Resultat SHG.

Glömde lämna ett referat om hur det gått för oss i helgen...

Både jag och Moa kände att vi fick till bra rundor och att hästarna hoppade väl, dock hade vi lite stolpe ut hela helgen. Jag red mina 6åringar och Moa red sina Topgun-boys Mavrick och Goose!

Både jag och Moa tog oss till våra respektive finaler men Moa valde bort mellanrundans final mot junior/youngridersklassen, Casparsons memorial.

Jag valde att rida Hermione i 6årsfinalen och hon tog uppgiften med den äran genom att hoppa felfritt i grunden. I omhoppningen var vi felfria till näst sista hindret som jag oturligt nog slog ner med foten. Stödet som jag var i ramlade, liksom bommen. Hermi är väldigt känslig och blev spänd av nedslaget, vilket gjorde att hon rev sista hindret. Jättesynd att jag inte kan styra ordentligt när hästen hoppar bättre än någonsin åååå!

Moa red Goose i juniorklassen och båda två gjorde en väldigt bra runda men fick tyvärr ett nedslag på hinder nummer 7.



Moa och Goose i Casparsons Memorial, 1,40.


Fina Hermi i omhoppningen i finalen!



Kritik mot Horsegame!!


Började för oss, som för många andra katastrofartat när man tydligen inte fick parkera på "cirkus-planen" utan hänvisades till att följa Lidingövägen mot Värtahamnen och sedan köra på en ostabil och smal grusväg med grushögar stora som berg på sidorna. Tillslut kom man fram till den så kallade dag-parkeringen vid gasklockorna. Parkeringen var en byggarbetsplats med stora maskiner runt omkring. På marken låg det sprängsten och armeringsjärn. MEN det var inte det värsta, det värsta var att man var tvungen att gå 20 minuter för att komma till tävlingsplatsen, man var även tvungen att följa en trafikerad väg och passera över en järnvägsbro, i Stockholms stad, med tävlingshästar och unghästar! ALLTSÅ ALLVARLIGT, HUR TÄNKTE ARRANGÖRERNA HÄR??????? Vi ansåg att detta var livsfarligt med framförallt Maav som är rädd för stora bilar och nyligen sprungit över mig och ännu värre med Hijo som är mer i luften än på marken när man leder honom. 

Vi vände och ställde oss istället inne på området, även om man inte fick... Och när militärerna (som för övrigt knappt ens vet vad en häst är) ifrågasatte oss hotade vi bara med att vi hellre skulle åka hem än att lasta ut tävlingshästarna vid gasklockorna! Som ni förstår så var vi inte dem enda som gjorde motstånd till det här. Vissa valde att åka hem utan att ens tävla och andra var envisa som vi och ställde sig inne på området. Har nog aldrig varit så trångt på SFKs framsideparkering någon gång tidigare. Men det gick, många ryttare sammarbetade för att så många som möjligt skulle få plats, teamwork!

Det var inte bara parkeringen som var dålig. Det var även väldigt sega med resultatlistor, och startlistorna ändrades konstant. Underlaget på mellanbanan var alldeles för tugnt och på fredagen hann det inte med alla ekipage så Moa fick inte starta sin sista klass vilket innebar att vi väntat fem timmar i onödan! Man kan bli irriterad för mindre liksom...

Absolut kul att folk tar initiativ till sådan här grejer! Utan människor med lite driv i händer det ingenting. Sthlm horse game, som koncept, är ingen dålig idé men jag hoppas för guds skull att de tar åt sig av kritiken och framförallt ändrar den katastrofala parkeringen tills nästa år!!! Om jag själv skulle driva tävlingen så skulle jag:

* Ta bort den lilla banan helt! Den är för liten och publiken kring banan var även den alldeles för liten! Visst är det kul för ryttarna som rider 110 att få tävla på en stor tävling, men det blir till nackdel för de andra eftersom regionalbanans ryttare även dem har hästtransporter som tar plats... Sedan när exempelvis Helena Persson skrittar förbi, stannar alla upp och stirrar som om det vore värsta grejen. Det blir bara rörigt!

* Börja tävlingen redan på onsdagen! På så sätt kan alla få rida. Börja med 1m-110 på onsdagen och avsluta med elittävlingar på helgen. Alla får på så sätt rida utan att det blir kaos.

* Dra ner på girigheten! Satsa på kvalité och försök att skapa en grym stortävling istället för att försöka dra ut den sista lilla kronan. De som vann på gröna banan fick inte täcken i alla klasser (vilket man får på nästan alla nationella tävlingsklasser numera). Och man fick varken sthlmhorsegames-rosetter eller plaketter på mellanbanan. Minska även antalet starter så att alla hinner starta!! Stäng hellre anmälan tidigare än att ta emot för många anmälningar!

* Ordna vettiga parkeringsplatser för de som bara är på plats över dagen! Allvarligt, skippa tivolit och prioritera all plats som går att få till parkering!

Guud vilket långt inlägg, men jag var tvungen, blev så fruktansvärt irriterad över hur många missar arrangörerna gjorde! Det har ju funkat varenda år tidigare när det har varit de så kallade "Ryttarspelen" men enligt min åsikt har de nya arrangörerna tagit sig så mycket vatten över huvudet att man skulle kunna utfärda en drunkningsrisk!

Hoppas som sagt på en fortsättning på spelen eftersom ryttarstadion är en fantastisk anläggning för att vara placerad mitt i Stockholms stad, men nästa gång önskar jag tävlingen i ett mindre mer kontrollerbart format!


Vill ha höst...

Måste erkänna att jag längtar till hösten! Kan verkligen inte förstå mig på dem som vill flytta till varmare breddgrader på heltid. Sommaren skulle ju inte bli lika härlig om det var sommar året runt! Och nu har vi ju haft en sådan fantastisk sommar så att jag på något sätt känner mig mätt på sol och temperaturer över 20 + och gladerligen välkomnar hösten när den inom snar framtid väljer att dyka upp! Vill använda stickade koftor, klänningar, tjocka strumbyxor och stövlar!

See you soon autumn...


Trååkigt

ÅÅÅ jag blir så otroligt rastlös när jag inte har någonting att göra! Börjar i skolan klockan 13 och har ingenting att göra tills dess, har liksom redan gjort ingenting sedan jag vaknade 07.30 imorse, seeegt!

Skulle sjukt gärna springa en runda om det inte var för mitt värkande knä. Ingen idé att åka till stallet innan skolan idag heller eftersom jag ändå inte kan rida :(

Har bestämt med Ida att vi ska åka till gården efter skolan idag, förhoppningsvis kan jag tävla imorgon och då måste jag ju ändå snygga till hästarna lite senare. Trimmningen får dock Hanna och Sandra stå för idag, men det blir nog bra för de är så duktiga :)

Får försöka plåstra om mina händer nu, såren ser så jäkla äckliga ut så jag vill inte att någon ska se dem i skolan!

EM-dags!

Håller alla tummar för Helena, Svante, Rolf-göran och Henrik!!!

Hästhoppnings-EM i Windsor Castle, Storbritannien börjar NU!

AJ!

AJ!

Det är lite småsynd om mig idag eftersom förmiddagen inte var alltför trevlig...

Jag hade släppt ut alla hästarna i vita stallet förutom de två sista. Jag brukar alltid ta dem tillsammans och det brukar alltid gå bra... Men just idag gick det mindre bra.

När jag precis passerat asfaltsvägen och kommit ut på gruset, blir hästen på min vänstra sida rädd för en lastbil som kommer från vänster. Han kastar sig snabbt som attan till höger, alltså bakom mig och springer sedan i panik rakt fram. Och där, mitt i skottlinjen stod ju jag (!).

Jag kommer inte ihåg allt eftersom det gick så fruktansvärt fort men jag vet att jag såg en hov i ögonvrån sjukt nära mitt huvud. Det är ett under att jag kom undan utan att bli trampad på.

Min första tanke när jag låg på marken och förstod att det hänt någonting som inte bör hända var - vart är hästarna??!! Så tänker man alltid som ryttare, hästarna i första hand. Jag såg dock snabbt att båda två var påväg mot hagarna och kunde andas ut och istället känna efter hur jag själv mådde...

Jag klarade mig under omständigheterna helt okej. Det blödde från båda handflatorna, vänstra armbågen och högra knät, pluss att jag hade lite skrapsår även på det vänstra. Tröjan gick sönder också, men det var nog det minsta problemet...

Nu, några timmar senare känns det bättre. Jag haltar lite när jag går, men det är nog mest för att plåsterna på knät spänner när man försöker böja det och armbågen värker lite, men inget överdrivet. Det värsta är ändå handflatorna! De är såriga och ömmar, vilket gör att jag inte kan använda dem, jag kan alltså inte hålla i ett par tyglar... ÅÅ JAG KAN INTE RIDA :( Jag som ska tävla i övermorgon!!

Tillbaka på JMK!

Första dagen i skolan är nu avklarad. Känns bra att vara tillbaka igen även om jag är beredd på att den här terminen kommer att bli den tuffaste hittills då jag står inför en stundande c-uppsats. Kommer nog att forska inom ämnet journalistik och genren sportjournalistik, vilket jag anser vara det allra mest intressanta! Blir kul det :)

Nu ska jag snart åka och träna med Hijo och Lina, tävling väntar i helgen. Marcus Westergren har dragit igång Stockholm horse games igen och det kan man ju bara inte missa!


Mitt första riktiga bröllop.

Jag har varit väldigt bissi de senaste dagarna och bloggen har inte fått högsta prioritet, men det ska bli ändring på det nu!

Den största händelsen förra veckanmåste vara min kusin Daniels bröllop. Jag hade bara varit på ett bröllop innan det i lördags och då handlade det varken om vigsel i kyrkan eller gräddbakelse till brudklänning. Mitt första bröllop, som förövrigt var mellan min morbror Robban och hans Petra var en riktig cup som överraskade oss alla. Kul på ett sätt men tråkigt på ett annat...

Nu fick jag i alla fall gå på ett riktigt bröllop med kyrka, kyrkklockor, gräddbakelsebrudklänning, tärnor, bestman, bröllopstårta, tal och efterföljande bröllopsfest! Och jag kan ju så här i efterhand säga att det var fantastiskt roligt!!!!




Fredagsmyyys!

Efter jobbet idag stressade jag hem för att hinna med ut på sjön. Mattis har ny båt och vi åkte runt i Sthlm med den, sjuuukt mysigt! Banana hade vin med sig såklart och min favoritchocklad! Kunde liksom inte bli bättre... Fredagsmys helt enkelt ;)

Nu är det full rulle hemma, förberedelserna inför stundande bröllop är det enda som finns i tanken hos min roomie just nu. Även jag ser fram emot det, ska bli kul med bröllop på Ekerö imorgon!




torsdagkväll med friidrott och Am Pie.

Har kollat friidrotten och ätit take away med Moa. Min favorit Blanca Vlasic vann, hon är bara så sjukt häftig. Skulle verkligen vilja ha hennes iskallhet och coola uppsyn, den lär ju skrämma slag på vilken konkurrent som helst...

Nu kollar vi på American pie - the wedding. Haha älskar de filmerna, sjukt lättsamma. Passar även bra eftersom vi ska på bröllop på lördag ;) Måste förresten prova min klänning nu!! BAH! 

Hälsat på Linas syskon idag.

Jag har enligt mätaren på bilen suttit i denna 9,5 timmar idag..... 9,5?!!!!

Man kan ju fråga sig varför jag har gjort det, när solen skiner ute och allt... Svaret är att jag har varit nere i småland hos ägarna till Linas pappa. De skickade brev och grattade mig efter vinsten i Hammarö och tyckte att vi skulle komma och hälsa på dem och se hennes syskon (fick träffa Linis farmor oxå ;)). Det hade verkligen massor av fina unghästar, vilket var kul att se. Passade även på att prova några 3åringar när jag ändå var där, även om jag har fullt upp redan som det är :) 

Nu måste jag verkligen sova. Förstår inte hur man kan bli så trött av att bara sitta stilla i en bil en hel dag... Night!




Linas pappa!

Hästaaar

God morgon gott folk. Dags för en dag med joooobb och sedan träning ikväll! Ska bli grymt med träning, har inte hopptränat på flera veckor så det är verkligen på sin plats! Det blir Lina som ska få ut och lufta sig. Vi ska ju rida kvalitén om två veckor så jag känner att jag behöver lite hjälp ;)

 

Hälsohöst!

Jag och Micki har smidit planer om en hälsohöst med citrondoppade morotsstavar, bulgur och frukt. Kanske inte låter jättekul men ganska peppande ändå.

Vi powerwalkade faktist i 1,5 timme, det fick liksom bli en form av kickstart, nu jävlar!


Städning vare hääär.

Det råder städhysteri på piggis just nu. Anna har sprejat ner hela badrummet och dammsugit alla små vrår som tänkas kan hittas i våran 2,5rummare. Hon är duktig hon, som städar! Själv får jag lätt panik när dammsugaren slås på, kan vara mén jag bär med mig från min barndom... Föräldrar är ju oftast inte på det bästa humöret när det är dags för städning, framförallt inte mammor enligt min erfarenhet...

Har faktist själv försökt att städa här några gånger, men varje gång säger Anna bara till mig att jag inte behöver hålla på med det där eftersom hon ändå måste göra om det efteråt. Tror inte att min kära kusin litar på att jag klarar av det här med städning (vilket jag iofs kan erkänna att jag inte är världsmästare på...)

Aja hur som helst, fint blir det :) Ska snart pallra mig iväg och hälsa på farmor som är lite dålig för att sedan försöka hinna hem innan Bridget tittar förbi vid 20.00 ikväll. BAH!

  

Mörkhårig igen.

Jag har blivit mörkhårig igen. Har ju varit typ ljusbrun och haft guldaktiga slingor i sommar men bestämde mig tidigare idag för att bli mörk igen. Ska nämligen på bröllop på lördag och tänker ha en aprikosfärgad klänning på mig... Jag insåg snabbt att det inte skulle funka med ljusbrunt hår till den och färgade därför om det!



HANGOVER

HAHA vilken sjukt jäkla klockren film! Förstår inte dig Therese Sjöblom som inte gillade den... Det var ju typ asgarvsvarning på mig och Anna filmen igenom. Och Bradley Cooper som i Wedding chrashers spelar töntarnas tönt har helt plötsligt förvandlats till hunkarnas hunk!!

GRRRYYYYMMMMT!


Baksmällan!

Det har blivit mycket hästar i bloggen på senaste. Ska försöka att ha ett vanligt liv oxå, även om det är svårt ibland...

Har precis kommit in efter en och en halv timmes powerwalk, sjukt skönt att bara vara jag, min mp3, vägen under fötterna och luften runt omkring. Jag tänker så bra då, får saker gjorda rent mentalt, det är skönt, att rensa lite i hjärnan liksom...

Nu ska jag förbereda mig för ett biobesök med Anna. vi ska se baksmällan, bättre sist än aldrig känner jag ;)


Hemma igen.

Hemma igen! Finalen igår gick okej. Hermi fick ett nedslag i grunden och Hijo två nedslag i omhoppningen. Det blev så tokigt eftersom jag gick ut näst sist och ingen var felfri före mig. Min plan var att rida en lugn nolla för att på så sätt sätta lite press på Linda Heed som var den enda kvar efter mig. Problemet var bara att hinder nummer två i omhoppningen hoppade ur skollan och plan A fick snabbt bytas ut mot plan B... Tyvärr fick jag ett nedslag till på vägen och slutade på 6e plats med Hijo. Tycker att båda mina hästar skött sig bra i helgen, kanske inte fullt så nöjd med min egna prestation även om den inte var katastrofartad...

Fredag i Gävle.

Fredag och fortfarande kvar i Gävle...

Det har i alla fall gått bättre idag eller faktist riktigt bra :) Moa fick pris i 1,30 med Maav och ett nedslag med Goose i 1,40. Hermi fick ett nedslag i 1,30 idag och Hijo var felfri i samma klass. Imorgon blir det final för mig med båda 6åringarna och Moa rider en 1,40 med Goosen.

Nu blir det film i hästbilen med family. Bah!

Gävle tävlingsdag 1.

Resultatmässigt gjorde vi lite utan en skitdag idag men i övrigt är det väldigt trevligt här. Vi har ett eget stall inomhus med 5 boxar och egen gång att ställa upp hästarna på, helt suveränt.

Men åter till resultaten: Moa började med att rida Maav i 1,35 och få tre nedslag, Ida fortsatte med att utgå med Spirit i samma klass efter att han rivit tre hinder. Moa gjorde ett nytt försök med Goose i samma klass och gjorde en fin runda men fick en bom ned i omhoppningen. Jag red samma bana men 10 cm lägre med 6åringarna. Red skitdåligt på Hermi som liksom Maav fick tre nedslag men skärpte mig till dagens sista runda och gick då felfritt med Hijo.

Gör nya försök imorgon och hoppas då på bättre resultat än idag!

Allmänt tungt.

Humöret har varit långt ifrån på topp den här veckan. Tyvärr så har jag mina skäl till detta... Är i alla fall i Gävle nu och ska starta i deras nationella 6årscup. Är fruktansvärt otaggad men ska göra ett försök i alla fall, kan ju inte skada att tänka på någonting annat för en stund.

Uppdaterar dagens resultat senare. Ska lyssna på I gotta feeling nu, den kanske kan få mig lite motiverad. Bah!

Familjen är påväg hem från Tierp!

Äntligen klart! Efter att ha jobbat en helg i den här värmen är man aningens mör kan jag lova. Men det är skönt eftersom jag jobbar mestadels ute bättrar jag på solbrännan även på jobbet ;)

Snart kommer family hem efter en helg i Tierp! Jag ska laga Micki-wraps till dem eftersom Moa älskar micki-wrapsen och vi måste fira hennes framgångar, hon är ju bara för bra!!

Mosi debuterade 1,35 igår på Goose med pris och debuterade 1,40 idag (även det med min gamla stjärna) och fick pris, vilket innebär att hon får åka till Umeå i oktober och rida JUNIOR SM, GRYYYMT!

Hon nöjde sig dock inte med det utan såg även till att få med sig förstapriset från helgens sista klass! En 1,25 som hon vann med våran 20åriga kämpe, Mavrick!


DUKTIG SYSTER OCH DUKTIGA MAVRICK OCH GOOSE <3



Påväg mot Umä!

joråsatte

Har varit lite skör såhär i slutet på min första arbetsvecka. För att jag absolut inte ska glömma bort att semestern är över för i år jobbar jag dessutom nu i helgen, kuuul (eeeh...). Trött idag, först en vecka jobb, vilket i och försig har varit ganska kul, problemet är bara att börja klockan 07.00, känns sådär då jag totalvänt på hela dygnet den senaste månaden, men men det ger sig. Firade Veras födelsedag igår oxå, Bauer på Söder, trevligt var det även om det såhär i efterhand var lite småsegt att ta sig upp imorse efter för få sovtimmar, men vill man så går det ju :) Nu ska jag nog göra lite nytta igen! Bah bah!



Grattis Veris! (Jag var visst lite trött här...)

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ


Ibland blir jag bara såå trött på vissa saker..........

Mot Björnö imorgon!

Dagarna går så sjuukt fort när man jobbar! Bara svischar förbi innan man hinner tänka på det, nu var det liksom kväll igen... Blir en hemmakväll på Söderby eftersom jag var med på träningen till ganska sent. Ska kolla film med lillsistah nu! Imorgon bär det av till Björnö i Norrtälje, det ska bli kuuul! Även fast semestern borde vara slut och vardagen borde ha börjat är det inte slut på mitt flängande hit och dit. Jag måste vara en fruktansvärt berest människa eftersom jag sällan stannar på ett och samma ställe under en längre tid, i alla fall inte under sommrarna, men jag gillar att ha det så, fart och fläkt ska det vara :)



Roslagen är fantastiskt fint på sommrarna!

Harry Potter och halvblodsprinsen.

Har sett Harry Potter och halvblodsprinsen med Ida och Moa på bio! Gud va bra den var :) Jag var ganska skeptisk mot konceptet Harry Potter till en början men för varje film (då jag blir alldeles för rastlös av att läsa böcker i allmänhet...) fastnar jag mer och mer för berättelsen som ju är helt genialisk! Ser otroligt mycket fram emot sista filmen nu!!


Back @ work.

Tillbaka på jobbet igen då, men förstås bara tillfälligt eftersom jag fortsätter på JMK om en knapp månad! Det ska bli kul att komma tillbaka till skolan på allvar! Men är såklart ingen pina att jobba heller nu när solen skiner och allt :D

Ska ner och fortsätta städa ur lastbilen nu för att sedan maila iväg helgscheman och anmäla till kvalitén som Jenny tipsade om :)

 


Kul att träffa min arbetskamrat Hanna igen!

Helgens höjdpunkter


Har ju varit lite bildtorka på senaste såå här kommer det pictures!



Helena och Chamonix är Svenska mästare!


En stor check och världens finaste Laina! 

Helena segrade igen!

Måste säga att jag har en riktigt riktigt grym tränare!

GRATTIS TILL SM-GULD NUMMER SJU, HELENA!!!

LINA VANN!!!!

Det kommer bli en lätt hemresa idag! Humöret är verkligen på topp då min fina fina Lina vann 4årsfinalen igår kväll!!! Det var verkligen jääättekul :D Tyvärr fick vi inte galoppera i täten på ärevarvet eftersom jag då hoppade fram Hermi till 6årsfinalen där även hon gjorde en strålande insats med bara ett nedslag i sin 1,35debut.

Jag har såååå duktiga hästar <3

lördag i hammarö...

Idag blir det finaldags för mig! Fyraåringarnas andra kval blev inställt pga regnet vilket gör att Lina idag går in i finalen med noll fel. Båda sexåringarna kvalade föressten till dagens final men jag har valt att rida Hermi, då man bara fåtr starta med en häst i finalerna... Hon får därmed debutera 1,35 senare idag, blir spännande det :)

Jenny ska rida omg. 2 i SM och Ida startar en 1,40 klass senare.

Nu måste jag gå ner och göra iordning Me hijo som som få hoppa en 1,25 om typ en timme! 

RSS 2.0