Apoteket Sjöhästen

Apoteket Sjöhästen är ett djurapotek nära oss. Skönt med ett apotek inriktat på djur, för det kan jag säga, jag håller mig bra mycket mer frisk än vad mina djur gör! Dock är jag lite skeptisk till kompetensen på Apoteket Sjöhästen... Det tog nämligen 20 minuter innan de kom på vilka grejer jag skulle ha, Stall MIM AB hade nämligen förvandlats till Spalmin AB, haha hur svårt kan det vara liksom?

Sedan när jag väl fick grejerna såg jag att det stod till hästen HIYO på lappen. Haha inte ett enda rätt idag då... Great!

Anna har vuxit...




Idag vet jag inte riktigt vad jag ska säga, kanske ligger man i lä på Piggis nu...? ;)


Skärpning Malin!

Jag är inte direkt fåfängan själv. Hur ofta är jag till exempelt sminkad? En gång i veckan? Haha, ibland ångrar jag dock att jag inte bryr mig mer, som idag till exempelt...

Jag var ute på långpromenad med Dixi och Summer när jag i all hast mötte två rätt fräscha killar. Jag mötte dem på en smal stig precis längs med sjön. Stigen var så smal att den ena killen fick gå bakom den andra för att undvika en obekväm krock när de mötte mig. Detta gjorde att jag endast såg kille nummer två i kanske en halv sekund innan jag passerat honom... Den främre killen har gått i min skola i högstadiet, men han är ingen jag egentligen skulle hälsa på, jag känner ju honom inte, jag känner bara igen honom. Den andra killen var däremot (minst sagt) lite mer bekant, vi har nämligen dejtat back in the days och vad jag vet så skildes vi åt som vänner (?). Problemet idag var bara det att jag såg honom för sent, jag var ju praktiskt taget redan förbi när jag uppfattade att det var han. Visst, jag hade kunnat vända mig om och på så sätt dra till mig uppmärksamheten, men det kändes inte riktigt läge när jag för dagen såg ut som 7 svåra år... Joggingbyxor, velourtröja som jag tidigare under dagen haft i stallet, osminkat face (sedan två veckor tillbaka), håret uppsatt i en knut på huvudet och hål i skorna, på båda skorna faktiskt. Alltså inte ett enda rätt dagen till ära.

Jag tror inte ens att de såg mig trots att det var mindre än en meter emellan oss när vi möttes, bara en sådan grej! Mer fokus på hundarna som badade (fast att de inte fick) än på en brud i sina bästa år... Haha ne, det får nog ta och bli ändring nu, det här går ju inte!!

Hijo borta från Breeders :(

Hijo har slått på sig på ena frambenet i hagen. Detta har resulterat i ett köttigt sår som måste behandlas. Han måste i och med det äta medicin och kommer därför inte kunna starta på 7årschampionatet i Flyinge :(( Jättetråkigt!! Ibland undrar man varför de inte kan slå på sig under viloperioder istället, om de nu måste slå på sig och skada sig själva? Och hur dålig tajming kan man egentligen ha? Mindre än en månad före Breeders... Hijo, hur tänkte du??

Förhoppningsvis hinner han bli fit for fight igen till Enskede och Södertälje i alla fall, det vore ju otroligt tråkigt att behöva avsluta tävlingsäsongen redan nu...



Stackars Hijo


Semifinal - dag 2

Det ville sig inte riktigt idag heller... Junior var spänd och rev två hinder. Inget Flyinge för honom med andra ord. Men det är väll lika bra, om han inte ens klarar av Strömsholm så är han definitivt inte redo för Flyinge. Nya tag nästa år alltså!

Finisen var i alla fall fokuserad och nollade idag igen <3




Finaste unghästarna i strömsholmsstallet!


Semifinal på Strömsholm

Junior gjorde inte sin sämsta tävling idag, men var tyvärr långt ifrån den bästa... Han har en väldigt hög högsta nivå och samtidigt en väldigt låg lägsta min lilla Stakkato-prins. En rivning blev det och han slutade på en 13:e plats av drygt 60 starter, tråkigt eftersom endast 8 stycken kvalar till 4-årsfinalen i Flyinge i oktober. Klar för morgondagen är han i alla fall, de 32 bästa gick vidare från dagens första omgång.

Helena satt på läktaren idag och tyckte att rundan var bra men att det var synd att han inte hoppar som på träning när det väl gäller... Men men nya tag imorgon, det finns trots allt en liten liten chans att han kan ta sig till Flyinge, detta om han hoppar grymt imorgon, samtidigt som de hästar som ligger före honom måste underprestera... Hm som sagt, den chansen är väldigt liten.

Jag kanske är lite väl krävande på Junioren. Det är ju inte så lätt för honom att leva upp till Linas prestation i fjol, hon är ju liksom inte som andra, hon är nämligen så otroligt ambitiös och visade sig förra året vara en av Sveriges bästa hästar i sin årgång. Hon är faktiskt också med i helgen och hoppade en 1,20 idag, detta gjorde hon felfritt. Jag tror nästan att jag kan räkna de starter hon gjort med nedslag på en hand (det kan jag tyvärr inte göra med ett år yngre Junior).

Jag har förresten ett stort minus till Strömsholm!! Jag har nämligen fått boxar till mina två hästar i två olika stall... Varför kan de inte få stå bredvid varandra?? De delar ju på allt och haren Junior måste ju stå bredvid Lina så hon kan förklara för honom vad det här med stilhoppning handlar om... Jag frågade i sekreteriatet varför de står på två helt olika ställen när typ alla andra ryttare som har flera hästar har dessa bredvid varandra. Jag fick då svaret att de är så många hingstar till start och att de har gjort boxplaceringarna efter det... Hur kan det då komma sig att Junior står bredvid ett sto och en valack??? Så jäkla dåligt planerat och så jäkla dåligt bortförklarat!!!!!



J.


Juniors största utmaning hittils :)

Imorgon gäller det för Junioren! Han ska hoppa semi-finalen till 4-årschampionatet. Det ska bli otroligt spännande men man vet ju aldrig med Junior, han kan hoppa strålande vissa dagar och vara hur spänd som helst andra... Håll tummarna för att han håller sig i skinnet imorgon nu!!




Han är bara för söt <3


Maskerad

Min dator har strulat lite.. eller inte så lite igentligen, den är ju heldöd. Jag får ingen som helst kontakt, inte ett endaste tecken på liv därifrån. Irriterande! Lånar nu istället Mosis dator, det är tydligen den enda som fungerar på Söderby nu...

Hur som helst, jag förklarade häromdagen för Tessi att jag fått en invite från Marne gällande den årliga maskeraden på Stockbergsvägen (tror jag?). Vi började bolla lite idéer om utklädnad och kom fram till att man vill vara rolig och snygg. Men inte anspela för mycket på sex, det blir liksom för sexigt och lite för lite roligt då... Fast man vill ju såklart inte heller vara fulast på plats... hm.

Förra åter var jag ju utklädd till Lady Gaga och det blev riktigt lyckat även om jag och Tessi bestämde vad jag skulle vara bara några timmar före själva festen...! Med en vit peruk och solglasögon vann jag till och med pris för bästa utklädnad, någonting som jag inte kommer att satsa på i år. Den gigantiska vinst-champagnen var nämligen inte så bra för mig.....


Tessi kom hur som helst upp med några förslag:

Nummer 1: Justin Bieber!

Nummer 2: E-type!

Nummer 3: Mona Sahlin!

Nummer 4: Göran Persson!



Hahahah förslagen skulle nog hjälpa mig att bli grymt osexigt i alla fall!! och rolig möjligtvis men den var det det här med snygg...?!

Fuldans

Vi satt och garvade åt Sanne när hon dansade fuldans som gorilla... Moa tyckte att även jag skulle passa som fuldansare och placerade mig i en out-fit kallad raff-tant. Hon tyckte tydligen att det var lämpligt. Här är i alla fall länken, känsliga läsare varnas!


Grym Moa och Valvaka.

Haha Moa gjorde det igen! Hon vann en 1,30 idag på Carlstad horse show. Duktig syster och duktig gammelhäst!! Hon red dessutom felfritt med Yanco i 1,20 och debuterade därför 1,30, även det med noll fel. Vilken jäkla brud att rida hon är min lilla flumsyster... Man ligger liksom i lä där (inte bra! haha). Hijo nollade en 1,20 imorse och sedan gick jag in i 1,40 med honom (har ju en felfri runda kvar att göra för att kvala till Flyinge...). Han var dock inte på g i sista klassen utan rev redan hinder nummer två för att sedan riva även nummer fyra, jag kände att det var läge att utgå därefter... Är ganska nöjd med helgen ändå, två rosetter blev det ju i alla fall :)

Nu är det valvaka (låter nästan som waka waka) som gäller!



De är så grymma tillsammans!


SVÅRKLASSDEBUT!

Idag var jag lite wild and crazy... Jag älskar ju att utmana mig själv och en rejäl utmaning var precis vad jag fick idag då jag och Hijo debuterade i svår hoppning!!

Och jag känner mig ganska nöjd även om vi drog på oss 14 fel. Vi rev hinder nummer 3, lite onödigt då det var ett vanligt räcke som inte var speciellt spektakulärt. Sedan hoppade han som en superstar men tyvärr lite väl högt över 9a, vilket gjorde att han inte räckte till b-hindret. Gång nummer två hoppade han båda hinderna och sedan nummer 10 och 11 med ett nedslag på 11, som var banans sista hinder. Alltså två nedslag och en utbrytning. Det märktes att han fick börja ta i, men det var superkul och med lite rutin kan han nog hoppa runt svår hoppning utan fel :) Fina fina Hijo <3

Moa vann förresten en 1,25 imorse, tillsammans med gammelhästen!!  



Karlstad

Jag vet. Jag har varit lite frånvarande... Nu är jag här i alla fall. Befinner mig för övrigt i Karlstad och det regnar som alltid här. Men just nu gör det inte mig ett dugg, ligger nämligen i mitt lilla uppskjut under duntäcket och ska snart kolla på Skånefruar. Det smattrar lite på lastbilstaket, men det är nästan bara mysigt. Den enda nackdelen är att framhoppningen blir geggig och tung, ett stort minus såklaart...

Jag är här och tävlar med världens bästa Hijo. Han började med att hoppa felfritt i gårdagens högsta klass, en 1,30. Vi kom på 15 plats av drygt 100 startande. Moa och Maav var också felfria och placerade i den klassen, så tävlingshelgen har börjat bra i alla fall :)




Nästan för bra...

Den har hängt med i kanske en månad nu, och jag får verkligen inte nog!  I LOVE IT I LOVE IT I LOVE IT!! Negermys när det är som allra allra bäst - Just the way you are. Jag skulle kunna springa två timmar i sträck med den på repeat, så sjuuukt bra!



Bruno Mars är bara sååå rätt

 


Equiterapeuts-dag!

Idag har våran equiterapeut undersökt alla hästarna! Det är alltid väldigt intressant när hon kommer eftersom hon ofta hittar lösningar om hästarna har känns sämre i någon sida eller liknande. Hijo och Junior fick mest beröm, de är så rörliga och lelösa, mina snyggningar!


pluggfri, yes!

Sent igår kväll lämnade jag in ett skolarbete, jag var över en timme ifrån deadline så det var med god marginal ;) Hur som helst är det alltid en sådan skön känsla som infinner sig dagen efter en stor inlämning, man är liksom fri! I alla fall för några dagar, innan nästa delkurs drar igång... Hur som helt, idag är jag pluggfri och det är såå nice!


Lina klar för Flyinge i år igen!

Softline kvalade till Breeders Trophy idag :)



Plus i kassan efter en helkväll ute.

Det blev Cliff Barnes igår... igen. Besökte ju Cliffan senast för bara två veckor sedan. Men eftersom det är (eller var?) Evas stammisställe så blev det detta afterski-inspirerade odenplansställe den här helgen också. Och det var kul ju! Drinkar och förfest hos lillasyster Seppänen på Mariatorget först, lite deppigt med Håkan Hellström och gänget på spotify men annars såå! ;). Stannade till stängning och vad jag hittade på efter det är ännu något oklart. CB stänger nämligen redan klockan 01 och jag var inte hemma förrens efter klockan 03...

En rolig parantes är förresten att jag gick plus igår. Hur ofta händer det liksom, att man kommer hem från en utekväll med plus i kassan?? Men igår hände det... Detta på grund av Evas kontakter på Cliff Barnes och min otroliga tur att hitta pengar på gatan, VID TVÅ TILLFÄLLEN!! Okej, jag blev inte ekonomiskt oberoeende av dessa slantar men allvarligt, var det inte lite kul? :) Funderade på att köpa en trisslott idag... 



Utgång med SRK


Ikväll joinar jag med Södertälje-ligan!! Vart är alla ÅRSare undrar jag...? Måste ju vara en av de största Stockholmsklubbarna sett till antalet tävlande medlemmar, men hallå vart är alla? Haha. Kanske laddar inför ÅRS klubb-bankett i oktober (eller så är de kanske ute på tävling och leker seriösa...).




Tävlingsteamet Jenny/Malle!


Systrarna Seppänen!


Pluggar framför Disney Channel

Sitter och läser engelsk kurslitteratur om relationen mellan sport och media. Jag börjar bli lite trött nu och slötittar därför lite på disney channel samtidigt... En av de bästa sakerna med att vara hos mamma och pappa är nämligen det breda utbudet av tv-kanaler. Alla kanaler finns typ här och en favorit är faktiskt Disney channel och Disney XD, favoritprogrammet är Hannah Montana och Totally Spies!!



Superhjältarna i Totally Spice!


Bieffekter av tuggummi?

Kul att Anna och Ida påpekade att tuggummi har en laxerande effekt. Kul också att de gjorde detta igår kväll EFTER att jag tuggat i mig ett och ett halvt paket Extra jordgubb... Haha MYYS!! Som tur är har jag inte fått erfara några biverkningar. Undrar dock vad överdriven konsumtion innebär om ett och ett halvt paket inom loppet av två timmar inte räknas som det...

(Jag vet att jag kan verka hyper, botar bara min abstinens mot sötsug...)



Hoppträningsdag!

Idag har jag hopptränat två gånger. I förmiddags med Junior och nu på kvällen med Lina :) Junioren var fin men lite seg, han är ju liksom inte den hetaste hästen i stallet... Lina däremot har lite mer tryck i sig, hon borde nog klassas som näst hetast (efter Hermi som bara måste bli frisk snart, helt sjukt vad jag saknar att träna med henne!!). Båda hästarna var fina men ett extra pluss blev det till Lina som verkligen börjar hitta tillbaka till den så länge frånvarande toppformen, KUL!!

Resultaten från Kvalitén har förresten kommit ut. Junior kom 6:a av 57 stycken som hopptalang. Bra tycker jag eftersom jag vet att han inte visade sig från sin bästa sida i fredags :)



Sweet JR


Bra måndaaa

Effektiv dag. Jobb, tre hästar ridna, dubbelpass på SATS, söderfika med bästa tjejerna och nu middag hos Patelito :) Tänk om alla måndagar kunde vara såhär bra!!




Breaking down




Jag ska läsa lite nu. Jag läser långsamt,
vill inte att Jacob Black ska lämna mig.
Vill inte att sagan ska ta slut!


:(


Tung dag i stallet :(


Hälsa Jacki, Picca och Odo på trapalanda, Moonshine.


 


Bakslag.

Jag är lite besviken på våran prestation på gårdagens kvalité... Junior var verkligen superspänd och gick med svansen mellan bakbenen under dressyrmomentet. Han ville inte gå i form och inte heller stretcha ut steget utan istället försökte han fly i galopp under större delen av visningen. Ingen hit!! Han fick en 6a på skritten och 5 på trav respektive galopp, ett otroligt hårt underbetyg eftersom han normalt sätt rör sig väldigt trevligt. Men jag förstår ju såklart domarna eftersom jag vet att han underpresterade något enormt igår. Tråkigt!!

Hoppmomentet gick lite bättre eftersom han då la fokus på hinderna istället för flyktinstingten. Dock var han fortfarande kort i sitt steg och jag var tvungen att lägga till en ökning för att kunna rida de 21,5 meterna på fem galoppsprång, detta gjorde honom aningens flack ven om han hoppade bra på enkelhinderna. Jag hade ju hoppats på att få en direktbiljett till Flyinge genom att rida till mig 9-9. Så blev inte fallet i år då resultatet istället slutade på 8-9, ett skitpoäng ifrån! Om han bara hade varit på sitt bästa humör.... Men men, han är klar för semi-finalen och hoppet om Flyinge lever än. Om tre veckor avgörs semin. Träna träna träna :)








Kvalité pch kräftis!

Kvalitétstävlan och sedan kräftskiva. Vilken grym fredag jag har att se fram emot :) Lika bra att sparka igång redan nu......



Håll tummarna för att sveriges snyggaste 4-åring håller sig i skinnet idag!


En dag i stallet.

Idag blev det en heldag i stallet! Hästarna reds och jag putsade och packade inför Kvalitén imorgon. Hann även springa runt lite med kameran... 



Gosbjörnen



Superstar



Gammelmorfar



Flamsmajan



Bråkstaken



Hermi och Junior går i så stora hagar så jag orkade inte fota dem, haha...
(Hade i och för sig kunnat fota Fabio, men han gör sig inte så bra på bild...)


Eclipse


Har avnjutit kvällen på Rigoletto. Äntligen!






Hästar och jobb och skola.

Junior och Lina tränade igår. Det blev en Helena-träning som passade perfekt inför stundande kvalitétstävlan. Junior och jag fick ett riktigt bra genrep! Helena tror att vi borde vi kunna hoppa till oss 9-9 om allt stämmer. Det vore ju otroligt bra i så fall!! Men vi får se, mycket kan hända och det är ingen idé att ha för höga förhoppningar även om jag såklart satsar på ett högt betyg...

Unghästarna får en vilodag idag och jag hade därför tid att rida ut en lång tur med Hijo. Sjukt mysigt på morgonen nu när det är soligt men ändå friskt och småkyligt i luften. Ibland har man liksom världens bästa jobb!! På tal om jobb så har jag förresten en ny artikel ute, denna gången i tidningen Equipage...





Blackberry är laddad inför fredagens Kvalitétstävlan.


RSS 2.0