå på bio med mina föräldrar och min yngsta syster. Vi såg Mamma Mia, den var en aningens töntig men det passar ju mig så i det stora hela måste jag säga att den var riktigt bra! ABBA-musiken är helt grym på det sättet att den fortfarande håller, hur många låtar kan stå pall i över 30 års tid? Troligtvis inte så många.



Anna!


Mamma, Moa, Pappa!


Mamma Mia!

Hermione in action



kvällsfördriv.

God mat i goda vänners lag, trevlig kväll med andra ord.


















Oväder påväg.

Jag skrattade lite åt Tessan nyss när hon ringde och berättade att regnet stod som spön i backen över Gullmars. Här hemma var det nämligen blå himmel och stråland sol. Det var 20 minuter innan jag pallrade mig upp ur fotöljen, kopplande Dixi och såg det här:



Kan ju säga det att promenaden blev lite kortare än vanligt idag...

SATC-kväll

Sitter hemma och är fortfarande deppig över att inte befinna mig i Falsterbo eftersom jag och Ida har fått flera sms och samtal därifrån nu på eftermiddagen, förfester, fester bla bla... Vi ska trösta oss med naturgodis och sex and the city nu. Bye


Ida körde mig till Farsta idag så att jag kunde hämta min älskade kamera som äntligen är klar! Blev bemött av en riktigt charmig kille på Expert haha det vare kul.

Back to reality

Igår kom vi hem 02.30, stackar Mione som först fick hoppa den största banan hon någonsin tagit sig över och sedan stå på lastbilen i 9 timmar för att komma hem halv tre på natten.
Jag funderade en del på Falsterbo igår på resan hem, den första funderingen gick i banorna "vad är en bal på slottet", jag försökte helt enkelt se fördelarna med att lämna årets största hästfest alldeles för tidigt. Naturligtvis gick det inte så bra då jag inte kan manipulera min vilja på det sättet, jag vet ju att jag vill vill vill vara där!
Men men det är som det är och för att kompensera denna sorg så gick den andra funderingen ut på att redan nu börja längta efter nästa års tävlingar. Det blir till att träna ännu hårdare för att kunna rida finalen nästa år ;) Förhoppningsvis kan jag kvala in med Me Hijo då också, han har ju ännu lättare för sig och är förhoppningsvis lite mer färdig för uppgiften nästa sommar! 

Jo, det går faktist ganska bra att lämna det träliga bakom sig och se framåt... För nästa år, då kommer vi tillbaka!


Chelsea
 

Bye FHS

Nu är jag påväg hem från Sveriges södra udde. Det har vart riktigt kul och jag är lätt irriterad över att jag inte kunde stanna längre. Tävlingarna gick både bra och mindre bra. Första dagen chockade jag mig själv genom att gå nolla, otroligt roligt att Hermione hoppade så bra! Det tråkiga var att hon idag hoppade nästan lika bra, men några centimeter för lågt alldeles för många gånger. Min gissning är att orken inte riktigt räckte till, tråkigt men sant. Detta betydde att jag inte var i närheten av att få rida final och vi var tvugna att lämna Falsterbo redan idag :(
Jag hade verkligen velat varit kvar och festat med alla sköna männiksor men av olika anledningar så blev det inte så. Ser istället fram emot nästa vecka då jag åker till Halmstad med Micki, Vera, Marlene och alla andra!

Scandinavien opens första dag.

Söndag morgon och drygt en timme tills Scandinavien open 2008 drar igång. Jag har varit vaken sedan kvart i 6 och sitter nu och äter frukost och lyssnar på Keith Urban för att lunga mina sinnen för ett ögonblick. Hermione är lite spändare än hon brukar vara, gjorde några små skutt under våran morgonpromenad för en timme sedan, men jag hoppas att hon kan lugna sig tills min start. Jag inte några som helst krav på henne att hon måste hoppa felfritt eftersom det här är en stor grej även för mig, men det är klart att det skulle vara kul och absolut någonting att sträva efter.
Ne, nu ska jag försöka ladda upp en liten stund innan det är dags att gå bort till banan. Önska mig lycka till! Bye 

Dagen innan.

Jag har packat och fixat i stallet precis hela dagen för imorgon så bär det av!

Spännande, nervöst och fantastiskt roligt!



Girlygirl!

Haircut.

Jag har tänkt att gå till frisören under en längre tid men har aldrig kommit till skott, annat har prioriterats helt enkelt. Patricia lovade ju att klippa mig, men inte heller det har blivit av. Och till råga på allt pratade jag med Tessi idag och hon berättade naturligtvis att hon varit hos just frissan. Som vanligt påstår hon att håret numera är sjuuukt kort, vilket det oftast aldrig är, jag ser knappt skillnad ärligt talat.
Och där stod jag mitt i allt och såg ut som rena rama trolltackan i håret. Det var slitet, blekt, tråkigt and you name it. Så det blev helt enkelt till att plocka fram frisörkittet och ta saken i egna händer! Topparna fixades till, håret fick en ny mörkare färg och en lugg som inte går att missta som ett "jag-har-gjort-det-själv-ingrepp". MEN som jag brukar säga, alla förändringar är bra när det inte kan bli värre.




Jag hittade inte den riktiga saxen så jag fick ta plåsterklipparsaxen istället...

Life is life is life is good.

Vissa dagar har man det bra, idag har det varit en sådan dag.


Min lunch som jag åt innan jag somnade i solstolen...

Brokeback Mountain

I det filmmaraton som ägt rum hemma hos oss den senaste veckan, sågs idag en ny, tidigare osedd film.... Brokeback Mountain. Jag ryser till lite av bara namnet, nog för att jag är en känslig typ men den här filmen griper liksom tag i en.

Historien om två unga män som träffas sommaren 1963 och om det oväntade och de livslånga band de knyter. De
komplikation, den lycka och den tragedi de möter på vägen, utgör ett starkt bevis för kärlekens styrka och uthållighet.




Snart smäller det i FALSTERBO!

Bara en arbetsvecka kvar nu, sedan smäller det. Storslagna Falsterboveckan, som inte är någon annan vecka lik, en fantastisk blandning av ridsport på högsta nivå och fester som verkligen är top notch, loooove strandbaden!!

Det är så otroligt kul när en sådan här stor ridsportshändelse äger rum eftersom man annars väldigt sällan träffar sina ryttarvänner annat än på tävling, och då är situationen är ofta lite för seriös. Under Falsterbo kan alla verkligen släppa loss, och tro mig, det gör folk. SÅÅ JÄÄKLA KUUL!!!

Det finns bara ett krux kvar att lösa. Jag ska ju rida Mione måndag och tisdag OCH efter det måste vi flytta bilen om jag inte kvalar till final, vilket för mig känns som en omöjlighet då sveriges 200 bästa 5åringar är på plats och bara 5% går till final. Men som Gunde brukar säga, ingenting är omöjligt, bara olika svårt. Jag skulle säga att situationen är ganska jättesvår för en rockie som mig....  Tillbaka till det vesentliga, flyttar vi bilen så har jag ingenstans att bo, fuck.




Ett kollage från 2006 när jag var där senast.

Stackars Ods.




Odo blev sparkad idag, det såg inte alltför skönt ut. Hijo överdrev nog en smula då smällen spetsades med ett sår. Man ser till och med märken från hoven, stackars Odo!

Grillning hos Vera.

Just nu är jag fruktansvärt trött. Det blev ganska sent igår och så har jag jobbat idag, fick som tur var hjälp med utsläppet så lite sovmorgon blev det. Vaknade dock av mig själv 07.20, vilken gammal tant man är som inte kan sova på mornarna...
Hur som helst, väldigt trevligt igår men grillning, tävlingslekar (mitt lag vann ;)), musik och trevliga människor! Vi sprang även in en sväng till Veras granne och sjöng kareoke med dem haha.



Folk och en del alkohol.


Rosa laget som vann! :D


Ingen märkte att det blev det mörkt.


Träffade David i väntan på de sista tåget, det visade sig att han var bäst i Sverige på brottning, där ser man...


Jag var minst sagt lite suddig på vägen hem, men glad ändå!


Varm dag!

Satan vad varmt det har varit idag! Jobbade non stop från 7-13 men efter det drog jag och sistas ner till bryggad och badade, välbehövligt kan jag ju säga...



Valpi blev blöt :)

Nu ska jag ner och ta in hästarna, för att sedan stressa iväg till Piggis. Grillfest i Spånga står på schemat ikväll och klädångesten är som vanligt ett faktum. En grej som jag har kommit fram till är att allt förutom klänning går bort en sådan här dag. Frågan är bara vilken klänning det blir...

BYE

Italienskt på söder.

Jag har precis kommit hem efter att ha chillat på söder med Tessi och Patte. Tessi började med att förklara för kyparen, som var engelsk-språkigt att vi var träd då Patte skulle dyka upp en halvtimme sent. Jag vet inte om ni förstår vad hon menade, eller vad jag menar nu, men sjukt kul var det i alla fall ;) väldigt mysigt också eftersom solen valde att titta fram mot den italienska resturangens uteservering där vi satt...
 


Utsikt från Tessans kök, jag kunde inte gå närmare eftersom hon tappat glas på golvet och inte tagit upp det (fråga mig inte varför för jag vet inte...).


Matförrådet hos miss Sjöblom är en anings enformigt, så vi valde därför att gå ut och äta. Te och Start känns inte som någon höjdare trots en mängd olika smaker att välja mellan....


Hann med att kolla lite i affärer innan vi gick till resturangen.


en nöjd vän...


...och så jag själv, hej hej.

Weddingcrasher

Sitter just nu i min stora duvblåa skinnfotölj med datan framför mig och TVn inom räckhåll. Tjyvtittar lite på Allsången och observerar precis att Eva Dahlgren är längre än Peter Jöback trots att han har höga klackar på skorna och hon inte...
Ska snart se ännu en film med mina systrar, mysigt och lagom ansträngande efter en 10timmars arbetsdag.


Söta (och begåvade HAHA) lillsis och halva jag själv!

RSS 2.0