Dagen innan.

Jag och Moa har shoppat idag. Hon köpte en del kläder och andra utseendeväckande saker medans jag lekte gammal och köpte mig en ny resväska, en väldigt snygg en...
Stannade även på ica maxi på hemvägen och köpte lite filmer och glass eftersom vi skulle ha filmkväll, vilken vi nyligen avslutat. The Holiday blev filmen denna afton, har aldrig sett den förut men eftersom Tessi älskar den kände jag att det var en film som jag inte ville gå miste om.
Filmen var absolut bra men man fick helt klart en funderare på varför man är singel egentligen....? Svårt för er att veta när inte ens jag själv vet svaret (inte för att jag vill överskatta mig själv men ni kanske förstår hur jag tänker...? hm.)
Hur som helst, mysig film med en otroligt snygg Jude Law i huvudrollen ;)
Imorgon börjar jag för övrigt på mitt sommarjobb, elva dagar i sträck ska jag kämpa på för att sedan resa iväg till glassiga Falsterbo, skönt att ha någonting roligt att se fram emot, känns som om dessa ynka elva dagar kommer att springa förbi mig. God natt!


Nya resväskan som ska få äran att hålla ordning på mina grejer hela vägen till Hong kong om en dryg månad!

Sundsvall

NU är jag hemma efter 4 dagars vistelse i Norrland. Jag och Ida besökte Sundsvall (som för övrigt ligger i mitten av vårat avlånga land, konstigt...) för att tävla med två hästar var, pappa var såklart också med. Han kallar sig för övrigt för en "allt i allo" trots att han inte alls är det, han är chaufför eftersom vi inte har C-körkort men thats it. Han gör ingenting med hästarna, mockar inte, broddar inte, fodrar inte eller någonting. Han sover alltid längst på mornarna, lagar inte mat och diskar sällan. MEN jag skulle aldrig kräva någonting sådant av honom, jag tycker att han är grym som åker med och stöttar oss, det räcker för mig :)

En jobbig grej under helgen var att det regnade i lördags förmiddag när jag red. Jag hade en regnjacka på mig men till och med den regnade igenom och i fickan låg min mobil som då tack vare regnet sa upp sig. Så nu har jag ingen mobil vilket känns drygt.  

Men trots lite regn under lördagen har det varit en rolig helg, hästarna har skött sig kanon och ryttarfesten i fredags var grym, jättegod mat och bra underhållning! En annan bra grej var att de hade ett vip-tält med massa goda grejer och dricka som de bjöd på, tackar vi för. Banorna var jättefina och människorna trevliga och hjälpsamma. Säger som de gjorde i första shownummret: We love Sundsvall. Jag kommer garanterat hänga där även nästa sommar :)

Samtal från polisen.

Det ringde nyss på min mobil. Nummret varifrån samtalet kom var ett dolt nummer, men jag svarade ändå, modigt av (annars fega) mig. Rösten på andra sidan uppgav sig vara från polisen. Den tuffa sidan av mig förvandlades hastigt till en mycket mer instabil, som om hundra tankar susade genom hjärnan samtidigt, vad har jag gjort? vad har hänt? vem har det hänt? osv. Jag är förhoppningsvis inte skyldig till någon kriminell handling som skulle leda till samtal från en polisstation sent en vardagkväll, men förstå om man skulle bli oskyldigt anklagad eller ännu värre, dömd...
Men det var ingen fara den här gången, polismannen ville egentligen ha tag på min pappa eftersom vi fick en bil stulen i förra veckan. Det är i och försig lite läskigt eftersom man inbillar sig att det är tryggt att bo på landet, men icke.

träningshets.

Seriös är vad jag har varit, raska powerwalks som varar i över 60 minuter utan nerdragning på tempo en endaste gång, väldigt hurtigt. Naturligtvis sker detta utomhus, då det aldrig skulle falla mig in att utföra träningen på ett motionsband.
Det finns dock en hake, det här med ihålligheten. När jag nu erkänner att träningsformen endast pågått i två dagar inklusive dagens motionsrunda framställs jag inte längre som lika hurtig. Om jag däremot konsekvent skulle hålla i detta de två kommande månaderna skulle det vara en annan femma. Ibland kan jag känna mig som en rökare som tycker sig vara sjukt duktigt efter att ha hållt sig rökfri i två dygn, "wow"!
Och trots att riskerna är ohyggligt stora att denna hurtighet inte håller i sig särskilt länge så ger jag mig gladerligen ut i motionsspåret iklädd designade träningsbyxor, sporttopp, keps och nyinköpta träningsskor av bästa modell. Det är ju helt klart bättre att träna ibland än att inte träna alls :)   


Rysslands briljans.

Söndag idag, men känns absolut som en vardag, kan inte bestämma mig för vilken, kanske måndag eller tisdag?
Igår var det i alla fall fotboll på TV, igen. En otroligt bra match, enligt mig den bästa hittils i turneringen. Ryssarna fortsatte att briljera på plan och såhär i efterhand känns det som om Sverige kanske inte gjorde en alltför dålig match i onsdags trots allt... Jag har bara så svårt att förstå hur Ryssland helt plötsligt kunnat blivit så sjukt bra?! Även om jag normalt sätt skulle hejat på Holland igår så kunde jag inte låta bli att hålla på Hiddinks fantastiska trupp, i sportsammanhang ska de bästa vinna. Och Ryssland, de var överlägset bäst!


A hell of a coach!


Arshavin - En fantastisk spelare.

midsommar.




Jag tillsammans med årets midsommarstång.






Ekeby <3

Imorgon bär det av till landet, och då menar jag inte Öland utan det riktiga landet! Landet som är så mycket land som det kan bli. I Sörmlands mulliga skogar, utan några bilar eller människor i sikte, bara kvittrande fåglar och natur vart man än vänder sig. Små sjöar lite varstans, barr och lövskogar som går in i varandra och varvas med bergshällar med sådan där vit mossa på. Mils långa grusvägar och förvuxna ängar fulla med blommor av olika sorter. Naturligtvis är de få hus som finns röda med vita knytar och byggda i trä. Det är på landet som jag har vistats mina säkert 12 - 13 första sommrar och jag har över hundra roliga minnen därifrån som jag kommer att bära med mig resten av livet. En underbar plats som jag tyvärr inte hinner besöka så ofta, men imorgon bär det av till mitt föredetta sommarparadis, härligt!


ny grej i dammig studentmössa.

Dagens städning gick lite längre än vanligt, jag har nämligen dammat. Haha visste knappt att det fanns någonting som hette så men när min kära mor fick halvt panik på mig eftersom jag aldrig gjort det så var jag helt enkelt tvungen att testa. Inge vidare kul men antagligen ett nödvändigt ont. När jag lyfte ner studentmössan från studenthyllan som jag har, kunde jag inte låta bli att läsa i den, ooh goda nostalgi.
Hör och häpna så hittade jag en grej som jag aldrig sett förut!! Med guldpenna står det döljt i ramen: Jag älskar dig och sedan undertecknar med ett namn, ett namn som jag mycket väl känner till men inte vågar skriva ut här ifall att det skulle ligga någon typ av ärlighet bakom. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det här, kanske synd att jag inte märkt det tidigare?


Grattis Ida!


Ida är fortfarande tonåring.

Imorgon fyller IDA jämt, tjugo hela år har fröken blivit. Betyder att vi har varit bill och bull i lika många år, sjukt länge... Hon är dock lite besviken då gästerna kommer att lysa med sin frånvaro, jag menar vad är en tjugoårsdag jämfört med den livsavgörande fotbollsmatchen Sverige mot Ryssland? HAHA.
Lite taskigt är det men jag sviker i alla fall inte (kan ju låsa in mig och smygkolla på mitt rum i värsta fall). Både Farmor och Mormor kommer ju, låter som om det kan bli riktigt bra röjj...



Sisters.


 

Grow up.

Dagens diskussion vid middagsbordet har för en gång skull inte handlat om hästar... Jag och min kära familj har nämligen diskuterat en eventuell utflyttning av mig och Ida. Kanske är vi tillräckligt stora för att stå på egna ben(?). Eller i alla fall så borde jag vara det, med min tjugotvå år är jag faktist två år äldre än min tjugoåriga syster, enkel matematik.
Jag är grymt sugen på att skrapa åt mig några vuxenpoäng då jag antagligen ligger efter övriga i min åldersgrupp. Men jag var faktist tidig med att skrapa åt mig de första poängen då jag tog körkort före nästan alla andra och flyttade hemmifrån vid nitton års ålder (för att sedan flytta hem åtta månader senare, men det är en annan femma).
Hur som helst så har det kommit upp på tal, men hur det slutar får framtiden utvisa.



Kanske blir jag vuxen någon gång i framtiden...

pramqueen.


En balbild på min syster och hennes föredetta klass.

Moa är näst längst till vänster, lätt snyggast i klassen och med den absolut snyggaste klänningen!

home again

Hemma igen efter en lyckad hleg :) Helt sjukt vad hästarna hoppar just nu, allihopa! Sjukt kul, både jag och Ida ser fram emot Sundsvall nu, Moa får inte följa med dit för hon ska på ponny tävling HAHA :P

Ska kolla OTH med Ida nuuu håhå. Tjingeling.

Juste tråkigt att Sverige förlora igår men Anders Svensson var ju söt iaf...

One step at a time


You wanna show the world, but no one knows your name yet
Wonder when and where and how you're gonna make it
You know you can if you get the chance



Norrköping is up next.


Studentfest för de föredetta 1orna.

Imorgon har strömsholmarna studentfest, helt sjukt att de blivit så gamla! När jag lärde känna dem var de bara små ettor och nu helt plötsligt tar de studenten. Jag skulle verkligen vilja gå på festen men vet inte om jag kan lösa det eftersom vi är i Norrköping då, ska ta mig en funderare på det där...

Har föressten hämtat hönan idag, jättefin är hon men ganska rädd, inte som tuppe som praktist taget springer efter mig när jag går ifrån honom. Haha han är så gullig :)

Ne nu är det nog natti för mig, det här går inte. Såå natti mina vänner.


En av många festkvällar under strömsholmstiden.
Jag, Jenny T och Mulan såklart :)

AM I DREAMING



Baby wish we never left the floor, i dont know
Dont wanna be alone anymore
We have something mesured out, i dont know
Are you real, am i dreaming...




Ingen kickar fotboll som han...

Hemma igen. Grym kväll, grym fotboll och grymt snygga fortbollshunkar! Att svenska tjejer är bland de snyggaste i världen är det inget tvivel om men den som påstår att våra svenska grabbar är fula kan ju ta sig en titt på svenska fotbollslandslaget. Alla svenska killar har faktist inte Marcus Allbäcks kalles-kaviar-look. Kolla bara på Olof Mellberg, Fredrik Ljungberg och Anders Svensson mfl, OMG säger jag... Kan heller inte låta bli att tycka att våran riktiga superstar är en aningens sexig, trots att Mr. Zlatan kanske inte har det där klassiska svenska utseendet.

Rolig match, nu räknar vi dagar fram till lördag då det är Spanien som ska få något att bita i.



En dag idag.

Jag har en händelserik dag framför mig, härligt, gillar sådana dagar... Ska ner och rida Odsing snart för att sedan ta med mig Goose och träna för Helena. Ikväll är det spinning med Mickan på schemat och sedan bär det av till Fridays för middag och matchen såklaaart!!

See yooou.

Juste Moa var GRYMT snygg igår, bilder kommer senare...


Bal...

Moa gör just nu iordning sig för niornas bal. Sjukt kul för henne! Jag kommer fortfarande ihåg min bal, fantastiskt rolig trots att min outfit var katastrof, hur tänkte jag kan undras...? Jag hade iallafall en söt baldejt, Kim Lundvall :)
 
Min bal var händelserik och slutade med att hela (eller nästan iaf...) klassen ut på skolgården och skrev några väl valda med målarfärg på skolgårdens asfaltsklädda mark. Orden löd: ÄNTLIGEN FRIA 9B ! Vilket resulterade i att polisen tittade förbi, oj då.

Vilken grym idé ändå och vilken otroligt grym klass! Vi var nog en av de stökigaste klasserna i Johanskyttesskolans historia, kusinerna Widlund/Fredblad blandat med lite Peter Jonsson och en och annan fotbollsgrabb blev vi svårslagna. Aldrig en tråkig stund med 9B, the best class ever...

Kanondaaag!

En bra dag idag helt enkelt.

Har spenderat dagen på vallen vid Hågelby, BRS hade hopptävlingar som jag och Moa deltog i. Hijo var jätteduktig och nollade i båda sina klasser och Hermione var nolla i 1,20 vilket innebär att hon är kvalad till Falsterbo, vilket betyder att JAG SKA FÅ RIDA I FALSTERBO!!!!!!! Woho sjukt sjukt kul!

Och lillasyster var inte sämre hon, en andraplats i 1,20 och vinst i 1,30. Hon och Maavi är såå duktiga!!!


Happy sisters

tessi goes teneriff!

Om mindre än åtta timmar lyfter Tessans plan, vilket innebär att jag antagligen inte kommer att vara vaken då, jag måste helt enkelt önska fröken trevlig resa redan nu. Jag har iofs redan gjort det personligen OCH spelat in ett långt meddelande på hennes telefonsvarare! Haha jag älskar när folk pratar in på min, så kul och lyssna på det sen :)

Men to the point:

Have a nice trip Tessibabe!


.....och Henk oxå såklart!

Första dagen på sommarlovet.

Grymt skön dag idag, har hängt mest hela dagen faktist och vädret jag fått njuta av har inte direkt gjort saken värre :) Började med att få sovmorgon, vaknade 07.00 i vanlig ordning men somnade sedan om och sov till klockan nio då min veckarklocka började kuckla... WHAT, varför hade jag ställt klockan??
Hursomhelst så orkade jag inte försöka somna om en gång till utan segade mig istället upp och kom tillslut iväg till skolan där jag lämnade in tentan och med det började mitt efterlängtade sommarlov på riktigt!
Åkte till terassen och åt lunch med Tessi, mycket trevligt. Tessi som åker till Spanien (eller Afrika) imorgon den lyckosten!
Innan jag drog mig från stan mötte jag även upp Hanaa och Madde från klassen och gick runt lite, helt grymt att vi redan klarat av första terminen på JMK!
När jag väll kom ut från stan åkte jag till gamla goda Älvsjö en sväng. Anna chillade på sin veranda när jag kom förbi och med ett par lånade skor (efter en hel dag i 10 cm klackar var jag rätt skör i fötterna vid den här tiden) gick jag och min favoritkusin till konsum eller coop som det kanske heter nu och köpte glass för att sedan gå hem till henne igen och glassa i solen...
Tillslut begav jag mig hemmåt men var tvungen att stanna till på piggis och hämta lite grejer som blivit kvar sen klassfesten. Såg den ena grannen som bor ovanför, den andra grannen som bodde med honom ska tydligen flytta vilket var lite tråkigt eftersom verkade va så trevlig... Men men väl hemma trimmade jag Odo en sväng och tog ut älsklings-Hijo i skogen. Efter det lagade jag och Moa mat och kollade One tree. Och helt plötsligt så sitter jag här :)  

Slutspurt.

Sista tentan ska vara inlämnad imorgon före kl. 14.00. Jag fick lätt panikångest igår när jag upptäckte att jag inte har någon som helst koll på en av frågorna (eller kanske flera av dem, men framförallt en...). Messande med Hanaa och frågade hur det gick för henne, hon berättade då att vi hade haft en föreläsning om just det aktuella ämnet. Desperat kollar jag igenom mitt anteckningsblock och YES JAG VAR PÅ FÖRELÄSNINGEN OCH SKREV TVÅ A4 SIDOM OM ÄMNET!!!! Allting kommer lösa sig och bli bättre igen, om du har pengar i fickan eller ett ess i din ärm....

Ska lägga på ett kol nu och försöka klara av det här!


Seriösa sidan....

Var källkritisk.

Tessan skickade sms till mig: "sitter på bussen, lyssnar på jumper..."

Okeeej tänkte jag, HEJ -98! Men utan ett ont ord svarade jag något i stil med: "pluggar, lyssnar på usher..."

Innan jag knappt hunnit skicka, får jag till svar: "HAHA NEGERÄLSKARE!"

Jag förstår nu varför man journalistisk sätt alltid måste granska sina källor, antaganden som denna är inte okej!

What to do...

Söndag kväll och mörkret har så smått börjat falla sig på. Eftersom jag har jobbat från klockan 07.00 fram tills 16.00 och sedan tränat två av hästarna är jag faktist värd bättre än ett dåligt samvete över att skolböckerna har legat kvar i väskan sedan igår. Jag tänker helt enkelt inte ta upp dem idag, slutdiskuterat!
Nu är bara frågan om jag ska välja The OC, One tree hill, Desperate housewifes eller Gossip girl som sen-söndag-kvälls-underhållning...?

Ett brinnande intresse.

Jag har precis kommit upp från stallet efter att ha släppt ut alla hästar i sommarhagarna, sjukt långt till hagarna nu så det blir mycket motion = helt slut haha... Sitter och lyssnar på "stand up for the champions.." och blir så otroligt tävlingssugen så jag inte vet vart jag ska ta vägen! Nästa helg smäller det då jag får ta med mig stjärnan Gooose ut på banan igen, längtar längtar längtar!!!
Jag är nog inte helt normal, sitter och är skitladdad en vecka före start men men är man tävlingsmänniska så antar jag att det blir såhär... :P
Roger var här igår och tillsammans med pappa började han diskutera vad som skulle hända om jag, Ida och Moa helt plötsligt bestämde oss för att sluta med sporten, lägga ner hästarna... Allvarligt talat så tycker jag att det är en onödig diskussion, för jag har aldrig ens tänkt i dem banorna, det finns helt enkelt inte för mig att lägga ner någonting som jag har kämpat för i så många år, det absolut roligaste som finns.
Känslan av att brinna för någonting och hela tiden sträva efter att bli bättre är obeskrivlig. Och ju mer man utvecklas och kommer frammåt, desto mer vill man jobba för att bli ännu bättre! Underbart. 

image294
ODSING

Love song!

I'm not gonna write you a love song
Cause you asked for it
Cause you need one, you see
I'm not gonna write you a love song
Cause you tell me it's
Make or break in this
If you're on your way
I'm not gonna write you to stay
If all you have is leaving I'm gonna need a better
Reason to write you a love song today


RSS 2.0