Hårdträning nu efter en makalös dag igår!

Gårdagen var sanslös! Tänk att Angelica Augustsson vann world cup igår, helt sjukt ju!! Är det någon som verkligen förtjänar det så är det hon. Snacka om att ha kämpat sig fram i karriären... Jag tar upp det mer senare och kompletterar även med lite bilder då.

Nu måste jag fixa mig lite innan det är dags för att åka och träna för Pether. Goose och Lina ska få utmanas idag och det ska verkligen bli jättekul, nu vill jhu jag också bli bäst... Haha eller i alla fall bättre, för att varfa realistisk!

Hej hopp!

Det går bra nu...

Det är fantastiskt här i Göteborg! Jag blir så sjukligt motiverat och vill bara hem och träna med mina hästar för att bli bättre! Framförallt Goose och Hijo kommer att få kämpa när jag kommer hem, dags att hitta toppformen till i vår, jag vill ju rida svår klass 2011!!!

Har även hunnit med en del jobb. Ett reportage om tävlingsveterinärerna under helgen är nu på ett finslipningsstadium och intervjuer har gjorts med både popsångerskan Velvet och hoppryttaren Jannike West, båda två sjukt trevliga och glada personer!

Nu ska jag snart möta upp Stellis och titta på en 1,45-hoppning!

 


Söta Stella under gårdagkvällens bravader! 


GBG

Nu är jag på g igen. Har nu under morgonen bytt hotell. Bor nu på Gothia och behöver därmed inte gå ut i kylan för att ta mig mellan arenan och hotellrummet. Sitter just nu på presskläktarn och tittar på de internationella ryttarna som går banan just nu. Man skulle kunna ha det sämre liksom!!



Arenan


Ingången till arenan från framridningen


Min Whistlers supersöta farfar


Don't try this at home...


En vild dressyrhäst som var sjukt när att springa på mig här


'
Karl Jakobs segergest efter segern i morgondagens vinnare!

 


Kaosvecka - nu GBG!

Shiit vilken fullproppad kaotisk vecka! Var ska jag börja liksom? Stallpersonal sjuk och 7-9 hästar att rida varje dag, -27,5 grader i förrgår när jag började jobba, död hästbil med två hästar i på motorväg 73 (kolsvart ute, svinkallt och ingen mobil = mindre bra kombination... Thank god att jag hade Hanna med mig!!!).


KAOS - minst sagt.


Idag har det dock flytit på bättre. Flög från Bromma tidigt imorse och har spenderat dagen på Scandinavium horse show. Filar på ett reportage som ska handla om tävlingsveterinärernas arbete... Superkul!


Berättar mer om allt lite senare, nu väntar gymmet på mitt supernicea hotell!!



En arbetsplats som slår min där hemma med hästlängder.
Kanske flyttar hit...


Det tar emot lite...

Man blir otroligt härdad när man arbetar med det jag gör. Igår var det -10 grader på Söderby och jag satt i sadeln på nio stycken hästar under dagen. Var dock en dålig dag på jobbet. Inte för att det var kallt och mycket att göra, utan för att jag flög av två (!) stycken hästar. Ibland ramlar jag faktiskt av, blir lätt så när man håller på med unghästar, men att ramla av två hästar på en och samma dag har nog aldrig hänt förut!

Det var 6-åringarna som strulade. Fiston kastade av mig och Lina reste sig så att jag ramlade av baklänges. Dumma dumma hästar!!!

Idag har det gått bättre, fem hästar ridna och samtliga har skött sig. Skönt! Nu har jag bara mina riktiga youngsters kvar, Whistler, Saidie och Junioren ska få hoppa hos Helena idag! Snön vräker ner och jag måste snart gå ner och skotta fram hästbilarna. Som sagt, man blir härdad... Längtar tills på torsdag då jag ska flyga till GBG och finjobba. Då är det dags att väcka journalisten i mig till liv igen :)



Fatta lite sommar....?


25 år hela helgen!

Födelsedagsfirande med släkten igår och födelsedagsfest idag. Klockan är halv sju och de sista gästerna har precis åkt, shiiit va trött jag är nu! Trött och glad, har ju typ världens bästa vänner.

<3




25 idag!!!


Idag fyller jag 25 år!
Det känns ganska stort faktiskt, stort men bra!


Gummmiii


Moa var min life-saver idag!! Tillsammans red vi 11 hästar och somnade sedan, efter 8 timmars slit i stallet, skavfötters framför Disney channel i soffan hos mamma och pappa....


Thanks Gummi!

 

Nya tag!

Jag inte varit superaktiv här, nej... Blev ett sådant oskönt slut på förra veckan eftersom jag var tvungen att hoppa in för sjuk helgpersonal. Som tur var hade jag och Moa bara filmchillat under lördagkvällen och även om jag inte sovit så många timmar när smset om sjukskrivningen nådde min mobil 06.15 söndag morgon, så var jag åtminstone nykter vid detta tillfälle.

Men nu är jag på gång igen och den här veckan har mycket att erbjuda vill jag lova. Bland annat så har jag en up coming 25-årsfödelsedag att fira!



Ikväll blir det date med den här grymma människan!


Mysridning

Jag hade tänkt att ha ridledigt idag. Brukar ha det typ en gång i veckan och det kan vara ganska skönt, lite omväxling liksom. Trots avsmaken som uppenbarade sig igår när snöstormen och kylan angrep mig vid samtliga sju ridpass, kände jag idag en stark ridabstinens. Jag var tvungen att ta ut en av mina roligaste och mysigaste hästar för en långtur på militärens område. Ingen träning, ingen baktanke, bara mysridning!!



Om inte det här klassas som livskvalité så vet
jag inte vad som skulle kunna göra det.... 


Trööött

Jag är lite avundsjuk på Moa som har fått spendera helgen i Borås... Jag hade jättegärna också hoppat Gina Tricot Grand Prix!! Eller kanske inte just GP men i alla fall lite kringklasser under meetinget. Men tyvärr står Hijo fortfarande på box på grund av sin trasiga hov, samtidigt som Goose har haft ett sår på vänster framkota och även varit tjock i det benet i veckan. Och att åka med bara Spirre till Borås kändes aldrig som ett allternativ... Får helt enkelt vänta ytterligare en månad innan det blir dags att inviga tävlingsåret 2011.

Tur var det dock att jag stannade hemma eftersom det var kaos här igår. Att ha hand om fyra hundar, två katter och tjugo hästar när det är snöstorm ute är ingenting man gör på en halvtimme. Jag jobbade non stop från 06.30 till 16.30 och hann under den tiden rida 7 hästar, longera 2 och promenera med 2 hästar samt samtliga hundar... Sedan fick jag skotta trappen och hjälpa B-Å att dra loss bilar som fastnat på gårdsplanen, tre bilar satte sig fast under dagen. Thank god att B-Å och Alex var här kunde hjälpa mig med plogning och mockning!

Blev en lugn kväll igår, tillsammans med Ida och Linn blev det middag och två flaskor rött, alldeles lagom för mig efter en intensiv gårdag. Nu ska jag och Iddi ut och promenera med hela kenneln i solen :) 



Björnligan vid fodring...


...och på promenad.


Födelsedagsspekulationer!

Om drygt en vecka fyller jag år, 25 hela år!! Sjukt att snart vara närmare 30 än 20 liksom... Haha men det berör mig inte så mycket, 25 känns bra. Det känns liksom moget men ändå ungt. Jag tycker inte att man ska noja över sin ålder, oavsett vilken ålder man har... Jag brukar alltid tänka på att inte irritera mig på eller oroa mig över saker som ändå inte går att påverka, som ålder till exempelt. Personligen kan jag säga att jag idag både är snyggare, smartare och mer framgångsrik än vad jag var när jag var 20 år. Tänk bara när jag fyller 30 liksom, oj oj oj ;)

Många frågar mig vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Och missförstå mig rätt, jag älskar överraskningar och presenter, men känner mig trots det lite gammal för att förvänta mig.. liksom... paket.

Snart är man kanske till och med för gammal för att önska sig saker av mamma och pappa (eller nej, det dröjer nog några decennier till...). Men problemet är att jag önskar mig stora grejer, eller dyra kanske man ska säga, som typ ett löpband och en Iphone, ett gymkort och en pulsklocka och ett knippe med aktier som i slutändan blir sjukt lönsamma och gör mig ekonomiskt oberoeende före 30-års ålder (fatta vilken 25-årspresent!!). Haha ne men för att vara lite realistisk, ett "grattis" skulle i alla fall göra min dag, min födelsedag :)   



Ramlat av idag. Aj aj.

Idag var det dags igen. Var ett tag sedan jag tuggade grus senast så det var väl hög tid för det nu, eller Junior tyckte det i alla fall... Jag praktiskt taget flög av idag på hoppträningen. Blir lätt så när en 160 centimeters blixtsnabb femåring väljer att inte hoppa i samma ögonblick som (tanken var att) han skulle hoppa av. Jag slog i huvudet men klarade mig skapligt ändå (var ju bara huvudet liksom hö hö). Förutom den incidenten så gick träningen bra, både med JR och med Lina. Har även hunnit med att busa i skogen med Fiston och trimmat (eller snarare försökt trimma) mina fina, nyklippta fyraåringar! Nu funderar jag på att stanna på gården i natt, har hört ett rykte om att det blir god middag här ikväll så jag tänkte liksom bjuda in mig själv ;)

  


Jag kan inte ens blir arg på honom när han skickar mig i backen. Han är för söt!


Klipp och träningstisdag

Jag har klippt tre hästar nu på förmiddagen. Gillar inte att klippa! Det tar tid, är tråkigt och kliar när man får håret på kläderna... Men nu är det gjort, Whistler, Saidie och Junioren är nu supersnygga. Junior ska få göra sin första hoppträning för i år ikväll. Han ska tillsammans med Lina, Gancho och Fabi få åka till Helena. Moa har förresten fått Fabi av mig eftersom jag redan har så många hästar och för att jag tror att Fab kan bli ett mycket bra komplement till Maav och Gancho (Fabi är faktiskt underskattad..). Sedan rider Gummi honom mycket bra också!! Ska bli kul att se när de träningsdebuterar ikväll :)

Men innan det blir dags att åka på hoppträning ska jag rida Fiston, ta in hästarna, jogga på militärens (så supernice väder så SATS känns lite för instängt för mig idag...) och rida min busunge. Bäst att sätta fart!



Nyklippt busunge som blev brun istället för svart :)


Ovärd måndag.

En ganska ovärd måndag har passerat. Ingenting direkt roligt har hänt men samtidigt ingenting tråkigt heller, eller jo en tråkskör grej och det var att Pether ställde in träningen pga sjukdom. Jag har inte blivit klokare på någonting idag och blogginlägget blir inte heller roligare än såhär... Hoppas resten av veckan har lite mer action att bjuda på!


Länge sedan Saidie var med i bloggen.
Men hon mår bra och fick leka i skogen idag...


Ingen maskning på gymmet idag,
god jag kommer att ha träningsvärk imorgon..


Myysdag

Myys-söndag! Sol på en klarblå himmel och fantastiskt fina hästar, kan det bli bättre?


Spontanutgång igår...

Blev en spontan Sture/White igår. Ett säkert kort liksom. Jag och Ida satt och spelade kort efter melodifestivalen, lyssnade på schlager och kände att jo, det är nog läge att köra en spontanutgång... Klockan var typ 00.15 när vi drog in och närmare 5 när vi sedan kom tillbaka hem, och kul var det!!

Nu ska jag bara försöka ta mig i kragen och åka till stallet. Lina och Spirit ska få träna för Pether imorgon och måste trimmas ordentligt. För Fiston och Junior blir det istället hoppträning idag. Kanske orkar jag med en sväng till gymmet också... Tagga tagga!



White Room


My sistahs is the best sisthas!

Träning med en Sis idag på dagen och nu en spontan med min andra!
Vad skulle jag göra utan er?


Love ya sistahs!


Chicago


Anna hatar när jag kväver ordet utklassning i en hostning,
men ibland kan jag liksom inte låta bli...






Norra Brunn


Har varit på Norra Brunn idag och spanat in Leone och hennes komiker-kollegor. Kul med lite stand up och Leone var typ bäst av alla också! Gryym :) 



"Jag förstår att pengar inte växer på träd,
i alla fall inte i fattiga familjers trädgårdar..."


Intensiv tors blir snart rolig fredag!

Jag har tränat mina hästar, hållit i en träning, ridit Cecilias häst, tränat på SATS, visat Amelies häst för spekulanter OCH varit hos Tandläkaren idag (inga hål, yes!). Klockan är nu typ 21 och jag är heelt slut!! Men ser mycket fram emot imorgon då jag först ska rida lite och sedan klippa mig hos Madde (det blir nog lugg igen, känns så just nu i alla fall...) och därefter blir det Stand up! Triffa och jag brukar inte ha så svårt för att skratta i vanliga fall, så det kan nog inte bli annat än väldigt roligt imorgon :)


Luggen sist det begav sig.


Life is good

Inte konstigt att veckorna går fort... Hästarna går som tåget på dagarna och kvällarna håller även dem mycket hög klass. Måndagens schlagershow på Piggis var inte dålig (haha eller jo, den var sjukt dålig... Men samtidigt grymt kul), igår fick jag dessutom njuta av vampyrerna i min favorit-fantasy-filmatisering tillsammans med sistahs och kussi och ikväll har jag träffat Leone och Triffa och pratat lite business! Man skulle helt enkelt kunna ha det sämre...


Triff och en lite småläskig vampyrlik jag...




 

Ålder är bara en siffra ju!


http://svtplay.se/v/2302525/abc/livsgnista_med_ridning

Är inte den här gubben sjukt cool? Jag vill också bli som honom när jag blir gammal!


RSS 2.0