Vem är Malin Fredriksson?

Idag har jag tränat för Pether Markne med Hijo. Det var verkligen jättekul och Hijo skötte sig såå bra!! Han är verkligen strålande just nu :))

Moa tränade Gancho och det gick också bra! På vägen hem roade hon sig med att skicka en fråga till 118 800. Frågan som löd Vem är Malin Fredriksson? fick svaret: Malin är en kvinna som dagligen skulle kunna slå världen med häpnad. Bakom den där stålgrå fasaden finns nämligen en dam av yttersta världsklass med ett yttre och ett inte som ingen människa rår på. Om hon bara skulle våga släppa ut det där kvinnomonstret lite oftare, det skulle alla parter må bra utav. 


Haha, allvarligt talat så vet jag inte om den här beskrivningen är av negativ eller positiv karaktär?


Lik en kändis?

Det är lite kul det där med att vara lik en kändis. Man får höra det titt som tätt och det roliga är när man får höra att man är lik en person av flera personer, oberoeende av varandra... Jag får då och då höra att jag liknar dessa två:







Lik Ugglas dotter?

Det har varit mycket Magnus Uggla den här veckan... Jag fick tidigare ett mms föreställande Ugglas körkort. Ida höll nämligen på att sortera bland kunderna på det investeringsföretag där hon numera spenderar sina dagar. Kontoret är för övrigt fullt av hunkiga aktieplacerare och jag har därför bestämt mig för att luncha med min ekonomiska syster någon dag framöver. Ida berättade även att Uggla själv hade varit där, in person, tror det var i torsdags...

Dessutom var det två killar som trodde att de kände mig under ett av helgens krogäventyr. De var helt säkra på två saker: Nummer 1 var att de kände mig och nummer 2 var att jag var Magnus Ugglas dotter, Agnes Uggla. Det tog ett bra tag innan de insåg att de hade tagit fel... Men jag klagade inte. Hon är ju snygg, Ugglas dotter!



Utgångsfredag igår.

God morgon! Det blev utgång igår, utgång till stängning till och med (vad gör man inte när man får skjuts hem liksom?) Började på Fridays och hängde sedan ett tag på Sture. Lyckat måste jag säga. Orutinerade Gummi hängde med som rena rutinarn även om fötterna i slutet höll på att ta kol på henne... Jag avslutade sedan kvällen med att kolla New moon tills klockan var halv 5, då jag deckade i soffan.

Nu ska jag ta mig en powerwalk innan det är dags för stallet! Ikväll står ytterligare en utgång för dörren. Oki bah!




Ikväll blir det utgång med Patelito! (och Tessi hoppas jag!!!)


VIN

Haha Moa har fått sitt körkort idag! Hon känns verkligen vuxen nu, hon tycker även själv att hon är det... Ikväll ska vi gå ut tillsammans för första gången.. Haha jag och Ida insisterar på en rejäl utgång medan något mer orutinerade Moa heller drar gränsen vid "ett glas vin ute", med andra ord lite barhäng och inte alltför sen hemgång. Vi får se hur det blir, diskussion är än inte avslutad... Jag bjöd i alla fall över henne på ett glas vin hemma innan, tidigare idag...


- Men vi kan ta ett glas hemma först (letar efter min flaska som jag lämnat kvar hos mina föräldrar... hittar den!) Vi kan ta den här!


- JA! Fast jag skulle vilja ha det där smultonvinet du hade förut...


- Aa fatta det! Men du kan väll köpa det påvägen när du åker till mig?


- Även fast jag tagit körkort så är jag bara 18! Tack för ångestattacken du just gav mig...


- Haha oj, sorry, jag fixar vinet...




Vindrickande i Dubai


Stackars Charlie!

Jag sitter och sorterar lite bland papper, pärmar och andra viktiga grejer... Jag har en pärm där jag sparat hästrelaterade papper. Den innehåller bland annat diplom från klubbtävlingar och ridläger, autografer från bla. Peder, Lisen Peter Eriksson och Louise Nathorst. Bland dessa hittade jag även en sjukt rolig bunt med papper, papper där jag efter ponnytävlingar har skrivit ner hur det gått, hur det kändes och varför det gick som det gick...

När jag hittade dessa blev jag först ganska imponerad av mig själv. Redan vid 15 års ålder var jag tydligen strukturerad och seriös nog att analysera och reflektera över varje liten tävlingsstart. När jag sedan började läsa brast det... Jag grinade av garv!!! Jag kan tyvärr inte lämna ut de allra roligaste men ni kan få en hyfsat roliga reflektioner i alla fall ;):


3/2-02 Kumla Ridklubb


LB A1:c. 6:a av 60! 
LA A1:c. 12 fel


I LB:n var han väldigt tittig, men han gick nolla trots det, han var lagom pigg och lyssnade bra!! I LA:n så var han så trött att han knappt orkade lyfta på fötterna. Vi slutade på 12 fel. En rivning på andra oxern i en tvåkombination. Sen så stannade han på en bro (tittig), sedan hoppade han den, men rev med sig hela hindret.


Övrigt: Vi tror att han var slö pga att vi gett honom all kraft och hö innan starten.




HAHAHA STACKARS KILKENNY SOCKS!!!!

Funderingar.

Jag har precis blivit klar med arbetsdagen och funderar nu över exakt tre saker:

1. Ska jag träna på SATS Haninge eller SATS Älvsjö idag?


2. Ska jag göra ett ryck och beställa grejer från ASOS såhär den 25:e?


3. Ska jag försöka designa om min blogg som sett likadan ut sedan starten 2007(?)?







(Hm... Tur att man inte grubblar över några världsligare saker nu när det regnar ute och allt...)



Hijo blir bortskämd.

Hijo ligger fortfarande väldigt mycket på pluss-sidan. Både hos mig och hos de andra i familjen. Till och med Mamma gillar honom för tillfället (hon brukar annars tycka att han är lite lätt obehaglig och opålitlig...). Jag har snart proppat i honom halva äppelträdet och han har fått chilla i sin stora gräshage under hela gårdagen och kommer att fortsätta med det även idag. Imorgon däremot blir det nog lite dressyrträning.

Han blev förresten omnämd både i Salas tidning och via Hästmagazinet.


Sala Allehanda

Hästmagazinet











FPF hos Idie

Precis hemkommen efter att ha sett Fångarna på fortet hos Ida. Det är ju ett av mina absoluta favoritprogram genom tiderna och det bästa TV4 kunde göra var verkligen att ha en nypremiär av just detta program - smart drag! 


sistaaah


Hijo är min lysande stjärna!

VILKEN GRYM DAG!!!

HIJO VANN 1,40 OCH BLEV MEETINGBÄST I SALA IDAG!


Han hoppade helt fantastiskt och av 8 hästar i omhoppning var min fina 7-åring (!!) ensam om att klara omhoppningsbanans 1,45-1,50 höga hinder felfritt. Jag spricker nästan av stolthet!!! <3

Lina gjorde sitt också, även om hon idag hamnade lite i skuggan av sin storebror... Men hon var trots allt felfri i sin enda klass, en 1,20 :) Maav var inte heller så tråkig. Han hoppade nämligen till sig segern i 1,20-klassens avd. A. Med andra ord - sjukt lyckad dag!



<3


Körkort till Moa!

Hon är bättre än mig. Hon klarade det på första med
bara två veckor mellan skrivning och uppkörning:


GUMMI HAR TAGIT KÖRKORT!!!!




Grattis Gummi och oj oj oj vad jag har många skjutsningar upp på dig! Payback time, jippieee!


Antons dop


NILS ANTON HOLMBOE har döpts idag i Enskede kyrka. Jag var där och vittnade till det! Jag fick tyvärr en hostattack när Mickan skulle läsa någon dikt. Sorry Bridget... Pattie fick sig i alla fall ett gott skratt, liksom lillkillen i raden framför. Efter dopet var det fika i något hus en bit bort. Funderar på vad det hette men kommer inte riktigt ihåg, kyrkohuset? Nje.. men någonting i den stilen. Mingel, fika och presentöppning blev det i alla fall. Anton var lite trött och somnade. Det gjorde han nästan i kyrkan också tror jag. 

Han fick förresten en spargris av mig. En handmålad ljusblå spargris med texten Toy Found på. Nu har min fika-koma lagt sig och det är dags att göra av med lite energi som alla snabba kolhydrater dagen till ära har gett med sig...



Anti laddade i mitt knä medan Tessi och Henke var på genomgång med prästen...



Henkes foto-fanatiska brorsa är med i hörnen på typ alla mina bilder... Ååå!



Kakmätta tjejer... (jag ser verkligen mätt ut, haha!)




Vardaaag

Tillbaka till vardagen idag. Faktiskt ganska skönt även om den soliga semesterveckan och de 35 graderna på Malta var väldigt tillfredställande... Försöker nu för fulla muggar jämna ut allt fusk som jag sysslade med förra veckan. Började därför dagen med att äta ingenting tlll frukost för att sedan äta broccoli och tomatsås till lunch, lite kompensation till vin, glass och mastig hotellfrukost som Malta-vistelsen bjöd på... 

Funderar på SATS ikväll för att jämna ut slöandet på beachen... Har dock fått en sprucken tå och är lite rädd för att löpbandet kan få den att lådsna, vilket skulle innebära big pain!! Hm, ska fundera vidare lite på det där. 

I eftermiddag ska jag träffa Banana också! Undrar hur ska det går när vi flyttar isär sedan? Har ju Anna-abstinens efter bara en vecka... Oki Bah!





Malta



Malta

Valletta, Exelcior, Golden Bay, St. Julians,
Paceville, Akon, Comino, Blue Lagoon
 

























Hemma från Malta

HEEMMAA!

Har verkligen haft det grymt! Mer info imorgon tror jag... Trött nu efter att precis har kommit hem från Skavsta :)


Malta!

MOT SÖDERHAVET!!!





Stig Helmer före Carl Gustaf.

Jag stod för några dagar sedan på Coop Forum och tittade bland DVD-filmerna. Jag var ute efter Twilight och New Moon eftersom jag måste uppdatera mig lite inför Eclipse. Boken är snart utläst och filmen ska troligtvis ses nästa vecka på bio. Jag är lite sen med den, men eftersom jag såg New Moon under premiärveckan och då fick ta del av ett hysterisk fjortiskaos, känner jag att det inte är en nackdel att dra lite på det den här gången...

Hur som helst, jag förflyttade mig till box-hörnan där jag såg att boxarna om kungafamiljen var totalt orörda. Två rader och inte en endaste box var såld. I facket bredvid däremot var det desto fler boxar tagna. Rättare sagt alla, endast en skylt var kvar... Skylten föreställde hela sveriges favoritmupp - Stig-Helmer Olsson. Sverige väljer alltså Sällskapsresorna framför åren med kungafamiljen. Oroväckande eller komiskt undrar jag som i ärlighetens namn inte sett någonting av Kungafamiljen men däremot nyligen plöjt igenom samtliga sällskapsresor (OBS, Annas box!).




 


Smack.

Ett tips vid bilkörning: kolla alltid den döda vinkeln! Jag missade tydligen det idag... Har snart haft körkort i 5 år och har aldrig tidigare krockad med en annan bil, eller inte med någonting för den delen (räknar bort den gången när jag kvaddade uppsittningspallen med hästbilen...). Idag small det tyvärr till vid ett oskyldigt filbyte. Jag fick panik och som alltid i kaosartade situationer ringde jag till min kära far. Jag förklarade vad som hade hänt och att bilen jag krockat med körde efter mig (konstigt?). Vi en korsning där trafikljuset visade rött sprang tanten ur sin bil och skrek till mig med finsk dialekt:

- DU KÖRDE PÅ MIG!!!

Vid det här tillfället blev jag ju inte mindre obekväm... Hon skrek ut att jag körde på henne, så högt så att ingen på Älvsjö station kunde ungå att höra det. Min pappa är ju som han är och började skratta när han hörde den galna tanten. Shit, skönt att han alltid tar saker med ro! Det är en egenskap som han tyvärr inte har nedärvt på mig.

Allt löste sig tillslut men jag åker antagligen på självrisken för krockskadan, vilket känns fruktansvärt drygt. Sedan är jag även lite rädd för att konfrontera min mamma imorgon, det var nämligen hennes bil jag krockade med...


Mina strömsholmsbrudar på besök!

Stella och Mulan var på middag hos mig igår! Det var såå kul att träffa dem igen :D Vi ses ju inte så ofta, men när vi väl ses, är det alltid precis som vanligt. Som när vi bodde på Strömsholm för 5 (!!) år sedan...



Regnet förstör en tävling till...

Alltså är det sant att ytterligare en tävling regnar bort? Eller har jag fått allt om bakfoten? Allvarligt talat så vet jag inte om jag ska lådsas som om ingenting har hänt, eller om jag ska inse fakta och börja gråta...?

Hijo kom på 21 plats igår, det var 20 hästar som gick till 7-åringarnas final. En final som faktiskt kommer att gå av stapeln idag. Lina kvalade däremot till 5-åringarnas final, en final som nu är inställd. Fy fan!!!!

Nu måste jag ändå in till ryttis för att hämta mina Breeders-papper och pris som jag och Moa har ridit till oss och naturligtvis inte hämtat ut, otagg! Hoppas kunna åka in i tid till young riders-finalen, måste heja lite på Jenny ju!



Först Hammarö, nu Stockholm... 


Equestrian horse show

Äntligen hemma. Startade 05.30 från stallplan imorse och kom hem för bara en liten stund sedan... Goose gick kvalet till Drottningens pris imorse. Han betedde sig dock sjukt märkligt. Jag fick honom inte ens att hoppa över hinder nummer 1! Jag har aldrig varit med om någonting liknande, och framförallt inte med Goose. Eftersom han tydligen var morgontrött imorse fick han starta en klass efter lunch också, då var han dock sitt gamla vanliga jag igen och hoppade igenom banan som om ingenting hade hänt. Jag blev absolut inte klokare efter det, men jag kan erkänna att det var en lättnadskänsla som infann sig efter att ha gått i mål i vanlig ordning. Ibland undrar man hur de tänker...?

Linis var med på noterna redan från första start. Hon studsade runt lekande lätt på sin warm up över 1,15 m höga hinder. Hon gick bara en klass och laddar nu inför sitt kval imorgon :) Då ska även Hijo få följa med och hoppa 7åringarnas kval!



Hijo har laddad med gräs i hagen idag och har lovat att vara snäll imorgon ;)


Tävling på Ryttarstadion

Har tävlat idag... På ryttarstadion faktiskt :) SM avgörs ju där i helgen och idag var det förklasser som stod på schemat! Jag ska ju inte rida SM:et men hade tänkt göra försök i 7-årskvalet, 5-årskvalet och kvalet till Drottningens Pris. Förhoppningsvis blir det någon finalrunda efter kvalen också!

Idag var det warm up för Hijo och Goose. Min klass gick över en 1,30-bana på "gröna banan" med längdvatten som båda hästarna hoppade mycket väl på. Hijo fick dock ett nedslag på hinder nummer 3... Om Hijo var lite nochalant så gjorde Goose som vanligt sitt yttersta och var felfri i både grund och omhoppning. Han slutade på 8:e plats av drygt 70 starter. Imorgon får han gå kvalet till Drottningens Pris och då ska även Lina följa med in för att hoppa unghästarnas warm up.



Go West <3


Smörade bort en P-bot.

Jag hade tur idag... Efter jobbet åkte jag raka vägen till SATS i Haninge för att hinna med lite löpträning innan det var dags att hämta Moa från körskolan (hon har förresten klarat teorin nu och är snart självgående, yey!) Jag gled in på gymmet i mina, sedan Hammarö - bästa vänner, Hunterstövlarna. Bytte till Adidas i entrén och körde sedan ett 40-minuterspass på löpbandet. Efter 15 minuter och ca 150 kcal brända kom jag på att jag hade glömt att sätta P-skiva (som alltid..). Jag tog här en chansning och löpte vidare utan att avbryta för att åtgärda parkeringsproblemet. När man väl kommit in i ett flow i träningen är det sjukt jobbigt att sluta, eller inte att sluta kanske, men att börja om igen sedan...

Jag orkade inte sätta på mig stövlarna efter avslutad träning, utan tog dem istället i handen och bävade för en p-bot på vägen ner för trappan mot parkeringen. I samma ögonblick som jag öppnade dörren och såg bilen, stod hon där - LAPPLISAN! Hon fotade bilen och jag hastade fram:

- Åå, jag var bara uppe och hämtade mina... eh... stövlar! (Det var uppenbart att jag hade tränat, hela jag var ju liksom svettig).

- Men jag har stått här i 11 minuter...

- Snälla! (jag tog fram min lite smöriga och nästan ledsna röst här...)

- Okej, men glöm inte P-skivan nästa gång!



VICTORY.


Bio är kul.

Haha jag var på bio igår... När vi kom så såg jag Linus, Jenny, Mattis och Patrik i en av köerna som sträckte sig en bra bit på Heron city igår. En regnig måndag i början på augusti är tydligen en perfekt biodag, enligt många. Jag tog chansen och gick fram och hälsade på min storkusin & co. På så sätt kunde vi supersmidigt tränga oss förbi i alla fall en halv kö!

När vi hälsat klart öppnas det dessutom en kassa precis bredvid våran och vi hamnar helt plötsligt först i kön, nice! Tyvärr hade Leonardo DiCaprios nya film bara dåliga platser kvar så vi valde att se en annan för att slippa kant-häng. Day and Knight föll valet på. En töntig men ändå rätt underhållande actionkomedi med Cameron Diaz och Tom Cruise i huvudrollerna.

Innan bion skulle börja höll jag på att skicka sms, ville kolla tid för hoppträning ikväll. Reklamen var i full gång och jag fipplade ganska långsamt med Moas telefon eftersom jag glömt min egen hemma, varpå en kille sittandes snett ovanför mig bad mig stänga av telefonen. Jag lådsades inte höra till en början eftersom filmen inte hade börjat och jag ansåg sms:et vara viktigt... Han lutar sig då fram, petade mig på axeln och sa:

- Stäng av mobilen!


Av ren reflex vände jag mig mot den babyfaceliknande tönten och väste tillbaka:

- JAG SKA!

HAHAHAH Ida och Moa vred sig av garv i sina stolar efter mitt korta svar. De tyckte det lät som om jag sa ifrån till mamma när hon tjatar. Strax efter händelsen började de härma killen - Malin stäng av mobilen, stäng av mobilen... Sedan skrattade de ännu mer! Jag kunde inte hålla mig längre, utan började hoppa upp och ner i biostolen och skrattade så att tårnarna kom. Detta var biokvällens roligaste, och då hade inte ens komedin börjat än...


Sista dagen på semestern.

Avslutar en riktigt lyckad semester med att se Snabba cash för första gången!
Joel är snygg snygg snygg!!


RSS 2.0